Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma julki i dominika

PNEUMOKOKI czy szczepilyscie swoje dzieci????

Polecane posty

Gość gość
moja znajoma szczepila i dziecko zmarlo.

Gość gość
napisałam zmarło w sensie. na pneumokoki. zapalenie płuc, potem mózgu i dziecko umarło. Co tu rozumieć. Post odnoszący się do tematu

Gość gość
Ja nie szczepilam bo mnie nie stac :/ zaszczepilam tylko na bezplatne szczepionki z nfz

Gość gość
ja tez szczepilam na pneumokoki i rota ale w pierwszych miesiacach zycia. dziecko bylo zaszczepione i zmarlo,po co ktos tu takie rzeczy wypisuje? 98% dzieciom nic nie jest,oczywiscie pod warunkiem ze jest calkowicie zdrowe,moj syn mial katar,nie wiadomo czy przeziebienie czy zabki to lekarz odwlekal szczepienie az o 3 tygodnie. dziecko musi byc ZUPELNIE zdrowe zeby moglo byc szczepione.

Gość gość
jakiś baran napisał: gość dziś moja znajoma szczepila i dziecko zmarlo. chyba miała to być odpowiedź do postu ciut wyżej, żeby pokazać, że za mało opisanych szczegółów w tym wyżej było. Tak z przekory a nie z prawdy.

Gość gość
Cos ci napisze. 90% dzieci od 0-2 lat jest bezobjawowymi nosicielami pneumokokow, bo to bakteria wystepujaca powszechnie i nalezy do naturalnej flory bakteryjnej czlowieka. Choroba inwazyjna wystepuja nezwykle rzadko u 0,02%. trzeba sie ostro napracowac zeby do tego doprowadzic. Czynnikami ryzyka sa ekspozycja dziecka na dym tytoniowy, otylosc matki, brak karmienia piersia, antybiotykoterapia, wady wrodzone, zly stan zdrowia matki, nieodpowiednie dbanie o zdrowie w trakcie ciazy i inne.

Gość gość
Nie zaszczepiłam na pneumokoki. Takie szczepienie ma sens tylko wtedy, jeśli Twoje dziecko jest w grupie ryzyka. W USA w bazie VAERS zarejestrowano 1394 zgony po szczepieniach przeciw pneumokokom, z czego ponad połowę (752 zgony) u niemowląt poniżej 6 miesiąca życia (to tylko ok. 5% wszystkich takich przypadków). Po szczepieniach przeciw pneumokokom w VAERS zarejestrowano też prawie 62 000 powikłań. https://vaccgenocide.wordpress.com/tag/pneumokoki/ A co do wpisu "dajcie spokój z tym i powikłaniami" puknij się dziewczyno w głowę, bo każdy normalny, myślący człowiek analizuje właśnie za i przeciw, a nie ślepo wierzy, że będzie ok. Wiecie, że szczepionki na pneumokoki będą w Polsce obowiązkowe? To już przegłosowane niestety, nie pamiętam tylko od którego roku, chyba 2016.

Gość gość
to ciekawe ale we Francji, Portugalii, Hiszpanii zauwazono ze od czasu wprowadzenia szczepien na pneumokoki ilosc zachorowan na nie wzrasta.

Gość gość
czemu nikt nie wspomni ze pneumokoki chronia przed zakazeniami innymi groznymi bakteriami np H.influenza, gronkowiec zlocisty, meningokoki? Sprawa pneumokokow jest sztucznie napompowana, zachorowania jakie powoduja to ilosci marginalne poprzedzone czynnikami ryzyka.

Gość gość
pomijam skrajne przypadki sepsy wywyołanej przez pneumokoki,ale warto zaszczepic bo 70% wszystkich infekcji u dzieci w wieku przedszkolnym wywołuja własnie pneumokoki, moja córka dostała ta szczepionke w wieku 5 lat dopiero i zadziałala rewelacyjnie, skonczyły sie wieczne przedszkolne infekcje a dodam ze nie jestem zwolenniczka szczepienia na wszystko co jest mozliwe

Gość gość
Ja osiagnelam ten efekt bez szczepienia, wystraczylo zmienic styl odzywiania na lepszy, dziecko natychmiast przestalo chorowac.

Gość gość
chcecie poprawiac nature. Pneumo to nasze wlasne bakterie, ktore gdy dziecko jest nieprawidlowo "prowadzone" moze powodowac infekcje ale to nie pneumo jest przyczyna ale styl zycia rodziny. Eliminujac pneumokoki inne bakterie, takze grozniejsze zajma puste miejsce po ich wyeliminowaniu i to takze potwierdzaja badania. w USA po wprowadzeniu szczepien przeciw pneumokokom obserwuje sie staly wzrost ilosci infekcji ukladu oddechowego, rocznie oklo 13 % wiecej.

Gość gość
nie szczepie nie widze sensu

Gość gość
zwolennicy slepa wierza w szczepienia i zadne argumenty nie sa wiarygodne no chyba ze powie to lekarz pediatra zrodlo madrosci to wtedy co innego.

Gość gość
ja nie szczepie i juz

Gość gość
Szczepię na wszystko... Pneumo, meningo, rotawirusy... Jeżeli chodzi o zdrowie nie żałuję kasy. Zdrowie moich dzieci najważniejsze V:-)

Gość gość
to ciekawe, bo dla zdrowia dzieci to ja nie szczepie ale jak widac co kraj to obyczaj.

Gość gość
Zaleca się szczepienie dzieci, które jeszcze nie ukończyły 5 roku życia, ale w wyjątkowych przypadkach, kiedy dziecko należy do grupy ryzyka można zaszczepić i w starszym wieku. Więcej info na stronie: http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/grupy-ryzyka/

Gość gość
szczepie i powinno byc to obowiazkowe.