Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Decyzja o trzecim dziecku

Polecane posty

Gość gość
ale co cię to obchodzi ile kto chce mieć dzieci - nie twoja sprawa jeśli umiesz wychować tylko 1 lub 2, to nawet lepiej że ich nie masz więcej - po co się mają męczyć z taką "matką" :)

Gość gość już ma trójkę
Ja mam 39,5 lat i troje dzieci. Najstarsza córka ma 14 lat, syn 8 lat i najmłodszy syn ponad miesiąc... Nie mam nic przeciwko późnemu macierzyństwu. A dzieci wszystkie mam zdrowe. Pracuję (to znaczy teraz mam macierzyński), zarabiam, mąż również, podróżuję, itd. Najstarsza chodzi już do 3 gimnazjum, a syn do 3 klasy podstawówki. Mam dzieci duże, więc łatwiej jest się zająć najmłodszym :). Chciałam takie duże różnice wieku. Polecam mieć 3 dzieci, jest pięknie :)...

Gość gość
dal mnie 3 dzieci to żadna wielodzietność :) normalna liczba, dwoje czy troje na jedno wychodzi :)

Gość gość
kobieto, naucz się czytać - tu jest mowa o 3 dziecku, a nie 5 sama napisałaś że "chęć posiadania dziecka" to egoizm - więc sama jesteś egoistką skoro swoją 2 chciałaś mieć i nie martw się o start nie-swoich dzieci w przyszłość a w ogóle skąd ta pewność, że ty swoim dzieciom coś zapewnisz - stracisz pracę, umrzesz, różnie w życiu bywa i co twoje biedne dzieci wtedy zrobią x popieram! jedno czy dwójka dzieci nie gwarantuje dostatku, ciężka choroba, utrata pracy, rozwód i wszystko się sypie jak domek z kart.

Gość gość
ja też chcę mieć trzecie dziecko, ale nie mogę się zdecydować - a czas leci :(

Gość gość
mam 37 lat , 14 letniego i 7 miesiecznego syna :-) za pol roku chcemy starac sie o trzecie dziecko :-) stac nas, dzieci sa kochane , jest super