Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moj problem Polega na tym ze dwa tygodnie temu dostalam bolow brzucha i krwawienia. Bylam wtedy w 7 tygodniu ciazy. Pojechalam na pogotowie (mieszkam w Anglii) gdzie zrobili usg stwierdzili bicibicie serduszka i wszystko bylo wporzadku. 4 dni po tym wszystkim mialam lot do polski stwierdzilam ze polce i zbadam sie jeszcze w Polsce. Na moje nieszczescie pani ginekolog po zrobieniu usg (5 dni po krwawieniu ) stwierdzila pusty splaszczony pecherzyk ciazowy. Oczywiscie nie zgodzilam sie z diagnoza gdyz wiem ze dziecka nie poronilam pozatym jesli tak by sie stalo pecherzyk tez bym poronila. Nastepnego dnia udalam sie do szpitala na badania gdzie 2 lekarzy nie moglo okreslic mojej ciazy. Znalezli pecherzyk (juz okragly) jednak usg bylo strasznie nie wyrazne. Po ich dlugich spekulacjach doszli do wniosku ze ciaza obumarla w 6 tygodniu. Z ta diagnoza tez sie nie zgodzilam bo widzialam zywy zarodek w 7 tygodniu i 2 dniu. Co jest przyczyna tak roznych stwierdzen i zdjec usg? Dodam ze nie poddalam sie jeszcze zabiegowi. Mam umowione usg na czwartek w Anglii. Czy jest nadzieja ze lekarze sie pomylili i moje dziecko zyje? Dodam ze mam objawy ciazy dalej. Prosze o odpowiedz

Gość gość
a skąd my mamy wiedziec? Byłaś w PL, nie mogłaś iść do innego lekarza skonsultować? A jak beta? Sprawdzałaś przyrost?

Skoro te opinie są tak różne to znajdź naprawdę DOBREGO ginekologa i idź do niego na wizytę.

Gość gość
a bete robilas to by wiele wyjasnilo zobaczyla bys czy parametry sa wlasciwe co do wieku ciazy i czy beta spada czy rosnie ja tez mieszkam w UK i w tez mialam scan w 7 tyg bo mnie bolala bardzo jajnik i mialam plamienia balam sie pozamacicznej, bylo serduszko i tez mnie odeslali do domu mowiac ze wszystko jest ok, ja sobie zalatwilam luteine i dzis mam juz dzidziusia na swiecie

Gość gość
powiem ci ze moja kolezanka miala w UK krwawienie chyba w 6 tyg i pojechala na scan tez im sie cos nie zgadzalo odeslali ja do domu i kazali za kilka dni pojawic sie na kilejny scan na ktorym okazalo sie ze ciaze chyba poronila, jednak dla pewnosci zrobili jej jeszcze 2 razy bete w odstepach kilkudniowych i byla tendencja spadkowa czyli mowi samo za siebie, potem kazali po jakims czasie jeszcze zglosic sie zeby sprawdzic czy wszystko sie oczyscilo

Gość gość
oni tuttaj nic nie daja na podtrzymanie na tym etapie niestety