Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymioty w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w czwartym tyg ciąży i zastanawia mnie, kiedy mogę spodziewać się nudności, bądź też wymiotów. Jak to było u Was? Póki co czuję się bardzo dobrze ;)

Gość gość
U mnie jazda zaczęła się w 8 tygodniu i trwało do 14

Gość gość
A urodziłaś syna czy córkę?

Gość gość
Ja jestem w 9 tyg. i nie miałam ani jednego dnia mdłości i ni jednego dnia wymiotów - każda ciąża jest inna.

Gość gość
od 8 tyg tak kilka razy na dzien po 4 mies ustapily ale zdazaly sie sporadyczne jeszcze w 5 i 6 mies plec nie ma tu znaczenia

Gość gość
jeszcze nie urodziłam. Jestem w 25 tc i nie znam płci

Gość gość
My jesteśmy na półmetku ciąży i zwymiotowalam raz w jakimś 12 tc.

Gość gość
u mnie mdłości i wymioty zaczęły się pod koniec 2gom-ca i trwały do konca 4go. To był koszmarny czas,nic nie pomagało-a próbowałam wszelkich możliwych sposobów. Jak wymioty się nasilały to popijałam orsalit dla dorosłych.Ale najczęściej to było 2-3 razy dziennie:/ .Do tego mdłości przez cały czas i wrażliwość na zapachy-wszędzie miałam rozstawione pochłaniacze-szczególnie w lodówce..

Gość gość
a ja w ciąży wymiotowałam tylko 3 razy ok 12 tygodnoa ( były to święta wielkanocne, więc za dużo zapachów ) :) a tak,to ciąża bezobjawowa. I urodziłam śliczną córeczkę.

Gość gość
U mnie od piątego tyg,do 4 miesiąca nieustanne całodobowe wymioty.To był koszmar,nie wychodziłam z domu,schudłam ok 10 kilo,to dziecko chyba cudem żyje.Doszło do tego ,ze mąż z córką żywili się poza domem bo nie mogłam znieść żadnego zapachu jedzenia.Ale wydaję mi sie,że ja miałam" Niepowściągliwe wymioty ciężarnych",dopiero niedawno odkryłam,że jest coś takiego...

Gość gość
Ja wymiotowalam od 8tc do 16tc. Dzien zaczynalam od jednego pawia lub kilku pod rzad. Nie moglam nic jesc,brak apetytu. Zupy zaraz zwracalam. Najgorszy byl zapach rosolu i cebuli. Ale ogolnie to nie musialo mi nic smierdziec,bo po prpstu czesto bywaly dni kiedy wymiotowalam po kilkanascie razy i tylko lezalam,bo nie bylam w stanie nic zrobic. Wiecznie tylko mnie mdlilo... Zastanawialam sie wtedy jak to zniose i ,ze to moja ostatnia ciaza. Teraz juz o tym zapomnialam,o tym paskudnym uczuciu nudnosci...

Gość gość
Ja zaczęłam wymiotować około 10 tc , przeszło w połowie 6 miesiąca .