Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią podczas ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu mamy, które zaszły w ciążę, gdy starsze dziecko nadal było karmione piersią? Odstawiłyście dziecko od piersi od razu, czy karmiłyście je jeszcze przez jakiś czas? Ja chciałabym jeszcze przez kilka miesięcy karmić synka, tylko boję się, że będzie to zbyt duże obciążenie dla mojego organizmu.

Gość gość
A po jaką cholerę ci teraz ciąża kolejna? Najpierw się jedno dziecko powinno wykarmic a dopiero potem myśleć o kolejnym!!

Gość gość
ja karmiłam do 5 mc bo pediatra radził odstawić żeby organizm nabrał siły ale bardzo żałowałam tego bo po 2 mc syn odrzucił mm a innych rzeczy też nie chciał jeść... potem czytałam że jeśli ciąża nie jest zagrożona to spokojnie można karmić:) i mój gin też nie widział przeciwwskazań i myślę że to jego powinnaś zapytać:) ja do dziś żałuję że go nie posłuchałam :(

Gość gość
Drogi gościu z 14.57, gratuluję, że wiesz najlepiej, co się powinno robić, a czego nie powinno. Powinnaś tylko jeszcze nieco podszlifować kulturę wypowiedzi. Moje dziecko jest już duże (ma roczek). Mogłoby już być w tym momencie spokojnie odstawione od piersi, ale po prostu CHCĘ go jeszcze karmić. A co do pytania o kolejną ciążę - posiadanie dziecka jest na tyle poważną decyzją, że uwierz, przemyślałam już wcześniej wszystkie "za" i "przeciw".

Gość gość
Gościu z 15:23 - karmiłaś do 5 miesiąca życia synka (i wtedy zaszłaś w ciążę?), czy do 5 miesiąca ciąży?

Gość gość
mozna karmic podczas ciazy, znam 2 takie babki

Gość gość
daj sobie spokój.. piersią takie duże dziecko.. po pierwsze potem będziesz karmiła dwoje piersią? albo za późno odzwyczaisz i starsze będzie zazdrosne o to młodsze. jak już jesteś taka, że koniecznie chcesz jej dawać swoje mleko, to odciągaj i podawaj w kubku, a nie z piersi..

Gość gość
ja karmilam całą ciąże a potem obydwoje na raz

Gość gość
Karmilam przez prawie cala ciaze. Na koncu bardzo malo, raz dziennie. Piersi byly wrazliwe ale corka nie byla gotowa na odstawienie a ja bardzo dobrze sie czulam w ciazy i postanowilam ja karmic. Po urodzeniu synka karmilam tandem przez jakis czas. Nic na sile autorko. Sama zobaczysz jak sie bedziesz czula. Moja starsza ma alergie na mleko krowie, mm nie chciala pic wiec latwiej bylo podjac ta decyzje, zeby jej moje mleko jeszcze dawac.

Gość gość
Gościu 21:49, dzięki za odpowiedź. U mnie ta sama sytuacja - dziecko alergik na mleko krowie, a mleka modyfikowanego nie tknie nawet w kaszce, bo zaraz wypluwa. Dlatego chcę przeciągnąć to karmienie. Będę brała witaminy, zadbam o wartościowe jedzenie i myślę, że uda mi się go do 6 miesiąca ciąży pokarmić :) Dłużej nie chcę, bo muszę małego odzwyczaić, zanim pojawi się kolejne.