Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ellie22

Endometrioza

Polecane posty

Gość Ellie22

Witam ! Od jakichś czterech miesięcy boli mnie odcinek lędźwiowo - krzyżowy kręgosłupa . Na początku myślałam ,że to przez złe wykonywanie ćwiczeń lub przez to ,że trenuję za dużo . Jednak w grudniu 2014 ,przed okresem ,ból się nasilił . Poszłam do lekarza ,który przepisał mi jakieś suplementy diety . Na początku brania ,ból ustał . Teraz jestem dwa dni przed miesiączką i od dwóch znów bolą mnie plecy . Zastanawiam się nad tym ,czy może to być jeden z objawów endometriozy ,ponieważ zauwazyłam ,że ból pojawia się w okolicach miesiączki . Z wszystkich objawów występuje tylko ten jeden ,jednak martwi mnie to . Czy któraś z Was miała taki problem ? Dodam ,że mam 22 lata i jeszcze nie rodziłam ( jeśli ma to jakieś znaczenie ) . Pozdrawiam .

Gość gość
raczej endometrioza lub mięśniaki gdyby nie to że ból oscyluje wokół miesiączki możnaby także podejrzewać nerki

Gość gość
U mnie endometrioza przebiegała bez żadnych dolegliwości bólowych dowiedziałam się o niej dopiero gdy podczas miesiączki byłam przeziebiona i prałam polopiryne complex do picia po czym dostałam bardzo silnego krwotoku był on nie do opanowania farmakologicznie wiec skonczyło sie zabiegiem wyłyżeczkowania jamy macicy.. Kiedy to sie stało byłam w Twoim wieku i również nie rodziłam piszę o tym żeby Cie ostrzec przed lekami bo jeżeli podejrzewasz endometriozę to nawet zarzycie głupiej polopiryny czy czegokolwiek z salicylanami w składzie może zakończyć się bardzo źle tak jak u mnie pozdrawiam.

Najlepiej skonsultować, wiek nie ma tutaj znaczenia, teraz coraz częściej endo dotyka młode dziewczyny w wieku rozrodczym niestety..

Gość gość
Mi tez lekarz powiedzial ze mam endometrioze dopiero zaczynam leczenie