Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

implantacja jak u was wyglądala

Polecane posty

Gość gość

witam za 4 dni mam dostac okres, w dni plodnestaralismy sie z mężem o dziecko, dzisiaj przy wizycie w toalecie zauwazylam lekki slad krwi na papierze a teraz mam takie delikatne brazowe plamienia. zaznacze ze nigdy wczesniej tak nie miałam i zastanawiam sie czy moze to jest wlasnie to plamienie implantacyjne... moje okresy sa jak w zegarku zawsze co 28 dni w 12 dniu cyklu bylam na monitoringu i lekarz kazal sie kochac wlasnie w ten dzieni dzien pozniej.

Gość gość
To byla implantacja. Ja tez 5 dni przed okresem mialam plamienie blado brązowe i lekki ból podbrzusza, myslalam ze to okres wcześniej a tez mam bardzo regularnie. Plamienie ustalo a ból w brzuchu pozostal i mnie męczy teraz jest 6 tc

Gość gość
dziekuje za odpowiedz. Wlaśnie nigdy tak nie miałam zeby plamic przed okresem. Kiedy moge wykonac test? wiem ze najlepiej w dzien spodziewanej miesiaczki ale czy np dzien albo dwa dni wczesniej wyjdzie cos na tescie jakby to ciaza byla

Gość gość
jak jest ciaza to 2 dni przed okresem powinien juz ci pokazac blada kreseczke , kup sobie ten czulszy dziesiatke

Gość gość
a powiedz mi to mialas typowo brazowe plamienie? bo ja na wkladce mam brazowe a jak sie podetre to mam takie rozowe krwawienie, tak bym chciala zeby to bylo to:(

Gość gość
Pewnie była ciąża biochemiczna. Gdybyś nie zrobiła testu to nie wiedziałabyś nawet o tym.

Gość gość
Odpowiedź daloby Ci badanie hcg z krwi. Trzymaj się

Gość gość
jak blada kreska to ciaza ale masz krwawienie to pewnie nic z tego nie bedzie niestety

Gość gość
i jak autorko?

Gość wczorajszaautorka
Tu autorka - dalej plamie jest to bardzo ciemna gęsta krew. Napewno to nie jest okres( mam bardzo obfite i bolesne miesiaczki.) Bylam na HCG wynik 0.96 tagze ciąży brak. Zastanawiam się tylko jak to jest z tym HCG bo wiem ze wynik powinien być 0.00 tak tez moalam rok temu po poronieniu bo lekarz kazal zobaczyć czy wszystko się oczyscilo i czy HCG spadlo do 0. I zastanawiam się tylko np jak to jest jak zarodek się zagniezdza to to HCG od razu skacze np na 20 czy on na poczatku jest minimalny bo w sumie ile kobiet przed okresem nie ma drugiej kreski na teście dopiero po okresie się pojawia cień a przecież zagniezdzenie odbywa się wcześniej niz np 1 przed okresem

Gość gość
Wynik hcg ponizej 5 oznacza brak ciazy. 3dni przed okresem i przy teoretycznie, plamieniu implantacyjnym hcg w przypadku ciazy powinno byc wyzsze. Nie jestes w ciazy lub przy implantacji zaplodniona komorka od razu obumarla. Moje plamienie implantacyjne wygladalo tak,ze mialam tydzien przed @ rozowa plame na biekiznie,na nastepny dzien brazowe plamki, a potem juz nic. Nie rozkrecalo sie jak u Ciebie.

Gość gość
tzn wiem ze to nie jest ciaza tylko wlasnie zastanawialam sie jak to jest z tym hcg np w dzien zagniezdzenia czy pozniej... bo nie sadze ze ta wartosc z 0 skacze np odrazu na 20 ja mysle ze na poczatku kobiety maja niskie stezenie i dopiero pozniej w dniu okresu ta wartosc jest na tyle duza ze mozna ja na tescie zobaczyc

Gość gość
Ale nie na tyle,zeby byla taka wartosc jaka Ty masz. Zwlaszcza,ze wyszedl Ci pozytywny test sikany czyli hcg pewnie bylo wyzsze niz 5,a teraz spadło. Nie nastawiaj sie. Oczywiscie ,,cuda,, sie zdarzaja,ale moim zdaniem leoiej nastawic sie,ze nic z tego. Bedzie mniej bolalo jak sie nie uda.

Gość gość
w ogole nie mam w glowie ciąży teraz, martwie sie tylko ze caly czas boli mnie prawa nerka i jak siusiam to jest normalny mocz z kawalkami jakis czerwonych malych kropek... pytanie o hcg bylo bardziej z ciekawosci niz z mysli a moze jestem i sie udało:p

Gość gość
Z tego co wiem to implantacja zarodka moze wystąpić kilka dni ok 3 dni przed spodziewana miesiączka lub w dniu kiedy jej sie spodziewamy,moze trwać kilka dni.Kazda z nas moze przechodzić to inaczej,wszystko zależy od organizmu kobiety.

Gość gość
Ja mialam plamienie implantacyjne tydzien prxed terminem @. Dwudniowe rozowe plamienie. Potem nic... Potem w dniu @ znowu dwudniowe plamienie,tym razem ciemnobrunatna krew,ale zaczelam brac luteine,bo juz wiedzialam,ze jestem w ciazy (pozytywne testy dwa dni przed @). Teraz zaczynam 39tc.

Gość gość
A ja u siebie nic kompletnie nie zauważyłam, żadnego plamienia ani brazowego ani różowego, raz tylko niewielkie ukłucie na środku podbrzusza co nawet nie wiem czy mialo związek zagnieżdżeniem. Chyba nie zawsze wystepuje plamienie implantaacyjne. Dziś jestem w 29 tc

Gość gość
Oczywiscie,ze nie wystepuje zawsze. W pierwszej ciazy niczego takiego nie mialam. W drugiej owszem. To rzadka sytuacja.