Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie leki po poronieniach

Polecane posty

Gość gość

Jakie leki przepisał Was lekarz po poronieniach ? Czy miałyście brać je przed ciążą, czy dopiero w trakcie ?

Gość gość
duphaston, lutka, i acard duphaston 2 dni po owulacji i jak bedzie ciaza to kontynuowac jak brak to odstawic po 10 dniach

Gość gość
tzn luteina

Gość gość
w ktorym tyg poronilas

Gość gość
1 ciążą obumarła w 34 tyg. a teraz w 6 tyg.

Gość gość
dupahston można łączyć z luteiną ?

Gość gość
34 tydzen to juz dziecko, i to juz nie jest poronienie, a przyczyny zgonu nie znasz 6 tydz poronilas i co lekarz na to

Gość gość
ja bralam do 14 tyg duphaston potem lutke jednak jak jest koniecznosc to lekarz moze laczyc

Gość gość
Clexane, akard, duphaston, magnez, no spa. Jaki byl powod śmierci dziecka?

Gość gość
ja brałam duphasto do 18 tygonia luteiny nie chciałam bo się żle po mniej czułam miałam uderzenia gorąca. 34 tydzień współczuje a powód znasz ja teraz jestem w 32 i mnie wystraszyłaś

Gość gość
Moja córeczka zmarła z niewyjaśnionych przyczyn. Sekcja zwłok i wyniki, które pokazałam lekarzowi nie dają nic, co mogło by pomóc w ustaleniu powodu śmierci, czy kolejnego poronienia. Mówi, że czynnik może być inny, ponieważ obie ciąże zakończyły się na innych etapach rozwojowych. jesteśmy z mężem po badaniach genetycznych, ale okazuje się, że wszystkie badania są w normie i nie ma jako takich przeciw wskazań by ciążę donosić i urodzić zdrowe maleństwo. Z tego co wiem, to acard nie mogę brać, bo jestem alergiczką i żadna pochodna aspiryny nie działa na mnie dobrze.krwotoki i uczulenie...

Gość gość
a zespol antyfosfolipidowy u ciebie jest ok

Gość gość
Do gość dziś współczuję Ci ja miałam poronienie i to było ciężkie przeżycie ale nie ma co nawet porównywać do tego co Ty przeżyłaś. A miałaś próby wątrobowe w czasie ciąży chodzi mi o holestazę ciężarnych ja miałam niedawno podejrzenie, to się objawia świądem skóry ale nie zawsze i powoduje śmierć dziecka no i jest wysoce prawdopodobne że się powtórzy w kolejnych ciążach.

Gość gość
Szczerze powiem, że do końca nie wiem jakie miałam robione badania. Kariotyp,toksoplazmozę,listerię, mukowiscydozę,jakieś ANA screen (dsDNA,SS-A,SS-B,Sm,RNP,Scl-70,Jo-1,histony,centromery) to są badania, które na pewno wyszły w porządku.Jeszcze jedno badanie męża, ale nie pamiętam nazwy i również jest w porządku. O jakie badanie mogę poprosić lekarza, by zlecił, by wykluczyć np. to co u Was powodowało poronienia ? dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
zespol antyfosfolipidowy, zwiazany z krzepliwoscia, powodowac moze poronienia i zgony plodu

Gość gość
dziękuję za odpowiedź. nie wiem, czy te badanie z oznaczeniami dsDNA nie było na krzepliwość, bo też o tym w laboratorium mówili, że miałam zlecone. dodam, że 1 ciążę straciłam w Anglii i mówili mi, że po wynikach sekcji zwłok powinnam w 20 tyg. brać aspirynę i wspominali coś o krzepliwości krwi...dziękuję za tę podpowiedź. na pewno poproszę lekarza o te badanie. czy te wyniki wykonają w laboratorium, czy trzeba robić badanie genetyczne ?

Gość gość
czyli u ciebie poronienia mogly miec zwiazek wlasnie z krzepliwoscia i zrob bad w tym kierunku tym bardziej ze dostalas jakas wskazowke w UK

Gość gość
Próby wątrobowe, wysoki poziom hormonów i ucisk na wątrobę powoduje jej złą pracę i odkładanie żółci w organizmie ja miał am podejrzenie holestazy ciężarnych ale to występuje tyko w czasie ciaży nie wiem czy po coś wyjdzie warto zrobić badanie nie jest drobie coś ok 20 zł. Ja wyniki mam ok ale skóra mnie swędzi i to w miejscach gdzie się nie rozciąga np ręce lekarze nie mają pojęcia co to a ja się boje po poronieniu w 8 tyg. Przyczyna nie znana

Gość gość
bardzo Wam dziękuję za wskazówki. może to mi wiele pomóc. na pewno o tym powiem lekarzowi. życzę Wam wszystkiego co najlepsze. dla mnie to bardzo dużo znaczy.

Gość gość
Czy przy takim zespole można urodzić dziecko ? czytam o wysokim ryzyku, ale kiedy takie badanie może potwierdzić tę chorobę ?

Gość gość
Boże tak się wystraszyłam :( u mnie jest sporo objawów jak przy tym zespole :( da radę jakoś to leczyć ? tak się boję... w 1 ciąży była niewydolność łożyska.dodatkowo rozszczep, niska waga urodzeniowa, nierozwinięte płuca,przedwczesny poród.mam z mężem konflikt, żylaki, problemy skórne, alergię na aspirynę i jej pochodną :( na to wygląda, że osoby z kafeterii pomogły mi znaleźć przyczynę przedwczesnego porodu i poronienia...

Gość gość
po poronieniu i badaniach, które nic nie wykazały przy kolejnych staraniach po owulacji brałam acard, od pozytywnego testu doszedł duphaston. Acard biorę do teraz (23 tc.), duphaston odstawiłam w 15 tc. Teraz biorę jeszcze witaminy i magnez...

Gość gość
Dzięki Bogu ! Życzę Ci Kochana zdrowego i pięknego dziecka ! pocieszyłaś mnie. zrobię badanie, ale czytałam, że dopiero w ciąży jest najbardziej wiarygodny wynik. dziękuję Ci bardzo za pomoc.pozdrawiam serdecznie