Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie różnice wieku wybrać, jeśli chcę mieć trójkę dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w piątym miesiącu ciąży. To moja pierwsza ciąża. Jestem niedoświadczona, bo do tej pory zajmowałam się tylko karierą. Mam 26 lat. I teraz moje pytanie. Mam męża i mamy bardzo dobrą sytuację finansową, mieszkanie 100 m2, a w przyszłości planujemy budować dom. Nigdy nie zastanawiałam się nad rodziną, ale uznałam, że już pora. W przyszłości chcemy mieć jeszcze dwoje dzieci i nie wiem czy lepiej jedne za drugim , hurtem :), czy może poczekać potem kilka - kilkanaście lat, żeby nie być aż tak bardzo wykończonym? Proszę o odpowiedź. Niby mam czas, ale gdybym miała mieć rok po roku to już niewiele zostało...

Gość gość
Ja mam 6,5 miesięczną córkę. Staramy się o kolejne dziecko, w sumie to mam nadzieję, że już jestem w ciąży, testuję za kilka dni ;) Uważam, że im mniejsza różnica wieku ty lepiej dla dzieci. Dla rodziców na początku może być ciężko, ale ja jakoś się tym nie przejmuję. Długo to nie potrwa. Mając maluchy w wieku 3 i 4 lat to już rewelacja :)

Gość gość
to jeszcze raz ja. Pytałaś o 3 dzieci. Ja też zawsze 3 chciałam:) Myślę, że też będziemy się w miarę szybko starać. Maksymalnie pewnie 2 lata różnicy żeby było.

Gość wifigdańsk
ja zawsze preferowalam wieksze roznice wieku.

Gość gość
najlepiej jak między dziećmi jest 2 lub 3 lata rożnicy wtedy mają ze sobą dobry kontakt

Gość Esen
U mnie będzie różnica 20mc miedzy synami, rodze za 1,5mc i będę mieć 29lat. Trzecie dziecko planujemy za ok 5lat, oczywiście mając nadzieje, ze nie będzie problemów z zajściem. Proponuje pierw urodzić jedno ;) bo być może odechce Ci się na parę lat kolejnego ;) heeheh ale szczerze życzę powodzenia i zrealizowania planów ;)

Gość gość
Ja od zawsze preferuję większe różnice, bo wtedy nie jesteś aż tak bardzo zmęczona, bo masz dzieci na różnych etapach, jeden na przykład niemowlak, a drugie dziecko jest juz samodzielne i na przykład chodzi do zerówki. A przecież dzieci do zabawy i rozwoju potrzebują rówieśników i dużą różnica nie spowoduje, że nie będą się kochać, a ty no jednak nie będziesz aż tak zmęczona. U mnie: córka 14 lat, syn 8 lat, syn miesiąc :). I jest super. Średni to jeszcze typowe dziecko, ale córka bardzo pomaga.

Gość gość
Ty planowac mozesz , ale moze byc roznie Niektorzy maja uraz po porodzie i musza swoje odczekac zanim znowu beda rodzic Moze tez byc tak , ze Twoje dziecko bedzie wymagajace i najzwyczajniej w swiecie nawet nie bedziesz myslala o kolejnym - tak akurat mialam ja , dopiero jak syn skonczyl 2 lata zaczelam czuc potrzebe posiadania drugiego dziecka Mozesz tez czuc , ze chcesz zeby dziecko mialo Cie tylko dla siebie przez pierwsze miesiace, czasem lata i fopiero jak troszke odchowasz jedno to bedzie czas na drugie Nie planuj , bo mozesz miec presje zeby trzymac sie planu Plusy posiadania 3 dzieci rok po toku to przede wszystkim - po 6 latach najmlodsze bedzie mialo 3 lata i mozesz wrocic do pracy

Gość gość
Do ostatniego wpisu - wszystkie mam które znam wracają do pracy ok. 9 miesięcy po urodzeniu malucha, nieważne czy to pierwsze czy kolejne. Nie wyobrażam sobie 6 lat nie chodzić do pracy i zakopać się tylko w pieluchy. Można godzić bycie mamą i pracę. Może tylko dla pracowników fizycznych czy kasjerek 6-letnia przerwa w pracy jest atrakcyjna, nie wiem.

Gość gość
ale wytrzymałe baby, nie do z***bania, ja przy jednym jestem wykończona