Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ciąży po anoreksji.

Polecane posty

Gość gość

Jest w pierwszym miesiącu ciąży. 6 lat temu zmagałam się z anoreksją i od około 3 lat jest już ok. To znaczy nie głodzę się i nie wymiotuję, ale cały czas uważam na swoją wagę. Teraz jestem w ciąży i panicznie boję się dodatkowych kg. Znacie przypadek dziewczyny, która urodziła dziecko po zaburzeniach odżywiania, a może jest w ciąży? Bardzo chętnie nawiążę kontakt z taką osobą, Komentarze typu "wiedziałaś o chorobie i zaszłaś w ciążę" proszę sobie darować.

Gość gość
Trzeba patrzec co sie je I sie ruszac, moze basen dla ciezarnych ?? Moja kuzynka tak robila I jadla bardzo zdrowo.. za miesiac rodzi a przytyla tylko 8 kg. Po ciazy to nic nie zostanie

Gość gość
I tak też robię. Pracuję nadal, a w pracy robię dziennie niezłą kilometrówkę. Nie objadam się, nie jem na noc, jem małe ilości, nie mam nudności i zachcianek, więc łatwiej mi jest. Tylko co będzie dalej w miarę upływu ciąży? Przecież kiedyś dodatkowe kg się w końcu pojawią.

Gość gość
Pamietaj ze kg w ciazy nie maja znaczenia.. po ciazy mozna sie martwic ze jest ich za duzo a pamietaj ze po odjeciu wagi dziecka, wod plodowych odchodzi.. a karmiac piersia chudniesz 2 kg w miesiac :)

Gość gość
Cieszę się, że odpisujecie. Czuję się czasem jak nie z tego świata. To, że po porodzie się zrzuci kg, to też niby wiem, ale i tak się boję. Są dni, że nie mogę na siebie patrzeć i to wcale nie chodzi o wagę, po prostu nie lubię siebie (efekt złego wychowania). A gdy waga się podnosi i bez ciąży (a tak bywało), to jeszcze gorzej się ze sobą czuję.

Gość gość
Warto tez smarowac brzuch I uda olejem lnianym zeby ograniczyc rozstepy :) mozna go kupic w bio sklepach

Gość gość
A oliwka w żelu też jest dobra na rozstępy?

Gość gość
Wszystko można ogarnąć. Możesz chodzić na basen, ujędrnisz wtedy skórę i szybciej schudniesz po ciąży. Jest joga dla ciężarnych. Myślę też, że powinnaś zaciągnąć porady lekarza ile razy w tygodniu możesz ćwiczyć i jak. Może dietetyk który rozpisze prawidłową dietę? Ważne, że jesteś świadoma i próbujesz znaleźć rozwiązanie. :)

Gość gość
Oliwka jest tex ok ale olej lniany to nturalne I podobno bardzo dobre bo moja kuzynka o blizniakach nie ma zadnego:)

Gość gość
Postaram się o ten olej lniany, bo rozstępów też raczej wolałabym nie mieć. Byłam dziś u lekarza i nie pytałam o ćwiczenia w ciąży. Przed ciążą ćwiczyłam (brzuszki, skłony, bieganie-ale to akurat rzadko), ale jak dowiedziała o ciąży, to przestałam. Nie pytałam lekarza o ćwiczenia jak i zresztą o wiele rzeczy, bo wyleciało mi to z głowy. Mówił tylko, żeby jeść częściej, ale mało i da się to jakoś przejść.

Gość gość
ja miałam ED ok 7 lat przed ciążą. w ciąży przytyłam 25 kg :o ale zrzuciłam w 3 miesiące. Ja dokładnie wiem czemu miałam ED dlatego udalo mi się z tego wyjść. Sylwetka i wygląd to były drugorzędne sprawy. Poczytaj sobie o Milli Jovovich - w pierwszej ciąży przytyła 35 kg, szybko zrzuciła, a teraz jest drugiej ciąży i ****ardzo zdrowo (pokazuje na swoim instagramie) i nie przytyła za wiele. Możesz też iść do dietetyka - ja tak zrobię jak bede w drugiej ciązy.

Gość gość
ja chodziłam na basen 3-4 razy w tygodniu w ciąży i dużo pływałam a nie moczyłam się, normalnie pływałam nawet i po 40 długości basenu i nic mi nie było.

Gość gość
A jak to się stało, że mimo iż ktoś ma ED, to tak dużo przybiera na wadze w ciąży? Nie straszcie mnie, ale jak pomyślę, że z 48 kg przytyje do 70 na przykład, to już się denerwuję na samą myśl ;(

Gość gość
To ja jestem autorką tego tematu. Jak dotąd przytyłam 3 kg a jestem w piątym miesiącu. Warzę się codziennie i dbam o to, żeby nie przytyć. Wyniki mam dobre (miałam anemię 2 miesiące temu, ale już nie mam ), czuję się dobrze i jak na razie jest w miarę ok. Strach przed przytyciem jak był, tak jest i widoku na zmianę tego stanu rzeczy nie widzę. Nie podoba mi się też powiększający się brzuch, wolałabym, żeby był mniejszy i w ogóle żeby nie był duży pod koniec ciąży. Mój mąż nie rozumie moich obaw i w ogóle mu o tym nie mówię. Nie znam nikogo, kto miał podobnie, a bardzo bym chciała nawiązać kontakt z kimś o podobnych problemach...