Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł na mały biznes: warzywa i owoce eko oraz domowe obiady

Polecane posty

Gość gość

Pomysł na mały biznes: warzywa i owoce eko oraz domowe obiady dostarczane pod drzwi. Co o tym myślicie? Czy w małym miasteczku się sprawdzi? Gotowanie i przetwarzanie żywności to moja pasja, dysponuję dużą ekologiczną działką. Nie wiem natomiast czy trafię w rynek, jak ludzie się zaopatrują na takie usługi. I jakie warunki musiałabym spełnić, myślicie że to ma sens?

Gość gość
a ty wiesz chociaz tyle ze musisz miec do tego celu osobna kuchnię i jak ja masz to musisz spełniać masę chorych wymogow sanepidowskich???? Ja tak chciałam, bo w piwnicy mam kuchnie ale odrazu mnie przywołali do porządku bo kuchnia musi mieć co najmniej 2, 50 metra wysokosci:-D no jaja!!niestaty moja piwnica ma jakies 2 metry

Gość gość
Jaki koszt jednego obiadu? Szczerze wątpie czy to się sprawdzi w małym miasteczku. W dużym mieście typu Warszawa czy Kraków to by miało wzięcie, bo po 1 ludzie nie mają czasu sami gotować bo dużo pracuja, a po 2 na pewno miałabys zamówienia z biur, gdzie ludzie zamawiają sobie obiady. Ale w małym miasteczku...? nie wydaje mi się. Popyt na pewno jakiś by był, ale czy zyski byłyby większe niż koszty - no nie wiem.

Gość gość
no właśnie bałam się tego sanepidu...teraz myślę, chyba nie jestem w stanie spełnić wymogów, a czy do sprzedaży świeżych lub przetworzonych warzyw też są wymagania sanepidowskie?

Gość gość
No pewnie ze jest pełno wymogów, to kochana nie takie proste jak sie człowiekowi wydaje. Sama kocham gotować i myslałam zeby wykorzystać ta kuchnię w piwnicy, no ale NIE bo to bo sramto....odpusciłam....oni są chorzy... na chuuuj mi pomieszczenie minimum 2,5 metry wysokie???:-(

Gość gość
fakt, nie orientowałam się jeszcze w temacie ale mam spory wachlarz produktów do zaoferowania, hoduję mnóstwo warzyw, przetwarzam, konserwuję, kiszę, mrożę, suszę, lubię to i mam możliwość, wiem, że zdrowa żywność ma wzięcie. tylko przepisy prawa...

Gość gość
spróbuj,moze sie uda. W małym miasteczku mieszka pewnie sporo starszych osób o moze do nich skieruj oferte z ta dostawa obiadow.U mnie w miescie znam kilka starszych osob ktorym dzieci opłacaja własnie takie dowozone obiady, dzieci zapracowani a rodzice juz nie maja siły ani głowy na zakupy i gotowanie.

Gość gość
szkoda :)

Gość gość
podzwonię jutro po urzędach, ehh zbyt piękne by to było żeby nie było przeszkód :)

Gość gość
moim zdaniem fajny pomysl, ja bym bardzo chetnie kupowala u takiej osoby. nie wiem w jakim miescie zyjesz, ale jesli w dosc malym to chyba raczej marne szanse by taki biznes odniosl sukces. po pierwsze w malych miescinkach wiele osob ma swoje dzialki i cos tam na nich sadzi. druga sprawa to, zywnosc eko jest zawsze drozsza od tej normalnej, wiec male miasteczko gdzie czesto jest spore bezrobocie raczej nie bedzie chlonnym rynkiem. celuj w duze miasta i bogatsze dzielnice.

Gość gość
Fajny pomysł, sprawdz czy na pewno w Twojej miejscowośći nie ma dużej konkurencji, czy masz wszystko potrzebne do otworzenia takiego biznesu. Nawet fartuchy dla personelu są potrzebne (swoją drogą ja swoje kupuje w www.dydona.pl) i zzycze powodzenia w prowadzeniu działalności!

Gość gość
Bardzo fajny pomysł, jeśli chodzi o np. sadzeniaki ziemniaków czy jakieś nasiona możesz kupić na http://www.agronas.pl/. Sam zamawiam od nich i zawsze jest ok.

Gość gość
Niegłupi pomysł. Warto by się nad nim zastanowić. Jeśli chodzi o nasiona to polecę Ci sklep http://www.kalnas.pl/.