Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwona156

Mój kot ma alergie

Polecane posty

Cześć .Ostatnio byłam u weterynarza z moim kotem a zaczeło się od tego że miał rane na szyji nie na skroniach tylko na szyji !! co mnie zdziwiło mój kot mieszka włazience i może to od proszku do prania no nie wiem , no i jak pojechałam do weterynarza to tylko na niego spojrzał i mówi , że to alergia ... no okej dał krmę z Royal Carnin dla alergików i dotego maść nawilżającą nazywa się ona Clotrimazolum Hasco no i daje mu to wrzystko i smaruje tą maścią mu dwa razy dziennie ale on ciągle się drapie miał już to łdnie zagojone i nawet już to włosami zarastało a tu ten dziuniek się zaczą drapać !!! i rozdrapał futerko ma we krwi i nie wiem już co mam robić czy pujść do innego weterynaża czy co?? Prosze o pomoc ps. Przepraszam za błędy ale klawiatura mi trochę nawala i czasami nie pisze mi literek :(

Gość gość
widocznie alergenem nie jest karma tylko co innego proponuje mu podać jakieś tabletki alergiczne można kupić w aptece

Niby tak ale żeby mu nie zaszkodziły bo ma conajwyżej 5 miesięcy i o niego się boje

Gość gość
zabij to ścierwo

Gość gość
Dlaczego kot mieszka w łazience??

ratunkiem bloby podanie domięśniowe odczulacza i wapna .koszt ok 20 zł . możesz też kupić w aptece leki odczulające bez recepty dla ludzi i podawać kotu .

do innego weta zawsze można pójść .byćmoże twój kot jest alergikiem - i jeszcze nie wiadomo na co jest uczulony - być mozę edize podobnie jak człowiek będize musiał przestrzegać zaleceń anty alergicznych

Gość gość
zrób kotu badania, to moze byc tez zapalenie skory od pasożyta np nużeniec :)

Mieszka w łazience bo mam jednego kota w domu i się gryzły a tamten ( co jest chory ) to znajda jest on dachowcem chodzi sobie na dwór ale noce spędza w mojej łazience ponieważ jest mały i mi go się zrobiło szkoda a pozatym mam dwa psy na podwórku i normalnie wścieklizny dostają jak go widzą i czekam na jagby kojec bo siatką będe odgradzać teren na którym są oczywiście stoją na łańcuchu ale i tak się boje

Gość gość
i nie podawaj zadnych lekow z apteki bez wiedzy weta, kot to nie krolik doswiadczalny.

psy na łańcuchach ... wcale się nie dziwię ,ze dostają szału jak widzą kota , dostawały by szału na widok każdego innego wolno chodzącego stworzenia .

Co do tego badania zdaje sobie sprawe że będe musiała mu zrobić test ale weterynaż powiedział tak że najpierw przez sześć tygodni musi jeść tą karmę a potem dawać mu już inne rzeczy i mam robić takie coś np dam mu się mleka napić i zobaczyć czy znowu na tej szyji czy gdzie indziej będzie miał tą ranę i normalnie ręce mi opadły bo ja sobie tego nie wyobrażam ten kot się poprostu będzię się mordował z tą raną !!!

Wiem wiem ja też tych psów nie chce wiązać ale no muszą jednego tylko na noc spuszczam ale one ten drugi podkopuje mi się pod bramą a ja mieszkam przy drodze szypkiego ruchu i no chyba jest to zrozumiałe że boje się o to że kogoś ten pies ugryzie a niedaj boże pod koła samochodu wlezie

Gość gość
moze byc tez uczulony na mleko, moj kot np. moze pic tylko takie specjalne dla kotow, bez laktozy.

Gość gość
mam nadzieje, ze to dlugie lancuchy;)

a nie możesz ich spuścić na dzień , mieć oko n ich zachowanie ? psy niewybiegane , młode , pełne energii musza biegać . A jak bedizesz je tak trzymała na uwięzi to pewne ,ze coś w końcu sie stanie jak w końcu się zerwą .

Rozumiem no mój kot jadł wszystko nawet marchewkę potrafi zjeść kiedyś tak poszłm do łazieni a ugotowaną marchewke zostwiłam na stole i ją porzarł jadł między innymi chleb , mleko i kełbaske i tam karmę dla mojego drugiego kota z whiskasa

One już mają pare lat i tak spuszczałam je chodziły sobie ale jakoś tak od tamtego roku odwaliło im na starość jeden ma 16 lat a drugi 10

Gość gość
koty sa rozne, to co nie szkodzi jednemu, moze byc szkodliwe dla drugiego, koty to indywidualisci pod kazdym wzgledem :)

Tak wiem o tym ale on się męczy z tą szyją i mi go szkoda a jest mały :( :( i taki bezradny a ja mam taki pierwszy przypadek z kotem i chce mu pomuc ale niestety nie wiem jak i dlatego zwracam się do was

A znacie jakieś inne obcje niż tabletki mam złe z tym wspomnienie bo kiedyś mój pies się zadławił i prawie zdechł mogli byście mi podać od jakiego np jedzienia ta alergia jest albo co do tego proszku do prania nigdy się nie interesowałam alergiami u kota i praktycznie nic nie wiem na ten temat :(

Gość gość
Moja kotka ma okres. Mam jej zalozyc tampon czy podpaske?:-)

Gość gość
nie dawaj kotu mleka, jeśli to znajda to nie jest przyzwyczajony, dieta przede wszystkim. Może pomoże

Gość gość
dawaj u tylko karmę dla kotów, bądz mięsko gotowane. żadnego krowiego mleka!

Gość gość
moj kot zawsze po mleku miał biegunkę, i od tej pory nigdy nie daję go kotom. koty wbrew powszechnej opinii są bardzo delikatne. ale właśnie, może to wcale nie alergia tylko jakaś choroba bakteryjna czy wirusowa.. zwłaszcza, że wychodzi na dwór i ma styczność z innymi zwierzętami. wygoooglaj wszystko o chorobach kocich. szkoda malucha:(

Gość gość
ja wiem ze koty mogą pić śmietanę taką 30% ale na pewno nie mleko, poza tym dla juniora można kupic kocie mleko i karmę dla juniora. Możesz na szyję założyć mu pończochę tak aby mógł swobodnie oddychać ale nie mgł dodrapać, załóż mu opatrunek, bandaż i na to tę pończochę ( stare rajstopy- utnij)

Dziękuje ci za ten wspaniały pomysł z tą pończochą . Ale na internecie czytałam o swądzie skóry i faktycznie jak patrzyłam na zdjęcia to normalnie jest u mnie to samo http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://marwet-turka.pl/portal/e9f640aa9b97.jpeg&imgrefurl=http://marwet-turka.pl/dermatologia-weterynaryjna.html&h=599&w=800&tbnid=QSUnKMox2nl3RM:&zoom=1&docid=dgtl747GibkVmM&ei=mLHCVLTjEKHhywOt5oKIDA&tbm=isch&ved=0CCEQMygBMAE jest to te zdjęcie i już nie wiem o co chodzi dałam 27 zł za kame i to pujdzie na marne jeśli to ztwierdzą .