Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do Pan bedacych w domu, ktorych mezowie pracuja dlugo i ciezko.

Polecane posty

Gość gość

Czy mężowie maja jakiekolwiek obowiązki w domu? Czy po pracy zajmują się dzieckiem? Spędzają z rodzina aktywnie weekendy? Robią cokolwiek w tym kierunku?

Gość gość86
Mój mąż pracuje praktycznie cały dzień bo od średnio 12:00-20:30. Mamy 6 msc córkę. Śpi nam ładnie bo do 8 i mąż czasami do niej rano wstaje, zwykle tak 2-3 razy w tygodniu. Wtedy ja śpię do 10:) Później cały dzień go nie ma... W domu jest około 20:45, bawi się z córką z 20 minut i idziemy ją kąpać, później zawsze wieczorem on ją karmi butlą. Kilka razy w miesiącu bywają dni, że ma więcej wolnego np idzie na 14. Wtedy więcej czasu spędza z dzieckiem. Ja korzystam i czasami wychodzę na 3h na zakupy :) W weekendy razem chodzimy na spacery, bawi sie z nią, ale różnie bywa, że pół dnia z bywa, że 1h .... Ale wybaczam bo odpocząć też kiedyś musi. Co do obowiązków domowych to jest baaardzo ciężko. Nie pomaga mi praktycznie wcale :/ Jak go poproszę, powiem to to zrobi, ale sam z siebie raz na ruski rok :P Czasami wyjmie naczynia ze zmywarki, w sobotę jak go pogonię to razem sprzątamy. Jedyne co to pranie zawsze rozwiesza :D (pierzemy wieczorem) aaa i śmieci wyrzuca. Ale ogólnie to każdą rzecz muszę palcem pokazać, niestety bałaganiarz z niego jest :/

Gość gość
Do gościa wyżej: to i tak masz dobrze, mój wychodzi o 7:30 wraca 19-20. Mamy trzymiesięcznego synka. Mąż w nocy do niego nie wstaje wcale. Cały dzień go nie ma i jak zdąży to wróci na kąpiel, wtedy pomaga mi przy kąpieli dziecka. W weekendy stara się pomoc ale kp więc i tak muszę wstawać. Jeśli chodzi o obowiązki domowe to na tyg mąż nie ma żadnych, wszystko robię sama, ale w sumie nie miałby kiedy. W weekendy jak go pogonie (sam z siebie nigdy) to poodkurza. Ale nie narzekam, jestem na macierzynskim i wolę siedzieć że swoim dzieckiem i czasem się nie wyspać nic chodzic do stresujacej pracy, bo taka mam. Korporacja, wyścig szczurów.

Gość gość
mój wychodzi o 7 wraca 16:30 mamy 2 i pół latkę w domu. Po pracy dostaje ciepły obiad, po obiedzie albo robi herbate a ja ogarniam stół albo na odwrót. Potem do godziny 20 jest cały dla córki włącznie z kąpielą i usypianiem. Co 2 dzień odkurzamy i myjemy podłogi więc robi jedno lub drugie. Codziennie robi kolacje i ścieli nam łóżko. w soboty sprzątamy dokładnie całe mieszkanie. Ja kuchnię on łazienkę i resztę wspólnie. W nocy jak córka się budzi on do niej wstaje, ale mała budzi się raz na miesiąc w nocy i usypia w 30 sekund (czasem mąż nawet rano nie pamięta, że wstawał do niej). Rano w weekendy zazwyczaj jest tak, że ja wstaję i nie śpię do np. 8:30 i wtedy on wstaje i ja sobie jeszcze śpię z pół h, a wtedy on urządza poranną toaletę. Teraz jestem w końcówce ciąży wiec na niego spada więcej obowiązków i dlatego tak to wygląda. Obowiązkami dzielimy się po pół :)

Gość gość
Mój pracuje w różnych godzinach tzn od 9 do zależy jak się wyrobi czasem 17, 18 a czasem i 12. W domu nie robi NIC, nie bawi się z dziećmi. Raz na ruski rok pozmywa. W weekend nigdzie nie chce iść bo musi odpocząć od pracy- dodam, że fizycznie nie pracuje. Nie mam już siły. A jak mu narzekam, to mówi, że chętnie się ze mną zamieni. Tylko gdzie ja znajdę pracę, żeby utrzymać rodzinę....

Gość gość
Mój mąż te tak pracuje, ale za to w weekendy jest tylko nasz :) chodzimy razem do warszawskiego Teatru Małego Widza na spacery itp.