Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdybyscie mogly wybrac date porodu

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie. Chcialam was zapytac... Wiadomo, ze na to kiedy zajdziemy w ciaze starając sie o dziecko nie mamy wplywu,ale gdybyście mogly wybrać to w jakim miesiącu,moze nawet i dniu chcialysbyscie urodzić i dlaczego,a także w jakich miesiacach nie chciałybyście i w dniach i dlaczego.? Ja np. chcialabym wszelakie dni miesiąca od 1-15 najlepiej miesiące luty,marzec,kwiecień,maj, wrzesień i grudzien, bo wydaje mi sie ze latwiej zapamietac date np.do pierwszej dziesiatki, no i te miesiace jakos lubie, natomiast gdybym miala wplyw nie chcialabym urodzić w listopadzie(szczególnie 1 czy 2) oraz w styczniu bo tych miesięcy nie lubię.

Gość gość
zawsze chcialam miec dziecko z poczatku roku, wpadlam w maju wiec porod bedzie w styczniu/lutym bo mam dwa terminy :) a gdyby mozna bylo urodzic kiedy sie chce to moge rodzic nawet dzis bo juz mam dosc

Gość gość
nie chcialabym rodzic pod koniec roku a juz najgorzej w grudniu tak od stycznia do czerwca chyba najlepiej ...jesli chodzi o mnie

Gość gość
lepiej rodzić na wiosnę bo do lata dojdzie się do formy i zdąży schudnąć zimą też łatwiej ukryć wielgachny brzuch pod grubymi ubraniami no ale z drugiej strony dzieci rodzone latem są ponoć zdrowsze i bardziej optymistyczne

Gość gość
polskie matki to sa na ogol skrzeczace c**y neinawidzace ludzi bo nie wiedza nawet kim chca byc 333 www.youtube.com/watch?v=nlPRhdwZtxQ

Gość gość
Napewno nie w grudniu! Od stycznia do pazdziernika :D

Moje dziecko jest z I połowy września . Jedyny minus że całe lato ( wtedy były niesamowite upały ) turlasz się z wielkim brzuchem.Dlatego też wolałabym rodzić na wiosnę :)

Gość gość
Moj syn urodzil sie 5 września, uwazam ze czas idealny, drugie dziecko chcialabym urodzić albo tez wrzesień albo kwiecień maj:-)

Gość gość
Ja nie miałam zupełnie wpływu na to, kiedy zajdę w ciążę, ponieważ oczekiwanie na dziecko trwało kilka lat.. oczywiście myślałam sobie, że chciałabym urodzić zdecydowanie w pierwszej połowie roku. Jakoś najmniej przekonywał mnie listopad, a grudzień, jako koniec roku też średnio. Kiedy w końcu się udało, termin porodu wypadał na pierwszy tydzień lutego, ale stwierdziłam, że nie chcę wodnika, za dużo mam ich w rodzinie, sami z lutego by byli.. i tak "wybrałam" sobie dwie opcje.. że mogę rodzić po 1 stycznia, a najlepsza data to będzie 13, dlatego, że poród był w 2013... i nawet pisałam o tym na forum, na którym się wtedy udzielałam. I tak się stało.... 12 trafiłam do szpitala, a urodziłam 13. teraz mam termin na 10 maja, żeby " pasowało" :) powinnam przenosić do 15.. było 13.01.13, i teraz fajnie by było 15.05.15, ale szans nie ma... nie dotrwam.. zresztą nawet nie chcę. Nie chcę też między 1-3 maja. Najlepiej 15 kwietnia... uważam, że kiepskie terminy to wszelkiego rodzaju święta, i końcówka grudnia. mam sporo znajomych urodzonych 30 i 31 grudnia..

Gość gość
chciałabym urodzić pod koniec maja z takich moich osobistych powodów.. oo w dzień matki na przykład. Termin mam na 26 czerwca :)

Gość gość
Uważam że najlepiej od stycznia do marca- kwietnia, patrzac na zapędy innych matek.. Pózniej już na etapie przedszkola matki dzieci urodzonych w tych miesiacach porównują je dumnie do dzieci np z pazdziernika o pół głowy niższych i cieszą sie jakie to wysokie dzieci maja :)

Gość gość
Urodzilam w czerwcu, w imieniny miesiaca, fajna prosta data, cieplo bylo takze z glowy werandowanie, nie chcialabym rodzic zimna i pozna jesienia, kiedy juz lapie mroz. A grudzien to beznadziejny miesiac do rodzenia, tak uwazam.

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej od stycznia do czerwca.syna urodziłam 30 grudnia, córeczkę udało się donosić do 4 stycznia.

Gość gość
ja bym nie chciala w styczniu i grudniu reszta mi obojetnie zreszta moje dzieci wybraly sobie fajny date 11.09.2011r. i 11.11.2014 r.

Gość gość
Ja rodziłam w grudniu. Śnieg.. W domu ciepło, za pasem święta Bożego Narodzenia najbardziej magiczne... Dziecko werandowalam.. W spiworku.. Choinka.. Śpiewałam mu,, lulaj ze Jezuniu,, Uważam że grudzień jest piękny. Super miesiąc

Gość gość
Up:-)

Gość gość
Ja pierwsze dziecko urodziłam na początku stycznia.Teraz starając się o drugie od roku nie ma dla mnie znaczenia kiedy przyjdzie na świat ważne żeby się pojawiło :) Wcześniej chciałam dziecko z pierwszej połowy roku.

