Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilll

czy wasze dzieci też grają w minecrafta?

Polecane posty

Gość Lilll

pozwoliłam grać mojej córce bo wszystkie niby grają i teraz żałuję. to był najwiekszy błąd wychowawczy jaki zrobiłam. córka gada przez 24 o tej grze, co zbuduje, co zrobi, jakie stworki tam są, mam dość i nie wiem jak jej to wybić z głowy.

Gość gość
ile ma lat? bo moj tez wsiakl :/

Gość gość
Moja 11 lat tez gra do tego jeszcze the sims. Moj kuzyn 12 lat od rana do wieczora tylko maincraft.

Gość Lilll
moja ma 9. no mówię że normalnie psychoza. no uczy się dobrze, jest ogólnie grzecznym i fajnym dzieckiem. wcześniej czytała codziennie książki, w wannie na toalecie ☺ w łóżku a teraz wiecznie gada o tej grze no mam wrażenie że zepsulam dzieciaka

Gość gość
to raz, ogranicz jej nieco czas (niech ma jasny system kiedy grać może jak np. odrobi wszystkie lekcje itp), poszukaj dodatkowych rozrywek, no i czasem zacznij grać z nią, spędzicie trochę czasu a dla dzieciaka wazne jest być docenionym, że ktoś się interesuje mój brat mnie tym bombardował, sama zaczęłam grać i się nie dziwie dzieciakom ;) tam jest pełno możliwości, nie typowo idziesz siekasz mieczem i zabijasz, trzeba trochę kombinować, można naprawdę wiele stworzyć (w szwecji nawet są gdzieś lekcje minecraftowe, i w szkole dzieciaki tam budują różności) więc osobiście uważam, że to jedna z normalniejszych gier, nie ma aż tyle przemocy a pobudza wyobraźnie. rodzice pozwalają grać dzieciom w farcry np (jest tam chamska scena seksu, jakiś facet raz jest gwałcony analnie w tyłęk itp) ;) a gier nie unikniesz teraz

Gość gość
są książki nawet minecraftowe :D akurat wg mnie to zabawne jest i wątpliwie potrzebne, ale np. namów ją byście razem taką książkę stworzyły, albo krótkie opowiadanie. z jednej strony będzie miała swoje zainteresowania, z drugiej nauczy się czegoś, będziecie ze sobą bliżej. będzie też wiedziała, że ją wspierasz ja z kolei 24h w jej wieku nadawałam o dinozaurach, każdy dzieciak ma bzika na jakimś punkcie. musisz po prostu mądrze to wykorzystać

Gość gość
Mo gra ma prawie 11 lat w smsy tez gra ,ale umiar do tego b dobrze sie uczy więc jak na razie nie zabraniam grac.

Gość gość
W simsy zjadło mi i

Gość gość
Maincraft to jedna z lepszych gier na rynku ! Kreatywna , bez przemocy, krew i flaki sie z niej nie leja, bez debilizmow.. A jak pobudza wyobraznie !:D Mozesz stworzyc w niej cokolwiek zapragniesz i to jest piekne :) Nie zlicze godzin , które przesiedzialam z 10 letnim synem na kompie wgrywajac mody i skiny do poszczegolnych wersji, sprawdzajac dostepne serwery i uczac go przy okazji zasad poruszania po necie .. Teraz maincraft opanował xboxa :D Znam o wiele gorsze gry.. Dziecko ma jakąs pasje, to zle ?

Gość gość
Trzeba byc nienormalnym zeby tracic czas na takie gowno. Simsy jeszcze ok, ale tylko trojka.

Gość gość
a mój syn gra w lol-a i to jest dopiero dramat :( całe kieszonkowe na doładowania do gry ,rozmowy z kolegami mają jakiś dziwny obcy język ,połowy słów nie rozumiem

Gość gość
Mój synek ma 3 latka, najpierw były bajeczki, później strona kizi a teraz mówi włącz mi mineklafta, jednak nadal wybiera zabawę z tatusiem i to mnie cieszy.