Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka ile może trwać?

Polecane posty

Gość gość

Ile może trwać biegunka, synek (3 lata) ma od wczoraj, nie jest jakaś mocno intensywna, nie ma gorączki, apetyt też raczej mu dopisuje. Czy dajecie coś dzieciom przy takiej biegunce?

Gość gość
Probiotyki przede wszystkim. Mozesz podac ryz, gotowana marchew lub jagody.

Gość gość
Najważniejsze jest nawadnianie, podawaj dziecku dużo picia ale w małych dawkach no i koniecznie probiotyki, dobry jest acidolac

Gość gość
marchw i ryż pomagają,unikaj nabiału

Gość mamapoli
u nas taka intensywna biegunka trwała jakieś 3-4 dni później zaczynała słabnąć.Podstawa to nawadnianie-konieczny jest orsalit,poza tym probiotyki,zapierająca dieta-marchew-ryż.Żadnych sztucznych wstrzymywaczy i więcej do picia. Jak dziecko jest w dobrej formie to dacie radę...

Gość noone
U nas biegunka z reguły trwa od jednego do 3 dni. Dłużej nigdy się nie zdarzyło i podobno jak trwa u dziecka dłużej niż 3 dni to trzeba się zgłosić do lekarza. Ja mojej daję rozgotowaną marchewkę z kleikiem ryżowym i coś czego może nie powinnam, ale pomaga- pepsi :) Nic się małej nie stanie jak raz na pół roku się napiję szklankę pepsi ;) A jeśli chodzi o leki to ja podaję tylko Smectę, żadnych innych nie znam, więc nie doradzę.

Gość gość1borgia
cale zycie.

Gość gość
dawaj smecte az przejdzie, u 3 latka nie moze trwac dlugo bo ci sie odwodni, moj synek w wieku 4 lat kilka lat temu tak sie odwodnil ze wyladowalismy w szpitalu pod kroplowka tylko wtedy tez wymiotowal i nie mogl przyjmowac plynow