Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka ciezko zmiecic sie nawet w 5 tys

Polecane posty

Gość gość
jesli wszystko dostali to nie dziwne ze musiala kupic tylko tapete i 5 tys to kosmos ja zadnych rzeczy od nikogo nie dostaje. wspolczuje Ci bardzo twojej straty, bardzo mi przykro.

Gość gość
Ja już wydałam 20 tys ale Wózek McLaren Ciuszki CD , LV i Burberry . Maż ma kase , niech płaci jak chce dziecko :p

Gość klaudka95
Witajcie, niestety dziecko to skarbonka bez dna. Ja rodziłam corke dwa lata temu. Wózek kupiłam nowy 3w1 1300zl, służy mi do tej pory jako spacerówka, jest w dobrym stanie wiec napewno go oddam komuś z rodziny. Większość ciuchów dostałam używanych, w bardzo dobrym stanie. Kupilam tylko niezbędne rzeczy wyprawka do szpitala itd. Łóżeczko dostałam od kuzynki. Ogólnie bardzo dużo rzeczy dostałam od rodziny, przez sytuacje materialną w której się wtedy znajdowalam. Byłam bardzo szczęśliwa ze ktoś chciał mi pomóc, teraz te wszystkie rzeczy czekają na dziecko mojej kuzynki. Krzesełko do karmienia tez dostałam. Wiec początek mialam ddobry. Teraz planując drugie dziecko wiem, że stać mnie na nowe rzeczy. U napewno większość będzie nowa, ale skoro mam mnóstwo nie zniszczonych rzeczy po córce to napewno się przydadzą. Najlepiej podzielić sobie wydatki, jednego miesiąca kupić to, drugiego tamto.

Gość gość
no i widzicie mozna wydac wiecej niz moje 7 tys :P

Gość gość
Ja wydałam prawie 10tyś - wózek jane, krzesełko chicco, bujaczek/huśtawka... to z tych droższych rzeczy. Ciuszki raczej lepsze, piękna pościel /to moja słabość/, jakieś akcesoria. Niby nie kupowałam za dużo, kosmetyków też prawie 0 a nazbierało się.

Gość gość
no niestety maluch to spory wydatek... ale niektore rzeczy fkatycznie mozna odkupic z drugiej reki....

Gość gość
Też kompletuję wyprawkę na allegro. Też kupuje wszystko nowe, bo nawet nie mam od kogo załatwić używanych. (Wyjątkiem jest kocyk który dostałam po synu kuzyna), ale mieszczę się spokojnie w 3500 zł. Wózek 1300zł, łóżeczko z wyposażeniem 300zł i do tego materacem gryka kokos, torby do szpitala 400zł, Akcesoria pielęgnacyjne 500zł, pościele, kocyki, ręczniki 300zł, kosmetyki 200-300zł, reszta na ubranka, co jest naprawdę sporo, tym bardziej, że w Pepco są naprawdę tanie i ładne ciuszki. Fakt kupiłam też nowy komplet wypoczynkowy z wygodnym fotelem do karmienia, ale komplet i tak potrzebowałam do salonu, więc nie liczę tego do wyprawki. Dla upartych sam fotel kosztował 500 zł.

Gość Tasmanska
wy same jesteście durne!! marudzicie ,ze nie dajecie rady się zmiescic w 5 tys zł wyprawki , to po c***ja wozek z 2.5 bierzecie jak was to przerasta? wezcie za 1000 zl zwykly klasyczny a nie za polowe ceny wyprawki ogolnej i to jeszcze w promocji Po co lozeczka za 1.5 ty? można kupic już za 500 zł

Gość gość
łóżeczka już za 500zł?! kupiłam w ikei za niecałe 200zł, normalne, ładne łóżeczko, komodę też w ikei kupiłam za 500zł, wszystkie cuchy też miałam nowe. Nie wiem gdzie wy robicie zakupy że 5tys. to mało?

