Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Decyzja o trzecim dziecku

Polecane posty

Gość gość

Mam dylemat czy posiadać trzecie dziecko, mam dwie córki i chciałabym jeszcze jedno dziecko ale się wwaham... Powiedzcie jak to jest mieć trójkę czy trudniej niż dwójkę czy to mała czy duża różnica?

Gość gość
Też mam 2 córki i trzecie dziecko w drodze, nie znam jeszcze płci. To była wpadka, świadomie nie zdecydowałabym się, ale teraz się cieszę i nie mogę się doczekać :)

Gość gość
najtrudniej to jest się zdecydować - ja też mam 2 dzieci i myślę o trzecim, ale jakoś nie mogę podjąć tej decyzji wpadka by mnie wybawiła z dylematu ;P

Gość gość
No właśnie też wolalabym wpadkę, chce mieć trójkę dzieci ale najgorsza ta obawa o pprzyszłość...

Gość gość
papież powiedział, żeby się nie rozmnażać jak króliki

Gość gość
ja mam syna i córkę i też marzę o trzecim ale.... jest wiele ale.

Gość gość
ja jestem na etapie staran o 3 , chce miec duza rodzine, najmniejsza ma 9 mies w tej chwili

Gość gość
a jakie macie obawy? u mnie chodzi o wiek - mam 35 lat, najmłodsza córa jest w I klasie, syn w gimnazjum boję się, czy to już za późno na kolejne dziecko

Gość gość
Ja mam 2 wpadłam z 3 ze strachu usunelam . Często żałuję ale wiem ze nie mogłam inaczej postąpić .

Gość gość
gosciu 35 lat to nie jest duzo, ja mam 37 i staram sie o 3 dziecko, nie ma przeciwskazan wiec dlaczego nie, pierwsze dziecko juz jest duze

Gość dagusia82
Ja mam podobnie jak gość z 10.23- 2 córki i dzidziuś w drodze. Nie znam płci bo to dopiero 8 to. Wpadka chciała. Świadomie bym się chyba nie zdecydowala

Gość gość
spojrz w lustro twoje zycie to wynik twoich wyborow bo jestes slaba psycicznie i nie wiesz ze sa inne mozliwosci na zycie poza tym co uczyli cie ograniczeni polacy 333 www.youtube.com/watch?v=H8dqeVcRT4g

Gość gość
spadaj spamerko powyzej

Gość gość
Po co wam aż 3 dzieci ??? Czy 2 naprawdę nie wystarczy ?? Czy chcecie sobie młodość przedłużyć ?? Ale pytam serio . bez obraz a nią . sama mam 2 dzieci i wiem ze starczy .

Gość gość
dziwne pytanie a tobie po co są potrzebne dzieci i do czego ich potrzebujesz? czemu akurat dwójka ci jest potrzebna?

Gość gość
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie . wiec może odpowie Cię. Robicie sobie dzieci a nie wiecie po co ???????:- O

Gość gość
ja chce trzecie dziecko poprostu bardzo lubie dzieci, kocham swoje, chce duza rodzine, maz tez chce, i lubie tez byc w ciazy, uwazam ze to wielkie szczescie dla dzieci jak maja rodzestwo im wiecej tym lepiej, moi rodzice maja duzo rodzenstwa i to jest swietne ja jestem sama i bardzo zaluje, poza tym widze jak dzieci fajnie razem sie bawia jak bedzie jeszcze jedno bede ajszczesliwsza mama i zona na swiecie, i bede w 100 proc spelniona nie w karierze w pracy czy znajomosciach tylko w rodzinie, kocham zycie rodzinne moje dzieci i meza i che zeby nas bylo wiecej, dlatego chce jeszcze jedno

Gość gość
"lubię być w ciąży"? Czyli do jedziesz do 8 czy 10 dzieci?

Gość gość
troje to jest aż??? nie przesadzaj kobieto, dwójka to minimum a troje to ideał :) ja mam dwoje i chciałbym trzecie ale z pracą nie bardzo, boję się że trzecie dziecko uziemi mnie w domu na kolejne lata, sytuację finansową mamy ok, lubię "siedzenie" w domu ale chciałbym mieć też życie zawodowe. z drugiej strony za kilka lat na dziecko bedzie za późno.... a pracy wiem ze zawsze można szukać. nie wiem jak to zycie się potoczy...

Gość gość
zazdroszczę kobietą z 3 dzieci, ja mam 2 i raczej nie zdecyduję się na kolejne bo boję się kolejnej ciąży, porodu i nocnego wstawania do małego. Czyli raczej wygodnictwo :) ale kocham dzieci, zabawę z nimi, spacery, zupki, kupki :)

Gość gość
Po co wam aż 3 dzieci ??? Czy 2 naprawdę nie wystarczy ?? Czy chcecie sobie młodość przedłużyć ?? Ale pytam serio . bez obraz a nią . sama mam 2 dzieci i wiem ze starczy . x a po ci dwójka? jedno by ci nie wystarczyło? a moze w ogóle... po co ci dzieci?

Gość gość
a ja nie będę miała 3 dziecka, bo są przeciwwskazania medyczne. Po ostatnim ciężkim porodzie mogłabym nie przeżyć następnego, a wtedy mąż zostałby sam z 3 dzieci...

Gość gość
co to za pytanie a czemu chcecie jedno albo czemu chcecie dwoje no dlaczego prosze o uzasadnienie?no wlasnie a ja chce troje tak samo jak ktos chce tylko jedno, porostu che i widocznie tak ma byc bo ja by nie muialao byc to bym nie chciala, widocznie u nas ma sie ono narodzic skoro chce i juz, ale tego nie zrozumie ktos kto nie ma dzieci lub nie che

Gość gość
I właśnie cały problem w tym "ja chce",a może tak popatrzec na innych,na pozostałe dzieci czy zapewnia im się zycie na poziomie,o ile pogorszy sie ich status,a nie "ja chce" co za egoizm

Gość gość
daj spokój, a na pierwsze dziecko dlaczego się zdecydowałaś? bo też chciałaś je mieć - ale z ciebie egoistka

Gość gość
Oczywisc i e ze na 1 dziecko zdecydowałam się bo chciałam . Nie wpadłam tak jak ty :-D

Gość gość
to jesteś egoistką i do tego sama sobie przeczysz :)

Gość gość
Dwójką dzieci to egoizm ??:- D znasz znaczenie tego słowa ???? Po co b narobić sporo dzieci ... ? Dobrze wiesz na jakim n poziomie teraz wyp a da żyć ... a jestem ciekaw jeśli sobie na robisz 5 dzieci i jaki start im zapewnisz ....

Gość gość
kobieto, naucz się czytać - tu jest mowa o 3 dziecku, a nie 5 sama napisałaś że "chęć posiadania dziecka" to egoizm - więc sama jesteś egoistką skoro swoją 2 chciałaś mieć i nie martw się o start nie-swoich dzieci w przyszłość a w ogóle skąd ta pewność, że ty swoim dzieciom coś zapewnisz - stracisz pracę, umrzesz, różnie w życiu bywa i co twoje biedne dzieci wtedy zrobią

Gość gość
też mnie dziwi po co ludziom tyle dzieciarni, nie znam żadnej osoby, która by była szczęśliwa,że ma dużo rodzeństwa...każdy narzeka ,że dla niego brakowało uwagi i często kasy ;/