Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie osoby ktore zarabiają minimum

Polecane posty

Gość gość

W Londynie, 800-1000 funtow miesiecznie i tym podobne i żyją same? Jak sobie radzą ?

Gość gość
znam sporo takich osób - zakładają firmy, deklarują najniższe zarobki i pobierają zasiłki - wychodzą jakieś 3-4 tys miesięcznie

Gość gość
^^ Taa jasne pobieraja. Ladnie cie oszukuja, buhaha.

Gość gość
owszem, pobierają i ja również

Gość gość
Jakie niby te zasilki ?

Gość gość
Child benefit Child tax credit Workng tax credit Housing benefit Wystarczy mieć dzieci i pracować za najniższa stawkę 16 g tyg.jesli jesteś samotnym rodzicem.jak to jest w parach sie nie orientuje. Mam 1300 samych benefitów a zarabiam 500f . Oficjalnie. Resztę na czarno.

Gość gość
ja biorę wsystko oprócz housingu, bo mam dwa mieszkania w Polsce

Gość gadal dziad do obrazu a obraz
dzis mowi sie : dwa przyczolki :classic_cool:

Gość gość
Tez mam w Polsce mieszkanie a biorę.

Gość gość
Child benefit? Nie kazdy ma dzieci ! I

Gość gość
to sobie zrób!

Gość gość
ja to samo. benefitów mam 1425 funtów,oficjalnie zarabiam 400 funtów/mieś. Nieoficjalnie mam jeszcze 700 funtow dochodu. 2525 funtów na miesiąc wychodzę. mam mieszkanie,normalnie wynajmuje.po oplaceniu czynszu,paliwa,rachunków,zostaje mi w rece spokojnie trochę ponad 1500 mies.

Gość sojeweebe1971vlrga
ja biorę wsystko oprócz housingu, bo mam dwa mieszkania w Polsce Jasne http://517.at/go/bQnP

Gość elbukadis1984kicoe
Child benefit Child tax credit Workng tax credit Housing benefit Wystarczy mieć dzieci i pracować za najniższa stawkę 16 g tyg.jesli jesteś samotnym rodzicem.jak to jest w parach sie nie orientuje. Mam 1300 samych benefitów a zarabiam 500f . Oficjalnie. Resztę na czarno. Jasne http://schad.es/p

Gość gość
Ja też pracuję, 16-20 godzin tyg, ale nie za minimum. mam stawkę 7,90. moj mąż ma stawkę prawie 11 funtów/h i pracuje 35 godzin. oboje oczywiście legalnie, uczciwie. mamy 2 dzieci. dostajemy child benefit te 140 miesięcznie za oboje dzieci i child tax/working tax credits jakoś 240 miesięcznie. czyli w sumie 400 mies od państwa. nie pobieramy HB, nawet nie aplikowaliśymy. mieszkanie mamy własne, kupiliśmy rok temu nie zadne councilowskie. jak nie wstyd Wam, złodzieje, oszukiwac tak i pracować na czarno, pobierać tyle zasiłków!!?? polactwo!! wkurza mnie takei coś, najchętniej bym doniosłą na takich albo wykopała z UK

Gość gość
A ten child tax credits to dostajemy głównie dlatego, że opłacamy opiekę nad dziećmi gdy oboje jesteśmy w pracy (2 dni w tyg). dostajemy po prostu częściowy zwrot kosztów jako childcare element ...

Gość gość
do tej wyżej - widać, że żal ci d**ę ściska :P

Gość gość
mieszkanie mamy własne, kupiliśmy rok temu nie zadne councilowskie. V Taa. A za ile?

Gość gość
Nie, nie śćiska mi d*** A mieszkanie kupiliśmy poprzez tzw lift scheme for first time buyers. Wkład własny + prawnik itp tylko w sumie 3 i pół tysiąca. rata kredytu 400 miesięcznie.

Gość gość
to kupiliście chyba schowek na szczotki

Gość gość
do osoby powyżej - jak nie wiesz, na czym polega lift scheme, to nie komnetuj i nie pisz nic o schowkach na szczotki. kupilismy mieszkanie 3 bed, powierzchnia prawie 70 m kw.

Gość gość
tak to czytam i jestem w szoku, ze wy pewnie jestescie z siebie dumne, ze tak doicie panstwo, ze jestescie takie sprytne. Pobieranie benefitow to dla normalnego czlowieka wstyd, a dla was to duma. Mam nadzieje, ze taka patologia to polski juz nie wroci.

Gość cufilaran1986kfpnb
Nie, nie śćiska mi d*** A mieszkanie kupiliśmy poprzez tzw lift scheme for first time buyers. Wkład własny + prawnik itp tylko w sumie 3 i pół tysiąca. rata kredytu 400 miesięcznie. Jasne http://gtiny.me/7

Gość gość
Ohoho Ciekawe.....

Gość gość
gość 2015.01.21 Ja też pracuję, 16-20 godzin tyg, ale nie za minimum. mam stawkę 7,90. moj mąż ma stawkę prawie 11 funtów/h i pracuje 35 godzin. oboje oczywiście legalnie, uczciwie. mamy 2 dzieci. dostajemy child benefit te 140 miesięcznie za oboje dzieci i child tax/working tax credits jakoś 240 miesięcznie. czyli w sumie 400 mies od państwa. nie pobieramy HB, nawet nie aplikowaliśymy. mieszkanie mamy własne, kupiliśmy rok temu nie zadne councilowskie. jak nie wstyd Wam, złodzieje, oszukiwac tak i pracować na czarno, pobierać tyle zasiłków!!?? polactwo!! wkurza mnie takei coś, najchętniej bym doniosłą na takich albo wykopała z UK V V V V Co ty za przeproszeniem p********z? Własne mieszkanie macie ? Rok temu kupiliście ? Za ratę 400 f miesięcznie ? Przez rok czyli 12 miesięcy splaciliscie koszt mieszkania .... Cos taniocha .. Moze to jakiś camper? Bo w życiu nie uwierzę ze mieszkanie jakiekolwiek by mie było to za tanio , masz nas za kretynow?????

Gość inunrilas1973fcyfg
do tej wyżej - widać, że żal ci d**ę ściska Jasne http://lync.io/ePb4

Gość gość
człowieku !! 400 funtów miesieczny raty a gdzie ja napisałam, że już spłacilam? no gdzie pytam? kredyt mam na 20 lat!! idź do mortgage advice, zapytaj o lift scheme for first time byuers, to potem pogadamy. i dowiesz sie, że ja mnie wymyślam. raty są tak niskie, bo część kredytu pokrywa rząd -ale potem i tak musisz ich spłacić, a nie że "darmocha". są za to ograniczenia w cenach mieszkań do kupienia. mieszkania np za 150 tysięcy nie kupię w tym programie bo przekracza limit. Szkocja.

Gość gość
te 3 i pół tysiąca o którym pisałam, to DEPOSIT + LAWYER. tak te napisałam. czytaj ze zrozumieniem. a raty są rozłożone tak że mam ok 400 miesięcznie (390 dokladnie)