Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój pierwszy poród

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie, jak pewnie kazda z Was przed porodem bacznie obserwuje swoje cialo i zauwazylam juz pare oznak zblizajacego sie porodu. Termin mam za tydzien no i np.chcialabym wiedziec jak to bylo u Was, jesli obnizyl Wam sie brzuszek, czy odszedl czop, zwiekszyla sie wydzielina, bol jak na okres i napinanie sie brzucha to po ilu dniach/tygodniach nastapil porod? opiszcie moze swoje sytuacje

Gość gość
pomozcie niedoswiadczonej kolezance

Gość gość
Ja nie miałam żadnych objawów super sie czułam wszystko ok obudził mnie rano skurcz i tak się zaczelo po poludniu juz tulilam dziecko powodzenia :)

Gość gość
U mnie na razie żadnych oznak. Jedynie miękka szyjka

Gość gość
No to ja ci napisze tyle ile pamiętam,bo niedługo miną trzy lata od tego momentu.Brzuch obniżyl mi się miesiąc przed więc nie był to raczej objaw rychłego porodu,kilkanaście godzin przed miałam dość regularne ( co 20-30 minut) bezbolesne skurcze,tydzień przed stopy opuchły do tego stopnia,że nie mieściły się w buty i musiałam kupić nowe,czop zaczął odchodzić 5 dni przed i odchodził trzy dni,czwartego dnia zaczęły się wyżej opisane skurcze a piątego rodziłam.Więcej nie pamiętam.Pozdro 9

Gość gość
Szczerze, nie pamiętam.. rodziłam 6 lat i 3 lata temu i serio nie pamiętam..

Gość gość
a u mnie oprocz lekko obnizonego brzucha nie bylo zadnych objawow. dwa tygodnie po terminie urodzilam po oksytocynie