Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Silene

Czy Wy też to zauważyliście?

Polecane posty

Że kobiety na różnych blogach jak chcą się przedstawić, to piszą przede wszystkim, ze są żonami i mamami lub singielkami, oczywiście z wyboru. czemu to takie ważne? Czemu nie piszą że są np. chirurgami, kosmonautkami, himalaistkami, tylko koniecznie muszą ogłaszać całemu światu swój stan cywilno - rodzinny? Przy okazji, to nie są blogi o uczuciach, czy rodzinie, tylko np. o szydełkowaniu albo malowaniu lub innym rękodziele...

Gość specjalistka od wszystkiego
Współczesna wyzwolona kobieta lubi podpierać swoje wyzwolenie męskim ramieniem, tudzież jego brakiem- z wyboru.

Gość gość
szelek ci zabraklo na zawracie chlopcze stopka: erozja skal postepuje szybciej niz naprawa polski przez zydokomune

Gość gość
nie zauwazylam tego , ale czy to wazne , jak kobiety sie przedstawiaja ? Kazdy ma w zyciu jakis piorytet i niech tak zostanie moze? Pozdrawiam Silenko i wiedz , ze z sympatia czytam ,co masz do powiedzenia . Elena.

Elena, dziękuję, miło mi :-). Ja też Cię lubię czytać :-). Mnie to jakoś tak uderza, bo te osoby odkrywają intymną część swojego życia. Jeśli np. zakładasz blog tematyczny np. o szydełkowaniu czy o książkach, to po co mi wiedza czy masz męża, kochanka, kochankę, dzieci, czy może jesteś singielką albo rozwódką? Bo to tak wygląda jakby mężczyzna miał świadczyć o jej jestestwie. Niech pisze że jest mistrzynią szydełkowania czy malowania, a nie opisuje swoje prywatne zycie.

Gość gość
biorac pod uwage to na co zwracasz uwage , to moze faktycznie zbyt duzo osobistego wizerunku :-) Ale czy to w czyms przeszkadza? Ktos ma meza -super.Ktos kochanka - kicha ,ale moze to jedyne szczescie tu na ziemi i skoro musi o tym powiedziec ......... . Tez czytam blogi o robotkach recznych , czytam blogi i recenzje ksiazkowe i jakos nie natknelam sie na takie informacje :-) Elena.

Elena, szydełkujesz? Super! ja wróciłam do tego po latach i przypominam sobie wzory. masz może jakiś fajny wzór na szalik?

Gość gość
A czy kobiety w ten sposób nie chcą zwrócić na siebie uwagi samców. To znaczy , jestem sama bierz mnie.

Nie wiem, ale dla mnie to nie ma znaczenia. Wiadomo że każdy ma jakieś zycie prywatne.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Nie zauwazylam tego o czym piszesz ale malo czytam blogi. Na drutach tez robisz? To polecam scieg gofrowy albo plaster miodu.

Gość słowo przeciwko słowu
Bo tę rolę uważają za najważniejszą w swoim życiu. Można się również przyczepić, że w ogóle ujawniają swoją płeć, bo w końcu co za różnica?

Gość Zuzanna Amelia ææ
A czy to nie jest troche jak cv? Wiek, stan cywilny, wyksztalcenie.. Masz gdzies moze blogi facetow? Tak dla porownania

Zuza, tylko szydełkuję. na drutach nigdy nie robiłam. Chciałam nawet wkleić kilka takich opisach, ale nie mogę. Ja tego nie potępiam, tylko wydaje mi się to bardzo dziwne, bo dziewczyna pisze o rękodziele, chwali się swoimi pracami, jest w tym świetna a w zakładce 'o sobie' pisze że ma chłopaka, męża, kochanka i co tam jeszcze. Takie odejście od tematu. To tak jakbym na dziale uczuciowym zaczęła zasypywać Was tematami o sprzęcie alpinistycznym.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Nie po to zeby Ci dowalac ale w dziale uczuciowym czesto widze tematy , ktore z uczuciami nic wspolnego nie maja. A Ty co bys wpisala na swoim blogu? Tylko wzory?

Zuza, jeśli jest to blog ogólny, gdzie dziewczyny piszą o wszystkim - ok, ale mi chodzi o blogi tematyczne.

Gość gość
Swoj wlasny tez masz?

Gość gość
a mnie też to wkurza. chyba ktoś chce udowodnic że jest w porządku,normalny i ztąd te "jestem mamą albo mężatką". pokazuje że ktoś ją wogóle chciał. tylko co mnie to obchodzi? matką sie jest dla własnego dziecka. tak naprawde twoje dziecko jest interesująca tylko dla ciebie. z mężem często jest podobnie. desperatów jest pełno co nawet za mąż wychodzą tylko po to żeby napisac "jestem mężatką".

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ja tu kiedys zalozylam topik "Zapraszam na filizanke herbaty" Nic tam nie bylo. Wklejalam tylko zdjecia potraw. Od czasu do czasu ktos cos dopisal. Ale i tak szybko pojawil sie jakis komentarz zebym napisala cos wiecej. Tego tematu juz nie ma. Ktos go zglosil do kasacji po tym jak zaczelam tam wstawiac zdjecia i filmiki do cwiczen yogi. Pisze o tym bo mam wrazenie ze zawsze znajda sie zwolennicy i przeciwnicy kazdego sposobu wyrazania. Tak mi sie wydaje.

Zuza, bo joga to wymysł szatana ;-). Zastanawia mnie tylko, ze te dziewczyny nie piszą np. kim są z zawodu, tylko o życiu osobistym. Jeśli chodzi o życie osobiste, to wiadomo że albo ma się rodzinę, albo nie. Natomiast dla mnie byłoby ciekawsze gdyby się okazało, ze dziewczyna jest np. antyterrorystką a w wolnych chwilach zajmuje się dekupażem i szydełkowaniem :-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zuza, bo joga to wymysł szatana Aaaaa myslisz ze to dlatego...?

Gość gość
chcą pokazać że wszystko robią z wyboru :D żałosne zaraz zaczną pisać że pobiły twarzą rękę mężczyzny

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej