Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres probny a ciaza co robic

Polecane posty

Gość gość

Aktualnie jestem zatrudniona do końca marca na umowę o pracę na okres próbny. Cały czas staram się z mężem o dziecko. Czy jeśli zajdę w ciażę i nie poinformuje o tym pracodawcy (bo wiem, że do 12 tyg nie byłabym chroniona) tylko zrobię to np w kwietniu w momencie dostanie umowy już na trzy lata to coś mi za to grozi? Sytuacja na razie czysto teoretyczna bo staramy się dwa miesiące i nie mam pojęcia kiedy się uda a jeśli ,,zaskoczę" podczas tego okresu próbnego to jak najlepiej byłoby to rozegrać?

Gość gość
przepracuj chociaz z rok czasu i wtedy staraj sie o dziecko.

Gość gość
Dzięki za radę ale sama wiem kiedy mam się starać o dziecko.

Gość gość
I właśnie przez takie ścierwa jak Autorka nie mają kobiety szans na pracę. Mam nadzieję, że jesteś bezpłodna.

Gość gość
Hmmm, nie jest to na pewno uczciwe, i myślę że po powrocie do pracy długo nie zabalujesz. Oczywiście będzie Ci się wszystko należało, chociaż na Twoim miejscu wstrzymałabym się do końca umowy na okres próbny i miała w 100% czyste sumienie...Decyzja oczywiście należy do Ciebie, ale gdyby każdy tak robił to młode dziewczyny nie miałby możliwości ludzkiej pracy na etat...No cóż - powodzenia :)

Gość gość
Mam nadzieje, ze nie uda Ci sie zajsc w ciaze, poniewaz takie idiotki jak tylko szkodza innym, normalnym kobietom! Skoro chcesz miec bachora i zapewne od razu isc na zwolnienie to po co w ogoe idziesz do pracy i zajmujesz miejsce normalnym kobietom? Chcesz miec bachora to siedz w domu.