Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekajaca na odp

brak owulacji

Polecane posty

Gość czekajaca na odp

Witam nie wiem czy jeszcze ktos tu zaglada ale mam nadzieje ze ktos odpisze. No wiec opowiem wam moja krotka historie. Mam 20 lat z narzyczonym staramy sie o dziecko juz 4 miesiace.... najpierw chodzialm do lekarza poniewaz zawsze mialam problemy z miesiaczka. Nigdy nie byla reguralnie. Pierwszy ginekolog wyleczyl mnie z torbieli i miesiaczka troche sie wyregulowala ale bylam caly czas na jakis tabletkach. Ktoregos dnia dostalam miesiaczke skonczyla mi sie i po 3 dniach znowu zaczelam krawiwc. Zdecydowalam sie isc do innego lekarza pomyslalam hym zobaczymy co inny lekarz mi powie. No wiec stwierdzil ze to jest zespol policystycznych jajnikow. Czego pierwszy lekarz nie mowil o tym w ogole... drugi lekarz od razu mi powiedzial ze to wiaze sie z nieplodnoscia.... od razu z narzyczonym zaczelismy sie starac o dziecko.... niestety przyjmowalam leki i nadal nic..... lekarz wyslal mnie do kliniki nieplodnosci w poznanui. Narazie jestemy po pierwszej wizycie i stwierdzil lekarz z kliniki ze nie mam owulacji... juz to wszystko mnie tak meczy ; ( czy ktoras z was tez miala takie przygody i czy w ogole ktoras z was w takim przypadku jak moim zaszla w ciaze ???

Gość gość
poprostu musisz sie leczyc, jestes mloda, pod opkiem dobrego lekarza na pewno ci sie uda zostac mama

Gość gość
Ja też miałam cykle bezowulacyjne i pomógł mi olej z wiesiołka w kapsułkach kupiony za parę zł w aptece, to naprawdę działa, spróbuj, nie zaszkodzi ci

Gość gość
wiesiołek działa na śluz, ale nie na owulację, jezeli pęcherzyków nie ma to konieczne są konkretne leki, a nie wiesiołek, mowa to o clostibegycie, gonalu itp., PCO to nie wyrok i nie oznacza tego, że dziecka nie będzie, dobry lekarz i będzie ciąża

Gość gość
Ja miałam cykle bezowulacyjne i nie leczylam się niczym, spróbowałam wiesiołka i pomogło, zanim zaczęłam szprycowac się lekami postanowiłam zacząć od naturalnych sposobów a ze pomogło to tylko lepiej dla mojego organizmu

Gość gość
na jakiej podstawie miałaś stwierdzone cykle bezowulacyjne?

Gość gość
Lekarz robił mi usg przy okazji innego problemu i otrzymałam taka informacje, a ze z dzieckiem nie spieszyło mi się to nie zaczynałam leczenia

Gość gość
no to miałas stwierdzony jeden cykl bez owulacji, a każda kobieta może mieć ich w roku około 2, żeby potwierdzić cykle bezowulacyjne trzeba prowadzić monitoring minimum 3 miesiące, a gdyby wiesiołek na to działal, to nie trzeba by się było szprycować sterydami i hormonami, nie piszę tego złośliwie, ale leczyłam się bardzo długo i trochę wiedzy przy okazji nabyłam, a i wiesiołek stosowałam, ale własnie na poprawę śluzu i tylko do owulacji się go bierze

Gość gość
Tak, brałam tylko do owulacji, a tych cykli bezowulacyjnych musiałam mieć więcej bo kilka lat niespecjalnie się zabezpieczalismy z mężem a nic nie wychodziło, a ze nam się nie spieszyło to tak sobie było

Gość gość
ja miałam owulację, dodatkowo brałam leki na stymulację i na pękanie pęcherzyków, a starania zajęły nam 4 lata bez żadnej przyczyny zdrowotnej- róznie to bywa, a Ty autorko się narazie nie przejmuj, tylko uważaj żeby lekarz nie okazał się naciągaczem, bo takich specjalistów od leczenia niepłodności jest na pęczki niestety