Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto bardziej przegrał życie?

Polecane posty

Gość gość

a) osoba po 25 roku życia niepracująca mieszkająca z rodzicami b) osoba po 25 roku życia pracująca za 1100zł/mc mieszkająca w wynajętym pokoju

Gość gość
nikt, obie osoby mogą osiągnąć jeszcze dużo w życiu

Gość gość
od osiągnięcia pełnoletności tych osób minęło sporo czasu, więc gdyby mogły coś więcej osiągnąć, to pewnie już dawno by to zrobiły

Gość gość
A osoby po 25 roku życia od razu umierają? Po 25 roku życia nic nie można juz zmienić? WEźcie się ogarnijcie..

Gość gość
jak nie masz od razu dobrego startu, to potem ciężko coś zmienić na lepsze

Gość gość
niby co konkretnie mam zrobić?

Gość gość
ty już tak zarabiałaś? bo ja znam parę osób w podobnej sytuacji do mojej, które wybrały się za granicę do pracy i udało im się zarobić jedynie na bilet powrotny

Gość gość
no to siedz dalej na doopie i narzekaj, na pewno się coś zmieni. Na wszystko "nie" to czego chcesz

Gość gość
ja byłam osobą niepracującą, mieszkającą z rodzicami powyżej 25 r życia. mając 26 lat znalazłam pracę, po pół roku się wyprowadziłam a aktualnie zmieniam pracę na lepszą :) więc nie pitolcie o przegraństwie 🖐️

Gość gość19L
A co sądzicie o chłopaku 19 lat ktory ma, mature, prawo jazdyi zarabia 4000zl miesiecznie, ale nie studiuje, nie ma samochodu i mieszka z rodzicami?

Gość gość
a co to za róznica co kto sądzi? A zresztą co t za kryteria - ma prawo jazdy, gdzie mieszka ile zarabia.. Ja peirdziele. A jakim jest czlowiekiem????

Gość gość
że ma na tyle fajną rodzinę, że nie musi nigdzie uciekać. wyprowadzi się kiedy poczuje potrzebę, a wtedy czeka go bardzo wygodne życie. z 4 tysiącami może wszystko, nawet kupić sobie prawko i dyplom wyższej uczelni

Gość gość
Uważam, że ten pierwszy ma trochę gorzej tzn. ma gorszą pozycję wyjściową, ale żaden nie przegrał zycia bo 25 lat to naprawdę młody człowiek, przed którym jeszcze całe życie. Dwie mądrości od starszej koleżanki: - daj sobie czas na sukces (7 lat od pełnoletności, kiedy w większości miałeś fiu bździu w głowie to mało czasu). Poza specyficznymi zawodami (sportowiec, modelka) szczyt sukcesów zawodowych przypada na wiek 45-60 lat. - osiągnięcia życiowe nie rosną na wykresie w linii prostej. Teraz np. mieszkasz z rodzicami, za 2 lata możesz zarabiać 1100, za 5 - 5000 zł, za 6 - znowu zero i wrócić do rodziców, za 10- 8 tys. itd.