Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolka u 2 tygodniowego maleństwa pomocy?

Polecane posty

Gość gość

Juz nie wiem co robic tak szkoda mi mojej kruszynki ktora mecza gazy i nie robi kopki od wczoraj. Macie sposoby jak temu zaradzic?

Gość gość
zrob malemu cieple oklady, moze masz termostad, albo poduszke z pestek wisni.

Gość gość
po 1 zastanów się od czego i w tym czasie wykonaj telefon do przychodni o wizytę domową. Niech obejrzy tego niemowlaka lekarz i Ci powie co dolega czy to jest to co myślisz, czy nietolerancja laktozy czy może jeszcze coś innego. Dużo zależy od tego jak i czym karmisz.

Gość gość
Bez przesady dziecko od wczoraj nie robi kupki , nie trzeba zaraz do dr dzwonic. Jezeli karmisz je piersia to nawet tydzien kupki moze nie zrobic i mowia ze to normalne. Jezeli ma twardy brzuszek to napewno kolka wiec cieple oklady jak najbardziej. Przy karmieniu piersia Ty musisz tez uwazac na to co jesz.

Gość gość
krople sab simplex albo infacol i jesli karmisz butelka to kup dr browns i dodaj do kazdej butelki 10ml ekstra wody

Gość gość
Koleżanko moje dzieci ciezko kolkowały. Suszarka do włosów pomoże. Delikatny nadmuch na brzuszek plus szum działa cuda.

Gość gość
może i bez przesady, ale ja wolałabym nie gdybyać tylko być spokojna. Może to faktycznie nic takiego, a może np. nietolerancja laktozy skąd wy wiecie ? Lekarzami nie jesteście, nie widzicie dziecka, nie wiemy tak na prawdę nic. I 2 tygdniowe dziecko powinno robić kupe po każdym jedzeniu, a nie może nie robić jej tydzień.

Gość gość
2 tug dziecko nie ma kolek !!! Krople dla 2 tyg.noworodka ?? Oszaleliscie ????????!!!!!!

Gość gość
nie polecałabym niedoświadczonej mamie nawiewu suszarką prosto na brzuch :o możesz suszarka ogrzać pieluchę tetrową i przyłożyć do brzuszka a nie bezpośrednio suszarka na brzuch!! poza tym masaż brzucha, uginanie nózek, kropelki sab simplex, ale dostępne sa tylko w niemczech i czechach, moze być tez biogaja. butelka antykolkowa

Gość gość
A wlasnie u ok dwutygodniowych niemowlakow zaczynaja sie kolki, a krople sab simlex sa do takich maluszkow, sama je stosowalam, tylko ja mam to szczescie mieszkam w de

Gość gość
A właśnie, że kolki u niemowląt zaczynają się ok 4 tygodnia. A niemowlę karmione piersią może nie robić kupy nawet 7 dni

Gość gość
moze nie robic 7 dni, ale pozniej, jak juz wyjdzie z okresu noworodkowego, 2 tyg dzidzius powinien robic po każdym jedzeniu kupe. Espumisan 100 dla dzieci ma ten sam składnik co sab simpleks - symetykon, więc możesz ten lek kupic. Sab simpleks jest gorszy bo ma aspartam, dlatego nie został dopuszczony do sprzedaży w PL

Gość dunia3
U mnie najlepiej sprawdziła się butelka yoomi - Mozesz taka kupić w sklepie http://gumowakaczuszka.pl Mają lepszą cenę niż w sklepach stacjonarnych. O butelce moge powiedziec tylko tyle, że jest antykolkowa i nie zamieniłabym jej na żadną inną. Bardzo wygodna, dziecko szybko sie przyzwyczaja, bo smoczek jest w kształcie piersi matki. Ja miałam tylko butelkę, ale jest też zestaw z podgrzewaczem.

Gość gość
zostaly mi krople sab simplex niemieckie 1 op cena 35 zl plus koszt wysylki kontakt annadaria123@wp.pl

Gość gość
Zaopatrz się w niemieckie kropelki. Działają cuda - moja znajoma je podaje synkowi i kolki naprawdę znikły. Nie pomogły jej: esputicon, proszek troisty, czopki, termoforki czy inne.

Gość ma ma
u nas nie pomagały żadne kropelki nawet niemieckie-a próbowałam chyba wszystkiego. Jedyne co moge polecić to probiotyki-wspomagają dojrzewanie układu pokarmowego i immunologicznego, tyle że trzeba podawać dłuzej/ja dawałam córce latopic 3 m-ce/. A drugie warte uwagi to katerer rektalny-bezpieczna mała rurka do pupy, nic tak nie przynosi ulgi dziecku z kolką-stosują na oddziałach szpitalnych.