Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to skaza białkowa?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mama 12 miesiecznego Kacperka i zastanawiam się czy nie ma on skazy białkowej.Kacper oddaje dużo gazów (czasem mam wrażenie że go to boli bo zaczyna plakac)ma katar non stop robilam wymaz bakteri nie ma,robi duzo kupek bo czasem nawet 6 i czasem pojawia sie śluz,bardzo mu sie odbija i czasem pokarm wraca ale nie ulewa,ostatnio dodalam zoltko do zupki i dostal takich wypiekow na twarzy ktore byly kilka dni pozniej zbladly ale skora w tym miejscu jest szorstka i bardzo czesto trze oczka lapie sie za uszy jakby go swedzialy.nie wiem co o tym sadzic nie wymyslam mu chorob ale niepokoi mnie to.prosze o pomoc moze ktos mial podobny problem.pozdrawiam ewa

Gość gość
a żaden lekarz nie zasugerował alergii? macie w rodzinie alergików? mogłabyś zrobić testy z krwi ale nie dają jednoznacznej odpowiedzi. Najlepszym testem jest dieta eliminacyjna-czyli wycofujesz z diety wszystko co mleczne-jeśli podejrzewasz mleko i obserwujesz a później powoli wprowadzać mleko i jeśli stan dziecka się pogarsza to masz pewność co jest przyczyną.Ale może skonsultuj się jeszcze z pediatrą albo alergologiem.Ja jeszcze podawałam latopic. Probiotyki wspomagają dojrzewanie układu pokarmowego-moje córki też miały objawy głównie jelitowe.czasem tylko jakąś wysypkę.

Gość Goscaaaaaaaaaaa
U nas to samo bylo na poczatku dostala wysypki po mleku modyf. Wygladala jak poparzona... Dostawala pepti. Przeszlo. Lekarz kazal dac juz normaalne mleko nie hipoalergiczne i przeszlo. Puzniej wprowadzilam zoltko tez dostala wysypki. Wyeliminowalam jej i znowu przeszlo. Dostala masc i wszystko zniknelo. Miala wysypke tylko na brzuszku. Czasami boli ja brzuszek ale to chyba po kleiku ryzowym wiec zaczelam dawac kukurydziany również minęły bole brzucha. Teraz dostaje serki homogenizowne i nic sie nie dzieje.. Kazde dziecko jest inne. Idz z dzieckien do lekarza. Pozdrawiam ;)