Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

posiwiałem w młodym wieku :(

Polecane posty

Gość gość

Mam 27lat przez nieco ponad rok nabawiałem się tylu siwych włosów, że szok! Problemy ze zdrowiem, utrata pracy i samotne szare życie zebrało swoje żniwo, przewlekły stres, nerwica ma destrukcyjny wpływ na stan włosów :( Na pewno nie jest to w moim przypadku sprawa dziedziczna...nikt w domu nie siwiał przed 30dziestką. Obecnie jest lepiej w końcu mam pracę i stosuję specjalną dietę na włosy + pielęgnacja od zewnątrz to pomaga nie czuję już tego ucisku na skórze głowy połączonego z mrowieniem...Stosuję magnez z wit b6 oraz arktyczny korzeń do tego skrzypo vita z biotyną, bezpośrednio na włosy olej kokosowy z cytryną oraz szampon ajurwedyjski do tego dieta bogata w warzywa i owoce...

Gość gość
a co ja mam powiedzieć 21 lat i wysyp siwych włosków, zaczełam siwieć jak miałam 18 jestem kobietą

Gość gość
nie jecz cipko u mnie temat jest genetyczny, pierwsze siwe znajdowalam kolo 18 rz

Gość gość
Nie potraficie się tu normalnie wypowiadać?? Problem siwych włosów w tak młodym wieku wcale nie jest zabawny...Jak ja mam się umówić na randkę z dziewczyną :( skoro mam 27lat i siwe włosy, co ona sobie o mnie pomyśli?

Gość gość
A czujecie też ten ucisk na głowie? tak jakby włosy stawały dęba? Jak u was przebiega to siwienie? czujecie, że coś się dzieje na skórze głowy czy nie?

Gość gość
Współczuję, mam sporo więcej lat i pojedyncze siwe włosy.

Gość gość
ja posiwiałam w wieku 12 lat. będąc dzieckiem przez kilka lat się tego wstydziłam i mama mi farbowała na bardzo podobny kolor, który miałam wcześniej. teraz, mając 36 lat, nie farbuję od szkoły średniej, gdyż wyglądają jakby już były ufarbowane - zdarzało mi się, że na ulicy kilka razy kobiety mnie zaczepiały i pytały jakiej farby używam, by uzyskać taki kolor :) używam też odpowiedniego szamponu do siwych włosów, by nie żółkły, co się bardzo często zdarza, nie dbając o nie. mam włosy długie, do połowy pleców i w życiu by mi nie przyszło do głowy by je ufarbować na jakiś inny kolor :)

Gość do studentki psychologii
Nie zamartwiaj sie, najwazniejsze ze kuśka byla sprawna 🖐️