Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z numeracją obuwia pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z obliczeniem numeracji butów. Mam długość od pięty do końca dużego palca-27 cm. Chce kupic buty przez internet i tam wynika że mam rozmiar 43-44. To raczej nie możliwe bo buty które kupujee w sklepie zawsze mają rozmiar między 39-szpilki i 40- sportowe. I tu moje pytanie czy powinnam nie sugerowac się tymi tabelami i kupić rozmiar 8 czyli polską 40-tkę ewentualnie 41?

Gość gośćula
zawsze kieruj sie długością wkładki ,poza tym nie polecam kupna butów przez net ,zawsze są po drodze jakieś atrakcje,ostatnio kupiłam kalosze crocsa i były uszkodzone,innym razem kupowałam synowi buty do biegania ,miała być wkładka 26,5 cm ,a przyszło 26 cm. ubrań też nie kupuję przez neta ,chyba ze w zalando

Gość gość
Ale masz wielkie łapy na kobiete,40 damska,szok. Fuj brzydze sie takich kobiet z wielkimi meskimi kopytami.

Kieruj się długością wkładki, rozmiary różnią się w zależności od kraju, albo producenta;) nasze 38 wcale nie musi być równe chińskiemu 38 na przykład, a długość wkładki to pewniejsza miara;) i pamiętaj, żeby stopę zmierzyć stojąc na metrze, bo stopa nie obciążona zajmuje trochę mniej miejsca, niż w momencie, gdy na niej staniesz;)