Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dni moze postac pomidorowa w garnku

Polecane posty

Gość gość

Zrobilam niestety za dużo pomidorowej w garnku, wiem ze do 2 dni spokojnie może postac ( wywar na miesie, ale mieso wyjęte i zjedzone już) Ile czasu może być w garnku w lodowce? co zrobić ,aby dluzej poleżała i się nie zepsula ? w ogole zamrażacie zupy?

Gość gość
Możesz spokojnie zamrozić.

Gość gość
u mnie stala 2 dni ale smak juz nie ten.

Gość gość
moja teściowa tydzień potrafi trzymać i odgrzewać co dzień :-o ,a tak poważnie 2 dni na 3 dzień już ryzykujesz zagotuj jak wyjdzie sama z garnka to znaczy ,że syf :-) smacznego pozdrawiam

Gość gość
no nie, nie zamierzam wlasnie w garnku więcej niż 2 dni jej kisic, dlatego pytam się o sposoby na przedluzenie pomidorowej trwalosc Mysle o zamrozeiu w plastikowym pojemniku z przykrywka plastikowa,ale NIGDY tego nie robiłam i nie wiem czy to wyjdzie Do max 2 dni u mnie postoi w lodowce, choć i tak tego nie wyjem i z reszta musze cos zrobić

Gość gość
to spokojnie zamroz,przeciez mieso ile sie mrozi i sie nie psuje przeciez,lody...a pomidorowka nie jest niebezpieczna.ja bym tylko nie mrozila sosu grzybowego np.bo ja tam grzybom nie ufam:P

Gość gość
u mnie zupy stoją góra 2 dni nigdy wiecej,ale mozna zamrozić

Gość gość
no wlasnie tez tak mysle, przecież to plyn zamrozony będzie Ja grzyby mam zamrozone ,ale one sa ugotowane i zamrozone, jak mam potrzebe na grzybowa czy sos grzybowy ,to jest wyjmuje z zamrażarki ( borowiki) sosu z nich nie mrozilam

Gość gość
A może łatwiej zagotować w słoiku?

Gość gość
zamrozic latwiej i pewniej. Ja mam kilka zup pomrozonych 'na czarna godzine', choc one juz nie sa tak jak swieze, ale da sie zjesc