Gość gość
pomimo, że miałam kasę, wolałam kupić tańsze rzeczy, z których lada moment dziecko i tak wyrośnie. Staram sie mysleć przyszlościowo i nie wywalać niepotrzebnie kasy. Dzieki temu mam już ładną lokatę dla dziecka :)

Gość Pani Merle
Wiecie co? Mam w nosie to ile wydajecie na swoje dzieciaki-serio! W*****a mnie tylko to, ze im wiecej wydacie tym bardziej sadzicie, ze jest jakies z***biscie wyjatkowe... To jakis absurd! Tak samo sra, ulewa, i ryczy po nocach jak moje i kazde inne! Kazde dziecko jest rownie niewinne i tyle samo warte a Wy "szlachcianki" macie za dobrze w zyciu! Bieda by sie Wam przydala zeby zrozumiec sens egzystencji...

Gość gość
mnie stac na nowa wyprawke ale mam tak w rodzinie meza,ze jak sie dowiedzieli wszyscy ze jestem w ciazy to kazdy cos mi nazwoził i to rzeczy super markowe, nie poniszczone, dostałam wozek 3w1 co normalnie kosztuje 2 tys, lozeczko z materacykiem, kocyki, przewijak, mase ciuszkow chyba do 5 lat wiec po co mam kupowac???

Gość gość
Ja mam do sprzedania nowe ubranka dla niemowląt i akcesoria . Prowadziłam sklep ale niestety musiałam zamknąć i teraz próbuje pozbyć się resztek towaru który mi został. Ubranka są nowe i w cenach hurtowych. Dla zainteresowanych większym zakupem dam jeszcze dodatkowo rabat 15 %. Ubranka można obejrzeć na https://www.bumbelek.pl/product/category&amp &path=62

Gość gość
Ja mam do sprzedania nowe ubranka dla niemowląt. Prowadziłam sklep ale niestety musiałam zamknąć i teraz próbuje pozbyć się resztek towaru który mi został. Ubranka są nowe i w cenach hurtowych. Dla zainteresowanych większym zakupem dam jeszcze dodatkowo rabat 15 %. Ubranka można obejrzeć na https://www.bumbelek.pl/product/category&path=62

Gość mama mama mama
5 tys na dziecko? Ja tyle zapłaciłam za wizyty i badania w ciąży :-) przede mną poród wyjazdy pokój to jakieś 2 tysiące. Połoznym coś Pozdrawiam bo są złote w tym szpitalu i lekarzowi dobry alkohol bo jest aniołem i był naprawdę BYŁ cala ciążę w dzień i w nocy kiedy tylko potrzebowałam! To już 7.5 tysiąca :-) O wyprawce nie mowie nie liczyłam coś tam po starszej córce mam komodę łóżeczko ale i tak kupiłam kołyske kolo łóżka. Powiem tak te wszystkie rzeczy są dla mnie sprawa ważna ale nie najważniejsza! Trzeba walczyć żeby się dziecko urodziło szczęśliwie bo potem są takie sytuacje jak mała niczemu niewinna Lilka z Bonifratow, myślę że gdyby ciążę prowadził taki lekarz jak mój a poród odbywał się w takim miejscu jak ten gdzie rodze nie byłoby problemu...szkoda ale takie czasy, najpierw trzeba zadbać o zdrowie i życie żeby mieć co wozić!

Gość gość
Autorko a możesz mi powiedziec na jakie niby choroby mogą zachorować dzieci i inne jeżdząc w tym samym wózku się zarazi??

Gość gość
Autorka jest nienormalna, kto wie jakie chorobsko mialo dziecko dlatego nie chcesz uzywango wózka? Mylisz ze tylko Twoje dzieci są idealne, a reszta brzydka, chora i zaniedbana? Wspolczuje dziecku matki, bo nie masz pojęcia o niczym a w dodatku jesteś bezczelna. Po drugie idiotko logiczne że lozeczko czy wozek mozna kupic używane ale reszta musi być nowa, ubranka oczywiście że mozna wybrać używane niektóre, a co pralke tez masz z masą chorób? Pewnie tak :D Nie pisz wiecej postów jak zaoszczędzić bo jesteś śmieszna i niczego nie rozumiesz co się do Ciebie pisze.