Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co i w jakiej ilosci jedza wasze 2 i pol latki? moja za duzo wazy.

Polecane posty

Gość gość

Jest wysoką - 104 cm, ale wazy 17 kg. Może za dużo jej daje? Wczoraj np: părowka z sokołów w cieście francuskim, kilka plastrów ogórka, małe udko z piekarnika, 3 ziemniaki, marchewka, 3 mandarynki, pol banana, pol grahamki z serwisem bialym i papryka, kubek linki. Dziś na razie zjadłam płatki z mlekiem i pol banana.

Gość gość
Wczoraj : śniadanie pół kanapki z wędliną drobiową (pół bułki zamkniętej) 2 śniadanie bułka z rodzynkami. Obiad z 5 niewielkich pierogów z kapustą i grzybami. w między czasie kostka czekolady na kolację kanapkę zjadła. I to by było na tyle. Dzisiaj pół słodkiej bułeczki i cukierka czekoladowego. Zaraz wcisnę w nią kanapkę jakąś lub płatki z jogurtem. Potem mam nadzieję, że zje miseczkę zupy, a wieczorem chociaż pół kanapki. Moje dziecko ma dni 'niejadka' ze 2 dni prawie nic nie je a potem nadrabia i w dniu kiedy nadrabia napisze Ci jak je. Śniadanie np. parówka gotowana, 2 śniadanie np. płatki lub cała bułka (kanapka) np. z dżemem. Obiad cała miska zupy lub kotlet i ziemniaki z surówką i na kolacje je kanapkę. Wtedy w między czasie dojada np. bananami, jabłkami czy np. krakersami lub herbatnikami. W dni niejadka ****ardzo niewiele, na nic nie ma ochoty (nawet na podjadanie) tylko dużo pije. Ma około 95 cm wzrostu i waży około 13 kg. Jest szczuplutka.

Gość gość
Wasze dzieci więcej jedzą niż ja :D mój miseczka kaszy jaglany lub płatków jaglanych na wodzie z łyżeczką domowego dżemu pół bułki, 2 plastry sera lub wędliny, kiszony ogórek miseczka zupy warzywnej z kaszą gryczaną lub ryżem pałka od udka, czy kawałek królika, surówka z kapusty, marchwi i jabłka, 1 ziemniak banan lub jabłko na kolację czasami zupa mleczna, mała miseczka lub kanapka z twarożkiem i papryką waży niecałe 12kg 90cm wzrostu

Gość gość
Mój syn ma.134cm wazy 26kg szczuplo wygląda ma 5,5roku

Gość gość
ja nie wiem czy moje dziecko je więcej od Twojego z tego co tu widać jak pisałam jak nie ma ochoty jeść to ledwo w nią wciśniesz 4 posiłki na dzień z tym, że wtedy pomiędzy też nie ma ochoty podjadać, a jak ma ochotę jeść na następny dzień to non stop coś mieli i sama się upomina o to. Wydaje mi się, że Twoje dziecko je więcej niż moje, ale też wszystko zależy od tego jakie mamy miseczki, co mamy na myśli pisząc pół kanapki (moja je albo przekrojoną bułkę, albo normalnie złożoną i zjada jej po prostu połowę). Jakiej wielkości robimy kotlety :) mi się czasem wieczorem wydaje, że ona prawie nic nie zjadła, ale widocznie nie potrzebowała więcej. :)

Gość gość
Mój syn ma 5,5roku waży 26kg przy wzroście 134cm wygląda szczuplo. Myślę że twoja córka za często je

Gość gość
moja corka ma 14 kg ma 18 miesiecy

Gość gość
Moj na sniadanie platki z mlekiem Drugie sniadanie omlet i owoce Obiad1- okolo 13 - zupa lub kanapka Drugi obiad okolo 15- zupa ( jesli wczesniej byla kanapka lub drugie danie Podwueczorek - owoce , jogurt Kolacja - salatka albo obiad jesli cos zostalo Ma niecale 3 lata , 98 cm i 13 kg ale caly czas jest w ruchu

Gość gość
moj brat cioteczny ma 134cm wzrostu i wazy ze 35kg a ciotka mowi, ze nie jest zle :/ masakraaa!

Gość gość
Mój ma 2,5 i waży 17 kg.Ale nie widzę u niego żadnej nadwagi!!! Jest małym łakomczuchem za to przez cały dzień jest w ciągłym ruchu!

Gość gość
Mój syn 2,7 14 kg Meko mm z płatkami kukurydzianymi Serek homogenizowany Zupa jarzynowa Pieczony łosoś z brokułem i rukolą 2 mandarynki, trochę ananasa z puszki Jogurt naturalny z płatkami owsianymi Sok jabłkowy i pomarańczowy, woda,rooibos, inka

Gość gość
moj ma 2lata i 7mies, wazy 13kg, je duzo, bardzo lubi mieso, nabial, zupy i warzywa, nie je slodyczy bo nie lubi, pije duzo sokow-ok ponad litr (sama robie w sokowirowce, glownie z marchwi, jablek, pmaranczy) wody duzo mniej , herbaty nie lubi, jesli chodzi o porcje miesa to zjada taka jak ja, jest drobny

Gość gość
„părowka z sokołów”, „udko z piekarnika”, „grahamki z serwisem bialym”, „ kubek linki”, dziwnie to Twoje dziecko je, no ale może się nie znam ;). A tak na serio to wcale się nie dziwię, że marudzicie, że Wasze dzieci są tłuste, skoro w kółko Macieju pasiecie je chlebem, bułkami, słodkimi bułkami, krakersami, ziemniakami, kotlecikami... Owoców i warzyw już nie ma? Zupy nie można zrobić? Potem rosną takie mutanty, które myślą, że kanapka z nutellą to zdrowe śniadanie.

