Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiruskaaa

kręgosłup

Polecane posty

Gość Wiruskaaa

Pod koniec listopada uleglam wypadkowi w pracy - diagnoza uraz kregoslupa,wypadniety dysk z uciskiem na nerw,od tego czasu borykam sie z bolem plecow, kręgosłupa, bol dosc nieznosny po zazyciu tabletek przeciwbólowych oraz zwiotczajacych, wczoraj bylam u ortopedy, po jego badaniu ledwo wyszlam z gabinetu a on stwiedzil ze zadnego urazu nie widzi na zdjeciu, ewentualnie wada rozwojowa ledzwia...jego rozpoznanie: choroba tkanek miekkich poprzez ich uzywanie, bolesnosc i wyslal mnie do neurologa. Dodam ze nigdy nie mialam problemow z plecami zadnych, pracuje w malym markecie i wizja siedzenia na kasie jest dla mnie przerazajaca, teraz jak siedze dluzej niz pol godziny bol jest tak ciezki ze mnie mdli... Nie mam pojęcia co dalej...ktos cos?jakis ratunek?

Gość gość
są firmy które załatwiają odszkodowania za wypadki ty dostarczasz dokumentację medyczną, protokoły itp. a oni zajmują się resztą, robią to za część odszkodowania, podpisują z tobą umowę, nie płacisz nic dopóki oni nie wywalczą odszkodowania, swoją dolę pobierają od ubezpieczyciela moja babcia za wypadek komunikacyjny (potrącenie przez samochód i złamanie kości śródstopia) dostała 20 tyś Twój wypadek to wyższe odszkodowanie, przydałby się rezonans lub tomograf, ale podstawa to protokół z wypadku, jacyś światkowie poszukaj firm: Iventum, pewnie są jeszcze inne, dla prawników to łatwy i szybki zarobek

Gość gość
co do leczenia, potrzebujesz dobrej diagnostyki, potem rehabilitacja, może konieczny jest zabieg chirurgiczny sądzę że obecna diagnoza nie jest trafna, skonsultuj się z innym lekarzem i żądaj badań

W tej chwili niemożliwe jest wykonanie jakichkolwiek ćwiczeń gdyż po badaniu u ortopedy ból sie na silił (a już mogłam funkcjonować) przerażające dla mnie jest ze pan doktor patrząc na zdjęcie rtg stwierdził ze nie widzi żadnego urazu a mnie pogotowie zabrało z pracy po dzwignięciu i ich rozpoznanie uraz kręgosłupa na wysokości TH-L-S czyli od odcinka piersiowego po krzyżowy boł promieniuje do kończyny dolnej. Do wyleczenia kręgosłup TH-L-S. jakoś tak bo odczytać to ciężka sprawa, potem gdy noga zaczeła drętwieć stwierdzili ucisk na nerw, jestem zrozpaczona bo jakim cudem jeden lekarz wykonuje zdjecie i stwierdza uraz kręgosłupa,a drugi patrzy na to samo zdjecie i urazu nie widzi "ewentualnie uraz rozwojowy lędzwia"...i wysyła mnie do neurologa...mnie nie interesuje jaki lekarz to zrobi chce tylko aby przestało boleć, chce już wrócić do pracy, do ludzi, czytałam rózne fora, ludzie mówią jak długo sie leczyli...ale co z praca???jestem na l4 3 miesiąc sie zaczyna...ale wolałabym mieć tą prace...

Z racji, że z doświadczenia wiem, że co lekarz, to inna diagnoza, proponuję wybrać się do innego specjalisty, który postawi inną diagnozę. Ogólnie zawsze staram konfrontować to co usłyszę od jednego lekarza z opinią drugiego. I nie mówię tutaj o diagnozie przeziębienia czy grypy, ale w poważniejszych kwestiach warto.

Straszna rzecz taki uraz. Poszukaj dobrego specjalisty, bo kręgosłup masz tylko jeden. Szkoda go ... zespsuć dodatkowo niewłaściwym leczeniem. Swoją drogą, niezłych mamy w kraju konowałów, co nic nie widzą na prześwietleniu, skoro boli. Mojej mamie dopiero po 2 tygodniach od wypadku wynaleźli na zdjęciu bocznym pęknięcie. Może zrób sobie boczne? Przecież możesz na wózku skończyć... http://masaze-poznan.pl/

Oprócz zabiegu chrurgicznego i rehabilitacji fajnie są masaże które można stosować w domu. Ja do takich masaży polecam mate masującą Medivon. Ta mata fajnie masuje plecy i uda. Jest też bardzo wygodna. Rozmiarowo pasuje do każdego fotela. Dzięki temu mogę tą mate wszędzie zastosować. Ja mam już tą mate 2 lata i jestem z niej zadowolona bo od kiedy mam tą mate to nie mam problemów z kręgosłupem. Polecam tą mate każdemu.

Gość gość
Moim zdaniem poza wizytą u ortopedy powinieneś zwrócić się z problemem do neurologa http://walentynykaneurologgdansk.pl, żeby mieć pewność na temat tego, czy wszystko z twoim kręgosłupem jest w porządku.

Gość gość
Dziewczyno, Ty nie zastanawiaj się tylko bierz telefon i dzwoń i umawiaj do specjalisty! Tu są namiary do najlepszej kliniki ortopedycznej w Wielkopolsce – uratowali mój kręgosłup. Jeździłam tam aż z Zielonej Góry. Tak jak ty byłam odsyłana przez mądre głowy od lekarza do lekarza, dobrze, ze znalazłam tą klinikę w odpowiednim czasie, bo mogłoby się to źle skończyć Kręg - Clinic Ul. Strzeszyńska 192 60-479 Poznań Tel\fax: (061) 8204-681 E-mail: kreg@kreg.com.pl I jeszcze ich www - http://www.kreg.com.pl/

No niestety ale w momencie jak się zaczyna drętwienie kończyn to trzeba szybko zareagować by później nie było problemów większych. Mój tata miał uraz kręgosłupa dosyć mocny i wiem, że zwlekał ze wszystkimi lekarzami do momentu aż zaczął tracić czucie w dłoni... I tam rehabilitant dolecił mu terapię cyriaxa (http://neurostyk.pl/) Od dłuższego czasu uczęszcza do Centrum Terapii Dzieci i Dorosłych i naprawdę jest lepiej.

Jeśli chodzi o rehabilitacje mogę polecić Ci Fizjoterapię Mazur w Rzeszowie. Zdecydowanie pracują tam najlepsi fachowcy w Polsce i na pewno pomogą.