Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza18

Czy to Ciąża?!

Polecane posty

Czy ktoś mógłby mi logicznie wszystko na spokojnie wytlumaczyć, bez nerwów.. tak jak pisałam zażywam duphaston na wywołanie miesiączki , której nie mam już od długiego czasu. Biore go od 16 do 25 dnia cyklu. Ostatnio zaczęłam brać od 29 grudnia a 1 stycznia miał miejsce stosunek. 7 stycznia skończyłam brać duphaston a już 10 stycznia dostalam obfitej miesiączki trwającej 5 dni. Czy to wyklucza ciąże? proszę się nie denerwować i powstrzymać się od zbędnych komentarzy, ja po prostu się boję

Gość gość
Skarbie, jesli stosunek odbyl sie w czasie brania dupka to nie jestes w ciazy, poniewaz dupgaston to progesteron ktory uwalnia sie we fazielutealnej czyli tej po owulacji:)

Tak ale wiele kobiet bierze duphaston na zajście w ciąże więc ja już się w tym mieszam. Czyli to krwawienie może świadczyć o braku ciąży? nie było plamienia.. po prostu obfity okres

Gość gość
kochana owulacja wystepuje srednio w 14 dniu cyklu dlatego bierze sie od 16 dnia bierzesz 10 dni i robisz test jesli jest pozytywny to nie odstawiasz i bierzesz nadal bo w ciazy nie moze spasc ten progesteron :)

Gość gość
"kochana", "skarbie" - słodziutka jesteś... :D

Gość gość
a na co bierzesz dupka?

biorę na wywołanie miesiączki ponieważ nie miesiączkuję już przez 2 lata :( ogoromne problemy z odchudzaniem miałam i to dlatego. Dziś juz jest 9 dzień cyklu a ja mam ogromne bóle krzyża,jajników i trochę śluzu białego na bieliżnie. Po prostu przez to mam takie myśli,że to ciąża

Gość gość
a owulacja w ogole u Ciebie wystepuje?

Gość gość
a wczesniej mialas regularne czy tez nie bardzo

teraz to ja już sama nie wiem czy jest czy nie przez to wszystko! Ja po prostu chcę wiedzieć,czy mam się martwić ciążą czy te krwawienie oznacza jej brak..

regularne miałam ale przez odchudzanie,stres wszystko mi się poprzestawiało. Teraz mam 28 cykli, po odstawieniu dupka 3 dnia występuje miesiączka, teraz tez tak miałam więc nie wiem czy mam się martwić

Gość gość
nie jestes w ciazy na 100 pr

Dziękuje za odpowiedż. mam nadzieje ze to szczera odpowiedz bo ja już nie wytrzymuje psychicznie