Gość gość
mój synek jest z 25 grudnia i nie przeszkadza mi to,ale pewnie jak bedzie wiekszy to bedzie marudził ze cały rok musi czekać:) a córke bede miec z lutego:)

Według mnie w kwietniu. Nie trzeba chodzić z brzucholem w największe upały. Nie potrzeba kombinezonów na zimę, można chodzić od razu na spacery.

Gość gość
Nie będę mieć bachorów, ale jeżeli z jakiegoś dziwnego powodu musiałabym to coś wydalić, wtedy chciałabym żeby miało datę zbliżoną pod względem liczb i astrologii do mnie, czyli na pewno numerologiczna 7 i z jakąś 7 w dacie, żeby te cechy były umocnione. Ale znając życie mialabym zupełne przeciwieństwo, bo silnych osobowości w astrologii jest dużo więcej, a ja z silnymi charakterami nie daje sobie rady wiec podziękuję, wole kota i książkę

Gość gość
Ja synka urodzilam 31 marca , a drugi termin mam na sierpien , Uwazam ze najlepszy czas na porod to kwiecien - maj jak juz sie robi cieplo i konczy sie wiosenny okres przeziebien , jesli chodzi o ciaze to tez optumalnie bo juz nie trzeba wciskac sie w kurtke , a nie ma tez jeszcze upalow Niestety ze wzedu na prace nie moglam sobie " wybrac " innych terminow :)

Gość gość
Starszą córkę urodziłam 20 grudnia,super się rodziło w świątecznej atmosferze,wigilia była wtedy wyjątkowa-z czterodniowym szkrabem.Druga córka jest z końca lipca,upały w ostatnim miesiącu to koszmar,w szpitalu 3 dni po porodzie tylko się wycierałam spocona od upału i obrzęków-koszmar.Ale ze starszą córką na pierwszy spacer poszłam dopiero po miesiącu(miesiąc werandowania),a z młodszą,jak miała 4 dni.Wg mnie najlepiej rodzić kwiecień,maj.Nie trzeba chodzić z wielkim brzuchem w upały i od razu można spacerować-same plusy,ale decydując się na dziecko po prostu chciałam zajść jak najszybciej,bo nie zawsze się trafi wtedy,kiedy się chce.

Gość gość
bylby to dzien dzisiejszy lub jutrzejszy poniewaz zostalo mi 2 tygodnie do porodu ale chcialabym byc juz po wszystkim :)

Gość gość
Ja urodzilam sie 23 grudnia,bylam najmlodsza w klasie ale czasem fajnie byc najmlodsza, no i plusem jest to ze teraz ja dopiero skonczylam 28 a niektore moje kolezanki juz 29:-) a wiadomo jak to z wiekiem na początku sie mowi mam juz 17, (ale tylko rocznikowo a tak naprawdę to dopiero 16 i 2 miesiące):-) byle by blizej do 18 lat,a potem juz sie odejmuje i mówi wiesz,dopiero mam 28 i miesiąc:-) hehe, chcialabym urodzić w maju,to piekny miesiąc,pieknie brzmi,kwitną konwalie najlepiej tak w pierwszej polowie bo jednak latwiej zapamiętać nawet komus 06.05 niż 24.05:-)

Gość gość
22:28 fajny byś zrobila prezent na dzien babci i dziadka:-)

Gość gość
Są dwie daty wedlug mnie gdzie lepiej nie rodzic ..1-2 listopada ze względu na swieta zmarlych i 29 kwietnia bo urodziny ma sie co 4 lata:-)

Gość gość
Sorki mialam na myśli luty.nie wiem dlaczego napisalam o kwietniu:-) ale zablysnelam hehe

Gość gość
Tylko wiosna! Grudzien to najgorszy miesiac na urodziny, zwlaszcza pod koniec. Nie kisisz sie z dzieckiem w domu w zime, nie ma kaszlacych chorych dookola, nie chodzis z brzuche w upaly, od razy na dwór z dzieckiem mozna chodzic :) Sama jestem z marca, mąz z maja a dzieci mam z marca i kwietnia :D Czyli same letnie przygody :D

Gość gość
Tylko druga połowa roku! A najlepiej wrzesień - grudzień. Pod koniec najlepiej. Z tego powodu, który opisala 22:33. Sama jestem z czerwca i niby fajny miesiąc, ciepło, słonecznie, ale jednak wolę dalsze miesiące. Najlepiej grudzień. Ale styczeń absolutnie nie - jest się rocznikowo najstarszym. W ogóle nie styczeń - kwiecień. Maj - sierpień jakoś jeszcze, ale najlepiej wrzesień - grudzień. I to 8 i 15 grudnia.

Gość gość
Ja uwielbiam grudzien,ladnie brzmi,jest to magiczny miesiąc,swieta Bożego Narodzenia,śnieg pruszy za oknem,cieplo w kominku.. Za to nie lubię stycznia,jest taki zimny, ponury,niby tez zimowy miesiąc ale zupelnie inny niż grudzien. No i tak jak dziewczyny piszą jednak lepiej byc mlodsza niż starsza:-D