Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie w Polsce mają tak zaniedbane zęby?

Polecane posty

Gość gość

Prawie 100 % dorosłych ma próchnice .

Gość gość
głupie pytanie, nie wiesz jaką mamy służbę zdrowia? a prywatne leczenie zębów jest strasznie drogie i wiele osób nie stać- po prostu

Gość gość
Ludzie wolą wydawać kasę na telewizory 4 k albo jakieś g*******e ubrania w sieciówkach zamiast iść do dentysty

Gość gość
dlatego,że jedna wizyta to od 50- nawet kilkuset złotych a do wyleczenia jednego poważnie chorego zęba potrzeba minimum 2-3 wizyt w przeciągu miesiąca?

Gość gość
Dlaczego ci co o to pytają mają tak głupie gęby i ser szwajcarski zamiast mózgu?

Gość gość
za ostatnie kanałowe leczenie zęba zapłaciłam w sumie 4,5 stówy to se mogę poszaleć z leczeniem prywatnym

Gość gość
Mogłaś wyrwać albo poczekać aż ząb zgnije . Wyszłoby taniej :D

Gość gość
ostatnio idziemy z mężem po centrum handlowym, patrzymy... idzie taka cizia.. czarne długie włosy, makijaż, opalona, ładne ciuchy - no jednym słowem "zrobiona" aż nie otworzyła buzi i nie zaczęła mówić coś do psiapsiółki obok ujrzeliśmy czarną otchłań zero bieli zębów tylko czarne pieńki ktoś tu powiedział, że ludzie wolą kupić telewizor niż iść do dentysty i taka jest prawda

Gość gość
bida z nędzą w naszym pięknym kraju zęby dziurawe okulary chińskie za 10 zł zamiast od optyka a zwolennicy PO mówią ze jest ok

Gość gość
zjedli zeby na walce z nepotyzmem, kolesiostwem, ustawkami itp

Gość gość
Jedna wizyta u dentysty 20 minut mała dziurka w zębie - 150zł. Pensja minimalna 1200zł, przy czym większość ludzi zarabia 1500-2000zł za cały MIESIAC ciężkiej pracy. No i sama sobie odpowiedz czemu ludzie maja tak zaniedbane zęby.

Gość gość
Pasta do zębów , szczoteczka , nitka , irygator to chyba niewielkie nakłady finansowe ? Ah ... no i nawyk mycia zębów po jedzeniu .

Gość gość
tv i internet i telefon to łąncze ze światem nie masz jesteś wykluczony ze społeczeństwa a suchy chleb to i pieńkami rozdrobnisz jak wodą namoczysz

Gość gość
Dokladnie, ja ostatnio bylam u dentysty i za leczenie zęba w sumie zapłaciłam 600zl. W ciagu miesiąca musiałam wydać taka kwotę, cieszę sie, ze genetycznie mam mocno i w miare zdrowe zeby

Gość gość
Jak ma się nawyk dbania o zęby to dentysta jest niepotrzebny . Wiec nie pierdzielcie tu ,że z biedy ludzie mają popsute zęby . Mają popsute bo są brudasami .

Gość gość
Nie zawsze higiena wystarcza, zęby psują się również od chemii którą spożywamy w pokarmach, są ludzie którzy dbają o zęby, nitkują, szczotkują, a zęby i tak się psują, bo kościec słabszy.

1) bo polak nie ma problemu zapłacić fryzjerce za farbowanie włosów 100 zł, ale 100 zł za wypełnienie na 5-10 lat to już wydatek nie do pokonania 2) bo Polacy nie mają w zwyczaju chodzić na wizyty kontrolne, przychodzą tylko, jak już 3 tabletki Ketonalu nie pomagają 3)Bo Polacy nie są nauczeni higieny jamy ustnej, zdecydowana większość Polaków nawet jeśli myje zęby to ich nie oczyszcza- totalny brak wiedzy

Gość gość
Tak tak jak ktoś jest spasiony to mówią ,że ma grube kości :D