Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweeTywee

Czy 0,75 to duza wada?

Polecane posty

Gość PraweeTywee

-0,75 - duza czy mala?

Gość Martusiaopp
mała, wręcz żadna. Ja mam +2 i bez bryłek się da :P

Gość PraweeTywee
Bo ja siedze na koncu sali i nic na tablicy nie widze ani jak rzutnik jest wlaczony :O tylko tytuly dzialow bo sa tlustym pismem :P ale lekarz mi napisal 0,75

Gość gość
ja nic nie widziałam z końca nawet kiedy miałam perfekcyjny wzrok, dlatego często ludzie którzy tam siedzą nie zdają.

Gość PraweeTywee
Ale ja nawet jak siedze w domu i ogladm telewizor to obraz widze dobrze ale jak sa jakies napisy to nie widze bo mi sie zlewaja

Gość Martusiaoop
Mój siostrzeniec ma 7, siostrzenica 5. Oni bez okularów zupełnie nic nie widzą tylko zamazany kształt. Jeżeli to krótkowzroczność, bądź dalekowzroczność to nos okulary, bo wada będzie się pogłębiać, gdy to astygmatyzm, wada praktycznie się nie zmienia. Za czasów mego dzieciństwa okulary stosowało się tylko gdy wada była 1 lub wyższa

Gość gość
To jest mala wada, ale jak ci utrudnia zycie to bez problemu ci okulary na nia zrobią, ja mam taka sama wade i uzywam okularow na studiach do czytania slajdow z daleka wlasnie.

Gość gość
Chciałabym mieć 0,75, w zeszłym roku miałam 4 i 2,25, teraz w okularach dopasowanych do tej wady nie widzę wyraźnie dalej niż na metr-półtora...

Gość gość
Wada właśnie się pogłębia jak się nosi okulary. Bo wzrok się przyzwyczaja. Tak przynajmniej mówili mi okuliści... ale może to faktycznie nie prawda. Ja nawet się boje iść, pewnie mam z -5 albo 6... gowno widzę, ale wyglądam tak beznadziejnie w okularach..jak mało kto :o i się męczę :o soczewek nie założę, bo one osłabiają oko i później nie można mieć lasera, a ja zbieram na tą operacje(wieki bede zbierać znając zycie). I co zrobić :(

Gość gość
To nie jest tak że w okularach źle się wygląda. Również tak myślałam ale wszystko jest kwestią doboru. Jednym pasują eleganckie z czarną oprawką, innym delikatne lekko szare np. Ja akurat wybrałam te drugie. Idź do dobrego optyka, ja byłam u http://www.optyk-fotograf.pl/.