Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna Anna 30

Finanse czyli majątek 30 letniej kobiety

Polecane posty

Gość Panna Anna 30

Hej, Ania lat 30. Duże miasto wojewódzkie. Ale pochodzę z małego miasta Pracuje w kooperacji - wynajmuje pokój. Nie mam męża, samochodu, mieszkania oraz mega dużych oszczędności. Mam rower usmiech.gif Komputer, telefon ( nie na abonament ) tablet , trochę ciuchów ( no dobra dużo ciuchów) Czy to nie za mało jak na osobą w wieku 30 lat? Zarabiam 3200 na ręke, ale nie zawsze tak było. Tyle mam od 6 miesięcy. Zaczynałam od najniższej krajowej na recepcji, znam dwa języki ( niemiecki + angielski ) mam tytuł mgr. Czy to mało jak na mój wiek? Mam prawo narzekać ? Anna

Gość gość
raczej z tego co piszesz oszczędna nie jesteś na coś tracisz kasę ale na co? polecam pomyśleć o emeryturze 3 filarze

Gość gość
a ile masz oszczędności?

Gość Panna Anna 30
Mam odłozone 50 tys eur i 25 tys złoty,ale to jest mój kapitał zarobiony za granicą w agencji towarzyskiej

Gość gość
pracujesz w kooperacji????

Gość Panna Anna 30
Uprzedzając pytania,to pracowałam tam na recepcji,tzn w tej agencji:-)

Gość gość
Tak,pracuję w kooperacji,a uściślając dokładnie w Jeronimo Martens czyli popularnej Biedronce,jestem kierowniczka kasy fiskalnej:-)

Gość gość
a nie w korporacji?

Gość Panna Anna 30
Proszę zignorować odpowiedzi kogoś o bujnej wyobraźni. Nie pracowałam w żadnej agencji. Oszczędności mam 12 tyś zł. Jak pisałam wcześniej, nie zawsze zarabiałam tyle ile dziś Wcześniej starczało i tylko na utrzymanie pokoje i przeżycie. Jestem bardzo oszczędna: - nie pale papierosów - max 1 miesiącu wychodzę i pije alkohol. - nie mam drogich ubrań - jeżdżę MPK ( a latem rowerem) - na wakacje nie wyjeżdżam,

Gość gość
czyli żyjąc tak jak mówisz miesięcznie powinnaś odkładać ok. 1500-1800zł

Gość gość
nie jest źle ja mam 40 i na ręke podstawy mam 3600, ale od kilku lat dorabiam projektami unijnymi tak że na miesiąc wychodzi mi 5100. Najbardziej się boję że projekty się powoli kończą i dostanę te 3600 na rękę. Chyba wtedy usiądę i zacznę płakać :(

Gość gość
a nazwa twojej firmy to "Jeronimo Martins" a nie "Martens", to tak gdybyś nie wiedziała gdzie pracujesz...

Gość Panna Anna 30
Wiem gdzie pracuje a tobie chuj do tego,pilnuj własnego nosa i umyj se c**e