Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jesteście za wydobyciem gazu łupkowego w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie:) ja jestem za a wy?

Gość gość
NIE i jeszcze raz NIE !! Dzisiejsze metody prowadza do katastofy ekologicznej.

Gość gość
pczywiscie tak. Jets to o wiele lepsze dla srodowska niz np wegiel. No i op;lacalne - a kazdy chce miec komputer, tanszy prąd itp itd- niby skad . Lupki to wielka szansa dla Polski - chocby uniezaleznienie od Rozji. I wkurzaja mnie ludze nie znajacy tematu i piszacy, ze to rozwala srodowisko - dotyczy to metod sprzed wielu wielu lat(jak np kiedys w USa, gdzie duzo ziemi, wiec sie nikt mie szczypal , prowadzono wiercenia rabunkowe - ale teraz sa kompletnie inne metody! Akurat mam znajomych, ktozry sie tym zajmuj w Polsce i na swiecie , bardzo duzo z nimi dyskutowalam, wypytywalam szczególowo

Gość gość
Jezeli to obnizy moje oplaty za gaz to tak . A jak mam miec g***o z tego i ma sie natym wzbogacic jakis amerykanski żyd to niech se ten gaz tam lezy az jakis madry polak sie zajmie rzadami w tym chorym rozkradanym kraju.

Gość gość
nigdy i nic nie zmniejszy ci opłat nie bądźcie naiwni nigdy!

Gość gość
drogi państwo ma w wieczyste użytkowanie i frycowe będzie jebbbać do końca świata! i 1000000000000lat dłużej podoba się czy nie chcieliście macie i walcie frycowe ahahahahahaaaaaaa!!!

Gość gość
to samo będzie z każdym biznesem na tej dzikej ziemi niczyjej

Gość gość
żadnej debaty co udeżyła by w interesy pp nie wygracie

Gość gość
pewnie ten gaz g/ó/wno pomoże i tak bieda w polsce bedzie

Gość gość
" dotyczy to metod sprzed wielu wielu lat" To napisz mi czym sie te dzisiejsze "lepsze" metody roznia od tych stosowanch "dawno temu" w stanach....? Bo wg moich wiadomosci taki sam syf jest wpuszczany w glebe :O. Slyszalas kiedys o skarzeniu wod gruntowych, o metalach ciezkich i chemicznym goownie pt "nadsiarczan amonu", "dimetyloformamid" czy "glikol etylenowy" ? Chcecie taniego gazu ? Taniej energii ? Ok, tylko nie placzcie jak Wam za kilka lat beda przywozic wode w cysternie... nie tylko ta do picia ale i to do mycia i prania, bo po kapieli w wodzie z kranu parchow dostaniecie :O

Gość gość
Problem wlasnie w tym ze nie mozna "zrobic tego jak nalezy" A juz napewno nie w Polsce, gdzie praktycznie w kazdej dziedzinie panuje wolna amerykanka" ... a jak chodzi o wielka kase to nik sie z nikim nie liczy i po trupach do celu :O

Gość gość
Od i co i o czem tu rozprawiać jak nima sprawiedliwości i posłuchu dla bidnego luda!!!

Gość gość
Wy żebraki to co najwyży na orkiestre możecie dać złocisza albo wysłać jakiego smsa dla bangladeszu i tyle waszego?

Gość gość
PARDOM MYŚLAŁEM NAPISAĆ MY ŻEBRAKI SORRY.

Gość Myrevin
Oczywiście że wydobywać!

Gość gość
Mi to sie wydaje że jak będą wydobywać ten gaz to i tak dla przecietnego kowalskiego życie sie nie zmieni jaka bieda jest taka będzie

Gość gość
w życiu!!! skażenie środowiska jest zbyt duże na ten gaz a i tak g****o z tego my, zwykli obywatele będziemy mieć!! nie warto niszczyć środowiska dla tego gazu.

Gość gość
jak ma sie przeciętnemu kowalskiemu zmienić życie na lepsze dzieki temu gazu to jestem za, ch/ó/j ze środowiskiem i przyrodą a jak nie wpłynie to na życie kowalskiego to jestem przeciwny wydobyciu