Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to juz starość?????

Polecane posty

Gość gość

Za dwa tygodnie kończę 31 lat i niewiem czy to juz starość czy jakieś przesilenie zimowe. Wyglądam na młodsza, to opinia nie tylko moja ale wszystkich wokoło. Jednak w środku czuje się dużo starszą. Nie mam na nic siły, rano jak rano, do szkoły z dziecmi, do pracy ale przychodzi godzina 15-16 i opadam z sil. Nawet jak mam wolne, chce mi się spać, oczy same mi się zamykają, brak energii, jakiejkolwiek mocy. Gdybym mogła to szła bym spać o 17... Czy to wina tej pogrody czy coś?? Tez tak macie????

Gość gość
To klimakterium tępa dzido :o

Gość gość
zdejmij pajęczynę z piczki lafiryndu

Gość gość
jesteś po prostu zmęczona i tyle

Gość gość
Też tak mam kompletne wypalenie, i brak energii na cokolwiek. Dzięki tobie wiem że nie tylko ze mną się tak dzieje.

Gość gość
No tez brałam klimakterium pod uwagę ale to chyba jednak nie to. Moim głównym problemem jest to ciągle zmęczenie i brak energii.

Gość gość
Zrób sobie badania.Może to niedoczynnośc tarczycy.

Gość gość
Jutro idę na podstawowe badania do pracy. Czy w tym też się mieszczą badania na niedoczynność tarczycy?

Gość gość
Tzn czy wyjdzie w podstawowych badaniach ze coś jest nie tak??

Gość gość
oc***a łaś?

Gość gość
Z podstawowych badań ni Ci nie wyjdzie.Musisz mieć skierowanie na badanie hormonów tarczycy tzw TSH

Gość gość
Ok rozumiem. A czy o takie skierowanie mogę poprosić lekarza medycyny pracy??? Czy tylko pierwszego kontaktu?

Gość gość
Na badanie TSH to tylko lekarz pierwszego kontaktu, ale spróbuj pogadać z lekarzem w pracy, może uprosisz. Ale możesz też sobie sama zrobić bez skierowania, z tym że to będzie odpłatnie. Mama akurat niedawno robiła, kosztowały 20 zł. W każdej przychodni powinni robić. Ale zrób pierw podstawowe badanie krwi bo może masz po prostu anemię. Objawy właściwie takie same jak przy problemach z tarczycą.

Gość gość
Lody Lody... Lody Bambino Loda kup Loda zrób Looody Bambino

Gość gość
Dziękuję za info. Tak zrobie

Gość gość
To pewnie brak słońca, monotonia dni i ogólne osłabienie .Do starości duużo Ci brakuje niedługo wiosna i będzie duzo lepiej sama zobaczysz . ps. tez tak mam

Gość JakMamSiePrzebićPrzezTrolstwo
Ja też tak mam!

Gość JakMamSiePrzebićPrzezTrolstwo
U mnie to nastąpiło grubo po 30tce bo ja tak późno rodziłam i tak po około 3latach od porodu tak mi się stało... Nie mam siły i siada mi zdrowie.

Gość gość
Pozatym bola mnie mięśnie, stałam.się nerwowa brak mi cierpliwosci no i libido mi mocno spadło( biorę anty)

Gość gość
Po prostu meczy mnie to... Brak energii całkowicie. Po południu dzieci zajmują się sobą bo ja zwyczajnie nie mam siły tylko bym spala. Troszkę pocieszające to ze nie tylko ja tak mam, że może to od pogody

Gość gość
a moze zmien troszke jadlospis .. ja zanim złamałam noge i musze sie kurowac jedzac galaretki z nózek, ble ... jadłam z jakies 2/3miesiace zero miesa malo bialka a za to duzo owocow i warzyw oliw, nasion i bylo mi lepiej nawet do pracy chodzilam na pieszo jakies 4km w jedna strone ... moze jedz musli na sniadanie , kawe zmien na zbozowa, a w poludnie rob sobie 15 -30 min drzemki ... mi pomaga

Gość gość
To może być i pogoda ( brak słońca) i anemia. Zrób koniecznie morfologię krwi. Nawet jak masz RBC i hemoglobinę przy dolnej granicy to już możesz mieć objawy anemii. No i w razie czego thc na tarczycę też. A jeśli wyniki będą ok to może taka depresja z braku słońca? Też tak może być. Ale ja bym obstawiała raczej anemię. A wtedy musisz brać żelazo i to co najmniej 3 miesiące, i potem zrobić powtórne badania. Powodzenia, będzie dobrze :)

Gość gość
To przez pogodę, brak słońca, idź na solarium na 5-6 minutek wygrzejesz się i może pomoże.