Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem tu nowa, od tego cyklu staram się z moim partnerem o dziecko. cykl jest od 02,01,2015 owulacja powinna byc okolo 15, 01 a w tych dniach niestety nie było przytulanka tzn nic miedzy 13 a 16.01 . od 6 dni bola mnie piersi najbardziej wieczorem robią się cięzkie a sutki stoja przez cały dzień. wczoraj wieczorem do tego bolał mnie brzuch tzn podbrzusze takie ciągniecie jak na okres i przez pół dnia prawa pachwina, czy jest możliwość że jednak się udało , do planowanej miesiączki zostało jeszcze 9 dni, powinna się pojawic 28,01 cykle mam 26-27 dniowe

Gość gość
skoro nie było seksu w dni płodne, to jakim cudem masz być w ciąży? poza tym 9 dni przed miesiączką nie ma żadnych objawów ciąży, nawet jeżeli się w niej jest

Gość gość
A kiedy współżyłaś?

Gość gość
Codziennie oprucz tych przed owulacja

Gość gość
Nie bylo tylko miedzy 13 a 16

Gość gość
no to wlasnie wtedy sa plodne

Gość gość
Nawet jak było przytulanko to i tak byś nie zaskoczyła bo do ciąży potrzebny jest SEKS :classic_cool:

Gość gość
Piszac przytulanko mialam na mysli sex....w pierwszej ciazy juz przed terminem miesiaczki mialam objawy ciazy ale widze ze tu pomocy nie uzyskam bo widocznie kazdy ma w d... to co inni pisza

Gość gość
No co ty,naprawdę miałaś na myśli seks?

Gość gość
plemniki potrafią żyć nawet 7 dni w drogach rodnych, więc jeśli 7 dni przed owulacją współżyłaś to jest taka możliwość

Gość gość
A jakie miałaś objawy przed miesiączką?Teraz raczej znikoma sznasa,że jesteś w ciąży.kafeterią się nie przejmuj bo to dni i kurnik jakich mało,ale przyzwyczaisz się:)

Gość gość
Mysle, ze szansa jest. Ja jeden jedyny raz uprawialam seks w 7 dniu cyklu i jestem w ciazy, takze u Ciebie tez jest szansa.

Gość gość
Zawsze tak 3 dni przed piersi bolaly a dzien przed brzuch teraz jestem 9 dni przed

Gość gość
Tez mialam taki bole w pachwinach, takie ciagniecie jakby.

Dziewczyny! Potrzebuje rady! Spałam z chlopakiem 10 dni przed miesiaczka, ktora dostalam 31.12. Cykle mam raczej nieregularne. Byla prezerwatywa. Zastanawiam sie czy ten okres w ogole mozna uznac za wiarygodny, skoro byl juz 10 dni po stosunku. Dodam, ze nie chce byc w ciazy. Kolejny okres powinnam dostac jakos ok 27-28 stycznia. Ale juz dzis zrobilam test. I tak. Jeden z firmy pink test i wyszlo mi cos takiego jak na zdjeciu, moze troszke mniej intensywne : http://i4.dobramama.pl/439f6eef8d5a9d642da35783750f18f9/IMG_20141112_133803_1.jpg ( to żaden wirus, tylko zdjecie z jakiegos forum :)) , natychmiast zrobilam drugi z firmy Amil i wyszedl negatywny, żadnego cienia nawet drugiej kreski. Nie wiem co o tym myslec. Troche sie przestraszyłam. Pomózcie! :)

Gość gość
To nie ciąża, to na zdjęciu to biały pasek który jest polem testowym, byłby różowy gdybyś była w ciąży

Gość gość
Kiedy mialas takie bole?

No właśnie bo to pole które jest przed kreską C zrobiło się białe, potem mocno rózowa kreska C i od tej kreski C pole nie zrobiło sie juz białe tylko lekko rózowe i wodoczna tylko pod swiatlo kreseczka biała. A co sadzicie o tej miesiaczce 10 dni po stosunku?

Gość gość
skoro masz nieregularny cykl to czemu się dziwisz? A poza tym co ma stosunek do okresu?

Gość gość
Chodzi mi o ewentualne zaplodnienie i ten normalny okres z bolem brzucha 10 dni po stosunku.

Gość gość
Jeśli był normalny to jak mozesz być w ciąży??No myśl trochę.Poza tym skoro masz nieregularne to nic dziwnego,prawda?

Gość gość
stosunek nie oznacza zapłodnienia. Do zapłodnienia dochodzi w momencie owulacji.

Gość gość
Najlepiej zrob jeszcze jeden test i odczytaj wynik do 15 minut pozniej juz nie odczytuj jak bedza 2 to ciaza

Gość gość
A kiedy moga wystapic objawy ciazy? Rozne rzeczy czytalam i juz jestem glupia. Tak jak teraz nigdy nie mialam zeby tyle dni piersi bolaly i sutki zawsze stercza. Moj partner musial zawsze sie napracowac zeby je postawic

Gość gość
ani jedna ani 2nie jestescie w ciazy

Gość koteczek1154
Obyś miała rację :) Umrę ze stresu do 27-28 stycznia, kiedy to powinien pojawic sie okres.

Jeszcze tylko jedno głupie pytanie, ale uwieżcie, że jezeli czlowiek wpada w paranoje, to musi sie jakos uspokoic :) Czy jesli stosunek byl 28 dni temu, mialam ten okres 10 dni po stosunku, to czas jaki minąl, czyli prawie miesiac sprawilby, ze test wychodzilby juz raczej wyraznie, tzn. gdyby druga kreska miala sie pojawic, to mialaby juz chociaz jasny kolor rozowy? Czy to mimo to za wczesnie?

Gość gość
nie ma ciąży. test dawno wykryłby ją. jeśli nie wierzysz to idź na beta hcg z krwi.

Gdyby nie ta głupia biała kreska... to spałabym spokojnie :) Poczekam do końca miesiąca i najwyżej wtedy sie wybiore, ale mam jednak nadzieje, że miesiączka przyjdzie w terminie i sie w koncu uspokoje. Dziękuj***ardzo za pomoc. Miłego dnia :*

Gość gość
A od kiedy brak kreski wskazuje ciążę? Skoro test tak wygląda to znaczy że jest coś z nim nie tak i trzeba zrobić inny/