Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powiedzieć rodzicom o ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Dziwnie się trochę czuję prosząc w internecie o pomoc, radę... Zwłaszcza, że nie jestem nastolatką, która wpadła. Mam skończone 24 lata i od 4 lat stałego partnera. Nie planowaliśmy jakoś szczególnie tej ciąży, tzn nie mieliśmy parcia na to. No, ale wiedzieliśmy co robimy i nie boimy się konsekwencji. Martwię się tylko jak o tym powiedzieć rodzicom. Wiedzą, że razem mieszkamy, kochamy się, wiedzą co mogło z tego wyniknąć, ale myślę, że odsuwali to od siebie. Od tygodnia zastanawiam się czy powiedzieć im z poważną miną, czy w żartobliwy sposób... Ehh sama nie wiem....

Gość gość
Dopiero idę dziś do lekarza. Nie wiem czy zrobi mi USG. Nie wiem na co mam się przygotować jestem zielona w temacie :(

Gość gość
"Mamo! Tato! Zostaniecie Dziadkami! :D"

Gość gość
Powiedz normalnie. Nie przejmuj się jak zareagują, jesteście dorośli przecież i nie macie po 16 lat.

Gość gość
Normalnie, tylko poczekać do mniej więcej 3 miesiąca, bo wcześniej różnie to bywa. Jak jesteście dorośli i samodzielni, to dziecko to po po prostu kolejny krok :)

Gość gość
Wg Internetu jestem w 9tc tak wiec tuz tuż. Boje sie, stresuje, ale wiem ze jakby nie wyszlo to będę mieć od nich wsparcie. Wiec nie wiem czy jest sens czekac z nowina.. Oni są po prostu bardzo religijni. Zwlaszcza tato.. No nic trzeba wziąć gleboko oddech i dzilac. Trzymajcie kciuki za pierwsza wizyte;*

Gość gość
Przeciez to Twoi rodzice , nie beda zachwyceni- trudno , jednak mysle ze moga Cie zaskoczyc i sie ucieszyc Jak nie wiesz jak to powiedziec to daj im ramke ze zdjeciem usg ( takie w 12 tyg jest juz ba prawde wyrazne ) i podpisz dla babci i dziadka

Gość gość
No i juz po! Mama wykazala entuzjazm, zadawala pytania co i jak, a potem rozmawialysmy jak mama z corka. Wrocil z pracy tato, ale jego reakcja byla... Co ja gadam u niego reakcji nie bylo.... Ani smiech, ani placz, ani zlosc nic! On chyba potrzebuje wiecej czasu :( zostali mu 7mc mam nadzieje ze strczy...