Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile przytylyscie w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Hey ja jestem w 34 tygodniu i juz przytylam 25 kg a z natury jestem drobniutka teraz mam bolace opuchniete stopy czy ta waga to powod do niepokoju? Czy to znak z tymi obrzekami nog ze dziecko sie wczesniej pojawi?

Gość gość
raz 20kg -potworne obrzęki i zatrzymanie wody -urodziłam po terminie, drugi raz -15kg bez obrzęków -urodziłam w tym samym czasie co za pierwszym razem. A jak z twoim ciśnieniem?

Gość gość
ja przytylam 13 kg

Gość gość
U mnie 26 tc i juz 13kg na plusie

Gość gość
Duewczyny od czego zalezy czy sie zbiera wode w organizmie ? Jestem w 23tyg a juz 7kg mam na plusie, wieczorami nogi puchną, jak temu zapobiec?

Gość gość
37tc - 9kg na plusie

Gość gość
20 to sporo, ale moja najlepsza przyjaciółka tez tak miała i 15 zleciało natychmiast po porodzie, sama woda. A żeby mało przytyć, polecam wprowadzić soki wyciskane, samo zdrowie, tu sobie pocztytajcie ile mają własciwości http://terapiasokami.pl/Co-lepsze-sok-czy-warzywa-i-owoce-w-calosci i nie będzie wam się chciało tak przegryzać, a dziecku na zdrowie pójdzie ;)

Gość gość
W pierwszej ciązy 32 kg,w drugiej25,z tym ze w drugiej mialam wage wyjsciową 23 kg wiekszą.wlasnie syn konczy rok,ja mialam w planach dietke i co?? Test pokazal dwie kreseczki i juz po diecie,mam tylko nadzieje ze tym razem przytyje max 7 i szybko zrzucę.

Gość gość
16 kg z tego 11 zlecialo po porodzie a reszta w ciagu kilku miesięcy. Teraz ważę mniej niż przed ciążą :)

Gość gośćmerx
16kg? jaasne :O ktos tu sciemnia.Bedac w ciazy jednej i drugiej przytylam po 32kg wcale sie nie objadajac a wejdzie tu jedna z druga i beda sie chwalily jak to malo przytyly i jeszcze po porodzie odrazu zrzucily jestescie zalosne :O

Gość gość
pierwsza ciaza 13,5 kg druga ciaza 10 kg

Gość gość
pierwsza ciąża 31 kg, druga 20 kg a jutro się okaże ile ważę w trzeciej ciąży 27 tydz.

Gość kajdek
do gośćmerx - dlaczego od razu ściemnia? ja przytyłam 12 kg, 3 tygodnie temu urodziłam i pozostało mi jedynie 4 kg na plusie. W ciąży jadłam 5 posiłków dziennie, nie obżerałam się, piłam dużo wody, do tego byłam aktywna fizycznie, jeździłam na rowerze, dużo spacerowałam - każdemu polecam :-). Można? Można :-p

Gość wiii
przytyłam 15kg, jestem 8 miesięcy po porodzie i 3kg mi do tej pory zostały :o

Gość m_loona
Jak poszłam do gina i powiedziałam, że u mnie w rodzinie wszystkie tyły po 25 - 30 kg, to ona na to: to pani przytyje max 10! Śmiać mi się zachciało, ale ponoć to możliwe, na razie mam 1 kg wiecej, ale to 11 tydzień.

Gość gość
ja przytylam 15 kg, z czego dzien po porodzie mialam 10 kg mniej.. I nie tak do konca pilnowalam sie z jedzeniem. Cale szczescie troche sie ruszalam...inaczej na bank przytylabym 20 kg..

Gość gość
Przytylam 7kg, od razu po porodzie wszystko zlecialo a i bardziej, zrobilam sie wychudzona.

Gość gość
8 kg , jadlam zdrowo ale jak mialam ochote na fast fooda to tez zjadlam . zaraz po porodzie wazylam tyle co przed ciązą a po 5 miesiacach zeszło jeszcze 5. Teraz jestem w 16 tygodniu i mam -2kg

Gość gość
niestety i mi się przytyło kilkanaście kilogramów w trakcie ciąży. Na szczęście kilka miesięcy po urodzeniu dziecka jak się zrobiło ciepło postanowiłam zadbać o siebie. Mąż chodził z dzieckiem na spacerki a ja jeździłam na rowerze, spalałam zbędne kilogramy, kalorie. Mamy w domu dobre rowery które kupiliśmy w sklepie rowerowym Trybik http://www.trybik.pl/. Na takim rowerze miejskim przyjemnie się jeździ i spala kalorie, kilogramy.

Gość gość
38tc - 10kg mam nadzeje ze duzo mi nie przybedzie jeszcze bo mam mega apetyt :/

Gość gość
W pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, w drugiej 20 kg. Szybko straciłam nadmiar, a pół roku po drugim porodzie byłam 5 kg na minusie.

Gość gość
33kg ,rok temu rodzilam,i wiecie co? nie wiem czemu tak duzo,nie obzeralam sie,salatki,surowki,lekkie obiady,slodycxy prawie nic,duzo warzyw i owocow,bo mialam na dzialce i w szklarni,jedyne co to pomidory jadlam na tony,ale bardzo puchlam,mialam duzo wody,potem juz nic nawet nie solilam. przed ciaza waga 49kg,teraz rok po porodzie 60,nie moge tej reszty zgubic,pewnie zostanie te pare kg,ale to i lepiej,teraz choc mam tylek i piersi:) takze nie trzeba zrec jak slon,jak yo niektore tu pisza,mozna jesc malo i mimo tego utyc bardzo.

Gość gość
11 kilo w sumie, jadłam na co miała ochotę, kebaby, pizze też. Ale w ciąży największe miałam zachcianki na owoce, je mogłam jeśc na potęgę (był sezon wtedy). W 1 miesiąc po porodzie ważyłam tyle ile przed ciążą, w 2 miesiąc 5 kilo mniej i tak się utrzymało (mały ma 7 miesięcy). Aha karmiła tylko piersią

Gość gość
To zalezy od kobiety , kazdy organizm jest inny , znam osoby co po ciazy byly jeszcze chudsze ( wrecz za chude ) niz przed , ale jest tez masa osob ktore mimo normalnej diety przytyly troche i nie moga zgubic kg nawet rok po porodzie Ja przytylam 17 kg , ale musze przyznac , ze jadlam za duzo niezdrowych rzeczy

Gość gość
16 kg Teraz jestem 2 missiace po porodzie i zostało mi jeszcze 5 kg. Może spadńie są,o, diety żadnej nie robię, bo karmie.

Gość gość
pierwsza ciaza 11kg, teraz jestem w 21tc i jak na razie 3 kg na plus.

Gość gość
W pierwszej 17 kg a jadłam no cóż... aż za mało. Jestem w drugiej, 21tc i już +5 mimo codziennych ćwiczeń i zbilansowanej diety. Zazdroszczę mamom które sobie nie muszą odmawiać i mają świetne figury

Gość gość
w 1 ciąży przytyłam 17kg z 58kg do 75kg w drugiej 15kg z 62kg do 77kg, teraz 5 tygodni po porodzie ważę 65kg