Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powrót z UK, rejestracja w PUP

Polecane posty

Gość gość

Przez 2 lata pracowałam w UK przez agencję, która ma ludzi w głębokim poważaniu - pomimo latania do nich, dzwonienia, pisania maili po odejściu z pracy nie otrzymałam druku P45 (pieniędzy za urlop też ani widu, ani słychu), jedyne co posiadam to payslipy i jedno pismo odnośnie podjęcia pracy poprzez ową agencję. Teraz chciałabym się zarejestrować w Urzędzie Pracy i mam pytanie - co w przypadku, gdy nie mam wszystkich wymaganych dokumentów potwierdzających pracę za granicą? I czy dokumenty które posiadam muszą byc przetłumaczone na język polski, oraz czy muszę przedstawić wszystkie payslipy, czy wystarczy te ostatnie przed nowym rokiem podatkowym (jest na nich informacja ile dotychczas zarobiłam)? Zastanawiam się również nad tym, co w wypadku gdybym zataiła, że pracowałam w UK. Może ktoś miał taką sytuację i będzie umiał coś doradzić, byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam

Gość gość
zadzwon do revenue, oni skieruja sie z prośbą do agencji o wystawienie papierka o ile sami tego nie zrobią . W rozmowie możesz prosić o to by mówić z Polakiem

Gość gość
O ile wiem p45 nie jest potrzebne wystarczy wyciag z konta .Troche to trwa ale zalatwia ci jakis tam papier po sprwdzeniu.