Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Champstic

Imię angielsko polskie dla chłopca

Polecane posty

Gość Champstic

Witam :) spodziewam się maluszka (chłopczyka), ale mam problem z wyborem imienia. Mieszkamy z mężem na razie w Polsce, ale to kwestia czasu, ponieważ mamy w planach wyjazd do Szkocji na stałe. Chciałabym, aby imię mojego synka brzmiało tak samo po angielsku, jak i po polsku (np. Adam, ale to mi się nie podoba akurat) :D Znacie jakieś imiona w tym stylu? Dodam, że z nazwiskiem nie będzie problemów (prawdopodobnie nikt nawet nie pomyśli, że nie jesteśmy Brytyjczykami). Zawsze podobało mi się imię Miron, ale nie wiem czy przyjmie się tam, ponieważ jest dość twarde i powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak je wymówić z akcentem :P (majron, haha) PS. Chcę, żeby było polsko brzmiące, bo jakby coś nie wyszło z UK to zawsze można wrócić i żeby nie miał synek problemów w przyszłości ;)

Gość subssulcarbpoth1986qmsyt
Witam spodziewam się maluszka (chłopczyka), ale mam problem z wyborem imienia. Mieszkamy z mężem na razie w Polsce, ale to kwestia czasu, ponieważ mamy w planach wyjazd do Szkocji na stałe. Chciałabym, aby imię mojego synka brzmiało tak samo po angielsku, jak i po polsku (np. Adam, ale to mi się nie podoba akurat) Znacie jakieś imiona w tym stylu? Dodam, że z nazwiskiem nie będzie problemów (prawdopodobnie nikt nawet nie pomyśli, że nie jesteśmy Brytyjczykami). Zawsze podobało mi się imię Miron, ale nie wiem czy przyjmie się tam, ponieważ jest dość twarde i powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak je wymówić z akcentem (majron, haha) PS. Chcę, żeby było polsko brzmiące, bo jakby coś nie wyszło z UK to zawsze można wrócić i żeby nie miał synek problemów w przyszłości Jasne http://rkt.us/b

Gość gość
Ja bym wybrała takie, które ma pisownię identyczną z polską, a niekoniecznie wymowę, np. Adam, Daniel, Leon.

Gość gość
Alan, Alexander,

Gość gość
David

Gość gość
damian,nataniel,daniel

Gość gość
Mali chlopcy polskiego pochodzenia jakich tu w uk znam maja na imie Oliwier/ Oliver. To zart ale strasznie duzo jest tych Oliwierow. Oprocz tego znam Aleksandra, Marcela, Oskara, Konrada, Gabriela, Samuela, Leona. Wydaje mi sie, ze to takie uniwersalne w obu krajach imiona. Zalezy co ci sie podoba.

Gość gość
Maksymilian

Gość gość
Maksymilian lub Max. My nie mielismy nigdy problemu. W klasie jest jeszcze Kacper i Szymon( czytaja Simon).

Gość gość
Moj synek ma na imie Aleksander, przez ks nie x, choc czytalam gdzies, ze nawet wsrod Angikow panuje ostatnio moda na ks

Gość gość
Beniamin :)

Gość gość
Kacper

Gość gość
Adam, Krystian, Krzysztof.

Gość gość
jakoś najbardziej mi pasuje David .

Gość gość
jeszcze niedawno miałam ten sam problem i wybraliśmy Adam ,

Gość gość
My mieszkamy w uk, syn ma na imie Tomasz,w przedszkolu mówią do niego tomi. Jeszcze Dominik tez jest ok.w obu jezykach

Gość gość
Martin