Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak czesto sprzatacie?

Polecane posty

Gość gość

Kurze, odkurzanie, podłogi, piekarnik, kafelki itp.

Gość gość
Raz na tydzień

Gość gość
Codziennie niestety

Gość gość
A nie przepraszam. Pikearnik okna itp raz na miesiac

Gość gość jjnb
Odkurzanie i kurze raz na tydzień max. W kuchni wiadomo wg potrzeby po posilkach a piekarnik bardzo rzadko, mało pieke.

Gość gość
Jadalnie i salon odkurzam codziennie, bo tu najczesciej jest raczkujace dziecko. Kuchnie i lazienke wedle potrzeb przecieram, kafelki myje raz na tydzien, podlogi tez. Kurze dwa razy na miesiac. Okna dwa razy do roku-wiosna i jesien. Porzadki w szafkach raz na miesiac, dwa. Ogolnie trzymam porzadek i raz na tydzien robie generslniejsze sprzatanie.

Gość gość
Kurze, odkurzanie, kuchnia (blaty, kuchenka), łazienka (wanna, zlew) sprzątam codziennie. Nienawidzę brudu i na punkcie czystości mam fiola. Ale naszczescie zajmuje mi to niewiele czasu bo mam tak zaprojektowane mieszkanie ze mało mam do ścierania np kurzy (dominuje minimalizm, bez durnostojek). Nie mam dywanów wiec mycie podłóg to chwila. W łazience i w kuchni wszystko pochowane w szafkach.

Gość gość
Oprocz piekarnika i kurzu to cala reszte robie codziennie lub co drugi dzien max. Lubie czystosc a u nas sie szybko brudzi zwlaszcza w kuchni i salonie bo ty glownie spedzamy czas.

Gość gość
odkurzanie mycie podlog blaty w kuchni co dzien, kurz co 2 dni,lazienka (plytki,wanna) raz w tygodniu.okna co 3-4msc,

Gość gość
Co dzien i mam tego dosc ,ale nic nie poradze lubie czystosc.Odkurzam co dzien ,myje podlogi moze co drugi dzien,toalety myje dwa razy w tygodniu.Najwiecej czasu spedzam w kuchni ,bo gotuje i sprzatam w kolko.Piekarnik tez myje co chwila,lodowke przecieram co chwila,szafki w kuchni kilka razy w tygodniu a klamki nawet kilka razy dziennie.Mam malutkie dziecko to tez sprzatania mam duzo.Mam wrazenie ,ze tylko latam ze scierka

Gość gość
dokłądne porządki robi nam pani raz w tygodniu, ja co jakiś czas przelece odkurzaczem salon najwyzej i przetre podloge jak cos sie rozleje. Tak to nie sprzatam nic procz lazienki i kuchni na biezaco. Piekarnika nie uzywam, czasem maz cos piecze wiec on myje

Gość gość
Ja sprzatam kurze odkurzanie mycie podlog dwa razy w tyg.lazienke tez kuchnie korytarz i podloge w lazience praktycznie dziennie i ubikacje Okna na biezaco

Gość gość
Codziennie sprzątam Okna myję raz na kwartał piekarnik kiedy zachodzi taka potrzeba Odkurzam kiedy trzeba-tzn. kiedy wchodzę do pokoju i widzę że na dywanie leżą jakieś kłaki-nie nawidzę kłaków na podłodze! Mam specjalne urządzenie zasilane niezależnie od odkurzacza które wyskubuje wszystkie kłaki z dywanów-nie sprzedają takich w sklepach w Polsce-dlatego jak mi się zepsuje to wpadnę w głęboką depresję!

Gość gość
Ja wychodzę z założenia, że sprząta się jak jest brudno. Ale mniej więcej dwa razy w tygodniu odkurzam ( co jest moim prawie ulubionym zajęciem odkąd mam zainstalowany w domu system odkurzacza centralnego http://www.odkurzaczedomo.pl/). Zmywam podłogi przeważnie raz w tygodniu. 3-4 razy do roku myję okna, firanki piorę podobnie.

Gość gość
Naczynia codziennie. Podłogi raz na tydzień myje . odkurzam dwa razy na tydzień . okna przed świętami zamiatarki co drugi dzień czasem co dziennie . piekarnik raz na dwa miesiace

Gość gość
Mam dwoje dzieci,więc sprzątam codziennie. Jedno raczkujące,więc podłogi też codziennie.Jak można wycierać kurze 2 razy w miesiącu,a nawet 2 razy w tygodniu? Ja jak wytrę kurze rano,to na drugi dzień już nie ma śladu po tym wytarciu.

Gość gość
Codziennie. Jestem pedantką, nie znoszę brudu, kurzu, paprochów, ogólnego bałaganu itp. Wszystko odkładam na miejsce, składam a nie wrzucam byle jak dzięki temu nie walają mi się rzeczy tam gdzie nie powinny. Mieszkanie mam urządzone w stylu minimalistycznym i nowoczesnym wiec nie mam durnostojek, które trzeba non stop wycierać. Codziennie ścieram kurze zajmuje mi to dosłownie 5-7 minut. Codziennie wieczorem zmywam kuchnie: blaty, zlew, szafki, kuchenkę po gotowaniu - jakieś 20 minut, odkurzam mieszkanie - 10 minut a mąż codziennie wieczorem myje łazienkę - bo ostatni wychodzi z kąpieli i codziennie zalewamy kibelek - ale to chyba oczywista oczywistość. Kafelki w kuchni koło strefy gotowaniu myje codziennie - przy okazji mycia płytki bo się brudzi podczas gotowania. Piekarnik w zależności od potrzeby ale zazwyczaj co sobotę. Tak samo lodówka zawsze rano w sobotę, kiedy jest pusta i jesteśmy przed wielkimi sobotnimi zakupami. Generalnie staram się na bieżąco utrzymywać porządek dzięki temu nie ma u nas czegoś takiego jak sprzątanie cała sobotę bo tyle się nagromadziło.

Gość gość
różnie bywa, zaleznie od potrzeb, kurze, blaty itp to kilka razy w tygodniu, a takie gruntowniejsze sprzątanie raz na tydzień, chociaż odkąd mamy odkurzacz centralny (taki z rurą podłączaną do instalacji w ścianie jak tutaj - http://www.beam-djak.pl/elektrolux ) i sprawniej to idzie.