Gość gość
to jest przykładowe menu mojego dziecka więc chrzań się i karm sowoje dziecko tylko marchewkami. NA ZDROWIE.

Gość gość
A Ty bułkami na śniadanie, pierogami na obiad i kanapkami z dżemem na kolację :) Różnorodne jedzenie jak c***j, nie zdziw się pitem, jak zacznie jeszcze bardziej grymasić i nic poza „chlebkiem” i pyrami nie będzie chciało jeść.

Gość gość
a czy to Twój problem ? Na chleb czy bułkę można położyć na prawdę wiele, do ziemniaków zrobić niemalże wszystko i ziemniaki na miliony sposobów podać. Pytasz czy ciężko ugotować zupę tam było napisane, że mam nadzieję, że dzisiaj zje chociaż pół bułeczki słodkiej. Nie mam problemów z jej jedzeniem jeżeli o to Ci chodzi. Moim zdaniem je dobrze i uważam, że ma zróżnicowaną dietę. To, że akurat wczoraj tak jadła, nie oznacza, że dzisiaj będzie jadła podobnie czy jutro tak samo jak wczoraj.

Gość gość
Moja ma 3 lata. Wazy około 16-17 kg. Nie je miesa w ogole. Odrzuciła jak miała rok. Ryb (niestety) tez nie. Lubi rosol, płatki na sniadanie, na deser jabłko albo jogurt zalezy. Na kolacje kanapka z serkiem wiejskim. I tak prawie codziennie :(

Gość gość
moja ma 2latka i 2 miesiące waży 13kg i je tak: I śniadanie kasza na mm (jaglana,orkiszowa,owsiana lub pszena)z polowa duzego sloiczka z owocami II śniadanie pije mm , czasem o tej porze zje jakiś owoc, poł drozdzowki( ja jej nie daje raczej bulek slodkich,ale babcie z nia zostaja,a one niestety daja) obiad je jednodaniowy, czasem z dwoch dań (mieso,ryba,kasze,ziemniaki,makaron,warzywa-rozne kombinacje) podwieczorek jogurt naturalny z owocami,lub owoce (banan, jablko,gruszka), salatki owocowe, nalesnik,racuchy,deser owocowy ze sloiczka kolacja: jajecznica z 1 jajka ze szpinakiem lub bez, /pol kromeczki chleba z maslem,jakis dodatek pomidora,rzodkiewki, ogorka lub papryki/ kanapka (malutka kromeczka z wedlina,serem,pasta jajeczna), /twarożek z rzodkiewka do tego kawalek bulki z maslem/parowke z pieczywem plus warzywa/ omlet z dźemem sniadania i kolacje je zamiennie (tzn.jak kanapka rano to kasza wieczorem)

Gość gość
Skoro uważasz, że je dobrze, to po kiego grzyba zakładasz tematy z pytaniem, czy nie je za dużo? Nie zaglądam nikomu do garów codziennie, więc komentuję tylko to, co akurat napisałaś — a z tego, co napisałąś, widać, że AKURAT TEGO PRZYKŁADOWEGO DNIA były prawie same węglowodany, a to niezbyt dobrze, nieważne czy dla dzieci, czy dla dorosłych.

Gość gość
napisałam, że je więcej niż ja a nie moje dziecko :p poza tym duuuużo warzyw i owoców, mnóstwo kiszonek

Gość gość
Moja corka ma prawie 3 lata, wazy 16 kg. Sniadanie to owsianka/ kasza jaglana. Owoce jako przekaska. Lunch to zwykle zupa, kanapka z serem plus warzywa do pochrupania. Obiad to zwykle ciemny ryz/kasza/ ziemniaki, warzywa na parze i mieso. Kolacja to owoce. Mysle ze za duzo masz pieczywa w diecie dziecka. Raz dziennie to ok ale jak juz planujesz parowki w ciescie na obiad to na sniadanie dalabym owsianke. Zamiast slodyczy jogurt naturalny z owocami. Nie chodzi o to zeby dziecko odchudzic ale uczyc dobrych nawykow. Postaraj sie dodac owoce i warzywa do kazdego posilku. Np owsianka z jablkiem, kanapka z salata, pomidorem itd, warzywa do obiadu rozne zeby dziecko moglo posmakowac. Sama sie zdziwisz co moze malej zasmakowac.

Gość gość
Syn ma 93 cm wazy 15 kg, wszyscy mówią ze wysoki jest to twoja 'drobna' dziewczynka jest gigantyczna, kawal baby,