Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak i czym wyczyścić wanne? Wiem że dziwne...

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Ostała mi się ładna chate ale troche zaniedbana, wanna ma niemile zacieki i wygląda jakby była zakurzona a nie jest. Probowałem męskimi sposobami ale wd-40 nic sobie z tym nie poradził. Ulituje sie jakaś dama domowa ;) ?

Gość gość
cillit kamien i rdza.

Gość gość
sprobuj sola. na gabke sol i tym szorowac.

Gość gość
woda z octem i plynem do naczyn ciepla w butelke ze spryskiwaczem spryskac mocno zostawic na pol godziny potem znowu i umyc

Gość gość
Ciepły ocet najlepszy na zacieki

Gość unold79
cilit bang jest niezły, ale jeśli emalia juz jest zmatowiona i zniszczona, to jedynie renowacja lub wymiana wanny. Malowałem kiedyś wannę specjalną emalią dwu składnikową, wyszło bardzo przyzwoicie i przez kolejne lata trzyma sie ok. http://allegro.pl/emalia-do-renowacji-wanien-newbath-wanny-brodzikow-i5045187937.html jeśli link nie przejdzie, to wpisz w allegro newbath emalia, kosztuje ok 50 zl

Gość unold79
acha, jeśli byś malował, to najpierw zmatuj ładnie papierem ściernym obecną powłokę,. No i maluj czym lubisz, a jeśli pędzel, to kupo solidny, żeby ci włosie nie wylatywało. PS strasznie śmierdzi póki nie wyschnie, więć nastaw się na otwarte okna i solidne wietrzenie. Rób raczej jak sie ociepli na dworze,

Gość paul1
Jak nic nie pomaga to można sięgnąć po cięższe srodki, np piaskowanie albo sodowanie? Firma Alufasbud się takimi rzeczami, możesz sprawdzić na ich stronie czy wannę też mogą zrobić :)

Gość gość
Może zabieg renowacji wanny? Są firmy, które się tym zajmują, np. jak www.jak-nowa.pl - moim zdaniem warto zlecić to fachowcom. Z efektu będziesz zadowolony, zobacz sobie na ich stronie, jak wygląda przed, a jak po.

Gość gość
Ile taka usługa kosztuje w wykonaniu firmy www.jak-nowa.pl? bo efekty faktycznie robią wrażenie

Gość trybsongt
wejdz sobie na avans.pl w środki czystości oni są pośrednikami w sprzedaży różnego rodzaju rzeczy, można u nich sporo kupić dobrej jakości i w dobrej cenie. Ja tam kupuje rzeczy do samochodu często.

Gość gość
Renowacja wanny przez firmę www.jak-nowa.pl to koszt rzędu 600-650 zł, a w tym masz zakup emalii :) Tak więc jest to koszt całościowy :)

Gość gość
na electro.pl kupuję serię Webber do czyszczenia mieszkania i min ich preparatami czyszczę wannę oraz całą łazienkę ;)