Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soniia22

JAK PŁACIĆ KARTĄ PŁATNICZĄ?????

Polecane posty

Gość soniia22

Mam swoją pierwszą kartę i nie wiem jak płacić, myślałam ze podaje się ją sprzedawcy ale chyba teraz nie robi się tego... pomoże ktoś?

Gość soniia22
pomoże ktoś?

Gość gość
najpierw uaktywnic ją w jakimś bankomacie Potem idziesz do sklepu i albo dajesz sprzedawcy, a on każe wbić kod PIN i zielony, albo jeśli urządzenie jest tuż przy tobie, to wkładasz tam kartę, poproszona wbijasz kod PIN i zielony i tyle. Na dokładkę masz pewnie zblizeniową, wiec do 50 zł tylko dotykasz urządzenia bez kodu

Gość poruszenie_W_bokserkach
Jednak nadal tak się robi. Gdy pani na kasie (panów rzadko można tam spotkać) powie ci ile masz do zapłaty wyjmiesz kartę z portfela i podasz pani która włoży ją w terminal płatniczy i poprosi cię o wpisanie numeru pin. :classic_cool:

Gość gość
zbliżeniową możesz płacić za zakupy do 50zł, musisz tylko przyłożyć kartę do czytnika

Gość soniiaa22
bez znaczenia jest w jaki sposób ją przyłożę jeśli chodzi o zbliżeniową płatność? a jeśli muszę włożyć te kartę to gdzie się ją wkłada?? jest jakieś miejsce?

Gość gość
heh z 9 laty temu tez nie wiedzialem jak korzystac z bankomatu i sie wstydzilem :D

Gość gość
ja przykładam bezpośrednio do ekranu czytnika, ale jest jakaś odległość kilkanaście czy kilkadziesiąt cm nie wiem, do której można zczytać kartę. zabieram kartę, kiedy zapalą się trzy lampki. kartę na pin wkłada się różnie w zależności od czytnika. najczęściej chipem od góry i od przodu, ale czasem trzeba tylko przejechać z boku po rowku

Gość soniiaa22
DZIĘKUJĘ WAM luuuudzie :D pierwsza płatność kartą przede mną już w poniedziałek, boję się ze wstydu narobię i ludzie w kolejce mnie wyśmieją :D trzymajcie kciuki i jeszcze raz dziękuję :D

Gość gość
Są różne opcje płatności. Teraz przeważnie płacimy zbliżeniowo.. raczej wszystkie terminale płatnicze mają taką opcję. Jeżeli szukacie dobrej firmy produkującej terminale Top Card będzie najlepszym rozwiązaniem, bo ma naprawdę wiele ciekawych opcji które są udogodnieniem dla klienta

Gość Kuba77

Jest to dziecinnie proste i nie wymaga nie wiadomo jakiej nauki. Teraz przeważnie płacimy zbliżeniowo -raczej wszystkie terminale mają teraz taką opcję.Ja korzystam z usług Top Cardu i jak dotąd nie miałem jeszcze problemu z ich terminalami