Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bostonka a ciąża

Polecane posty

Gość gość

czy ta choroba jest groźna w ciąży? Jestem w ciąży, moja córka już od dłuższego czasu nie chodzi do przedszkola, przed świętami chorowała, teraz w końcu miała iść ale podobno w przedszkolu jest tzw bostonka. Co robić?

Gość gość
podnoszę

Gość gość
wydaje mi się, że nie jest. Zachorowałam ja, moje 3-miesięczne bliźniaki, potem mąż. Każdy miał stan podgorączkowy przez 2 dni, później kilka kropek na dłoniach i stopach. Byłam z bliźniakami u lekarza, mówił, że to nic groźnego. Tylko uważaj na wysoką temperaturę - to ona jest niebezpieczna w ciąży.

Gość martyna889
bostonka w ciazy jeste bardzo grozna, trzeba unikac jak mozna osob zakarzonach, bo o zarazenie nia jest bardzo latwo, a choroba ta jest bardzo niebiespieczna dla plodu. Mieszkam w Niemchech i tu jak moje dziecko mialo bostonke to lekarz odrazu sie mnie pytal czy nie jestem w ciazy, bo jakbym byla to odrazu by musieli mnie polozyc do szpitala specjalistycznego, nawet jakbym nie miala widocznych objawow.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi

Gość gość
ja miałam w ciąży niestety,w 6 miesiacu, podobno nie zaszkodziło dziecku, ale cholera wie, bo urodziło się z wadą, wykrytą po tym okresie