mysza18 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Witam. Tak jak już pisałam jestem na duphastonie na wywołanie miesiączki juz 2 miesiąc. moje cykle są 28 dniowe, zawsze 3 dnia po odstawieniu dostaje miesiączke. 1 stycznia współzyłam.7 stycznia odstawiłam lek i 10 pojawiła sie obfita miesiączka trwająca do 14 stycznia. Dziś mamy 19 stycznia a ja mam ogromne bóle jajników,krzyża, piersi nabrzmiałe a na bieliżnie co jakiś czas pojawia się śluz. nie wiem co się dzieje, martwię się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 sluz jest przezroczysty jak w czasie owulacji? a boli cie po jednej stronie jajnik czy oba? bo moze to byc bol owulacyjny jesli boli po jednej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pati880 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Moim zdaniem w tej kwestii pomoze tylko ginekolog. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza18 0 Napisano Styczeń 19, 2015 w sumie zawsze zauważam go jak już trochę zaschnie na bieliżnie i jest po prostu biały. nie iwem czy po jednej stronie, promieniuje na całość. Sama nie wiem co się dzieje, boję się,że to ciąża ale skoro dostałam wywołanej miesiączki to chyba to nie może być mozliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 ile masz lat? ten bol jest bardzo silny? uspokoj sie, najprawdopodobniej nie jestes w ciazy. byc moze ze to jest bol owulacyjny, troszke wczesniej ale jesli masz zaburzenia hormonalne, to moze byc to mozliwe jesli jutro ci przejdzie ten bol, to pewnie to bedzie oznaczalo, ze byla owulacja i masz plodne dni mozesz miec tez jakis bol na tle nerwowym z obawy przed ta ciaza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza18 0 Napisano Styczeń 19, 2015 20 lat. Wiem,że to śmieszne jak bardzo to przeżywam ale niestety psychika robi swoje. Siedzę na forach czytam to wszystko i tak to przeżywam. Boje się zrobić testu. Po prostu dla mnie to jest aż niemożliwe,ponieważ kobiety,które biorą duphaston na wywołanie miesiączki i zajście w ciąże po odstawieniu dostają miesiączki i to jest oznaka jej braku. Moja miesiączka pojawiła się tak jak zawsze 28 dnia cyklu,obfita.. nie wiem czy jest co przezywać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza18 0 Napisano Styczeń 19, 2015 po prostu wydaje mi się,że jeśli zaszłabym w ciąże tego 1 stycznia to 10 stycznia miesiączka by sie nie pojawiła, sama juz nie wiem :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 moge zapytac, czym sa spowodowane twoje problemy hormonalne, ze musialas zaczac sie leczyc? rozumiem ze Twoj chlopak nie zalozyl prezerwatywy? jesli dobrze licze, to doszlo do tego w 18 dniu cyklu btw, dzien w ktorym dostajesz miesiaczke, czyli w styczniu 10, to pierwszy dzien cyklu, a nie 28, 28 dzien mialas 9.01 w poprzednim miesiacu nie pamietasz, abys miala taki bol? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza18 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Moje problemy zaczęły sie przez odchudza nie. niski progesteron. nie mam miesiączki juz przez 2 lata, ciągle leczenie duphastonem. wiem że pojawiały się również torbiele. Nie wiem czy w ogóle mogę nazwać to stosunkiem.. po prostu po nie całej minucie zorientowałam się i powiedziałam,że nie mogę tego robić bo mam problemy. Do wytrysku nawet nie doszło ale wiadomo,w preejakulacie również są plemiki, tym bardziej że był bez prezerwatywy Miesiączkę dostałam dokładnie 10 stycznia do 14 stycznia,obfita,nawet bardzo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 a zaczelas sie normalnie odzywiac? bo wiesz, ze bez tego, trudno wrocic do normalnosci dzieki samym lekom? moim zdaniem, dla wlasnego spokoju kup test, przelam sie i zrob go. jesli okaze sie ze jest ciaza, to wtedy chyba nie powinno brac sie tego leku duphastonu? pewnie nie jestes w ciazy, ale robiac test, bedziesz miala pewnosc co do dalszych krokow, czy normalnie kontynuowac branie leku w tym cyklu to cie po prostu nie ominie, bo nie miesiaczkujesz normalnie gdybys normalnie miesiaczkowala, to moglabyc "przebac" sie do konca cyklu, czekajac na miesiaczke ale Ty bierzesz lek i musisz go wziac na czas, czyli musisz wykluczyc te ciaze w 100% przed dniem, w ktorym bierzesz lek radze Ci pro forma zrobic test dla gwarancji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza18 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Wiem,zrobię test ale tak się boję,odchodzę od zmysłow ale z jeden strony czytam tu takie komentarze,które mnie uspakajają typu: "działanie luteiny(to samo co duphaston) jest związane z cyklem miesięcznym, a dokładniej z poziomem progesteronu. W przypadku braku ciąży odstawienie luteiny powoduje spadek progesteronu i pojawienie się krawienia. W przypadku gdy do ciąży dojdzie poziom progesteronu jest utrzymywany na wyższym poziomie i krwawienie się nie pojawia. " Ja dostałam krwawienie.. dziekuje za wszelkie rady bo ja juz sama sobie z tym nie radzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mysza18 0 Napisano Styczeń 20, 2015 tak,normalnie jem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 dokładnie tylko ginekolog może dokładnie powiedzieć co Ci jest i nie zwlekaj! Jeśli nie masz swojego sprawdzonego to polecam dr Andrzeja Nowakowskiego, przyjmuje w Przychodni PROSEN (ul. Płocka 17) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach