Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja1994

Pomóżcie :(

Polecane posty

Witam mam 22lata współżyje ze swoim narzeczonym regularnie i mam pewien problem. Spóźnia mi się okres 9dni, mam zawroty głowy i strasznie chce mi się cały czas spać. bagatelizowałam to ponieważ jestem akurat na zwolnieniu lekarskim grypa :( coś mnie jednak zaniepokoiło więc zrobiłam test ciążowy. I tu jest ten problem... wyszła bardzo mocna kreseczka przy C i taka słaba ale można powiedzieć dobrze widoczna na T czy to oznacza że jestem w ciąży czy po prostu test nie wyszedł? proszę o pomoc

Gość gość
moim zdaniem to ciąża. Powtórz test za kilka dni to będą pewnie wyraźne kreski.

tylko kurczę do tego czasu to osiwieje :( jutro mam zrobić drugi test ale jak bedzie taki sam :( narzeczony się cieszy ja z resztą też i bardziej się obawiam że jednak jej nie ma

Gość gość
moim zdaniem tez ciaza, ja robilam test 2 dni po spodziewanym okresie i byla ledwo widoczna druga a po dwoch dniach juz dosc wyrazna takze powtorz za pare dni test lub idz zrob bete z krwi to Ci wyjdzie od razu

Gość gość
a robilas test rano z pierwszego porannego moczu? bo to tez wazne

Gość gość
jestes taka zdziwiona bo sie zabezpieczecia a tu bach ciaza?

Gość gość
jesli wychodzi druga kraska blada czy wyrazna to juz nie ma znaczenia czy z porannego moczu. wychodzi ciaza jak nic.

nie jestem zdziwiona :/ po prostu chce zapytać jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży i jeżeli jestem to będę bardzo szczęśliwa jak mój narzeczony teraz :) skacze z radości mój głupolek kochany :) dzięki dziewczyny za pomoc zrobię za parę dni test i dam wam odp :)

Gość gość
lepiej zrob test z krwi i zacznij od razu przyjmowac kwas foliowy. to bardzo waznym na poczatku ciazy, by u dziecka dobrze rozwinal sie uklad nerwowy. i pamietaj nie bierz zadnych lekow.

jesli faktycznie jestes w ciazy to z lekami musisz uwazać:/ nie które sa dopuszczalne w 1 tymestrze a nie które np w 2 lub 3

Gość gość
lepiej nie bierz nic poza kwasem foliowym, ktory nawet jesli bys nie byla w ciazy Ci nie zaszkodzi. A inne jesli bys byla to moga :)

Gość gość
Moj tez sie cieszyl a w 12 tyg.mnie zostawil teraz jestem.w 25 tyg i nadala sama juz w sumie nie sama.tylko z corcia w brzuszku .wiec uwazaj ,,

Gość gość
no dobrze piszesz Ty wyzej. Moj tez sie cieszyl a teraz ciagle sie klocimy, nie wiem jak to bedzie, obecnie jest za granica a ja tu, wroci za 1,5 miesiaca a ja za 2 tyg mam termin porodu :(

Gość gość
Albo mam problem z liczeniem, albo masz 20 lat. Po co sobie dodawać?

Gość gość
wiesz ja mam 40 a nic sobie wpiszę 1995 no i co :-p pobijesz mnie :-D , albo lepiej napiszę sobie królowa angielska :-D żałosne co niektóre tu siedzą dzidy

dziewczyny dziś rano zrobiłam 2test i wyszły dwie ładne grube kreski :D niedawno wróciłam od lekarza, niestety nie widać na usg nic, Pani ginekolog mnie uspokajała że po prostu może jest za wcześnie żeby coś zobaczyć ale przed badaniem powiedziała że już pewnie będzie można zobaczyć jak bije serduszko maluszka. Martwię się trochę :( Dała mi skierowanie na badanie hcg Mam do was jeszcze pytanie, poszłam do niej prywatnie i dała mi to skierowanie na hcg, czy będę musiała za to badanie płacić?

Gość gość
Tak będziesz musiała zapłacić. Prywatny lekarz wystawia tylko skierowanie ale ty musisz za to płacić.

Gość gość
jeśli poszłaś prywatnie to o ile lekarz nie wypisał skierowania na nfz to będziesz musiała zapłacić za to badanie. Skierowania na badania od lekarza prywatnego są płatne.

Gość gość
jestes w ciazy ja mialam 800 w ok 5 tyg

Gość gość
aha i po 48 h powtorzyc trzeba czy jest dobry przyrost

ale czy to nie dziwne że przy takim wyniku Pani ginekolog niczego nie zauważyła? Kiedy robiła mi usg powiedziała że póki co nic nie widać bo prawdopodobnie to wczesna ciąża a wynik pokazuje że jestem w 3/4 tygodniu. w którym tygodniu można już co kolwiek zobaczyć?

Gość gość
U mnie w 5-6 tygodniu byl tylko pecherzyk bez zarodka na nastepnej wizycie okolo 8 tyg juz bylo serduszko i mala fasolka takze nie denerwuj sie.

Gość gość
Nie czytaj bo to nic dobrego nie przynosi po za nerwami ja zrobilam ten sam blad i czytalam ze pecherzyk pusty ze serduszko nie bije i takie rozne a pozniej te dwa tygodnie od 6 do 8 tyg przezywalam i oanikowalam.ewa

jestem taka szczęśliwa :) tak się cieszę że jestem w ciąży Dobrze że jest taki portal jak KAFETERIA :) Dziękuję wam dziewczyny :)