Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiowa987987766

WESELE Z CHLOPAKIEM. ILE DAC DO KOPERTY?

Polecane posty

Gość gośćiowa987987766

witam, pytanie pewnie oklepane ale co tam. w marcu ide na wesele mojej dobrej kolezanki ja i moj chlopak jako osoba towarzysząca i pytanie: ile dac do koperty? dodam ze ja nie pracuje. czy moj partner tez powinien sie dolozyc ?

Gość gośćiowa987987
up

Gość gośćiowa7868768
pomozcie :(

Gość januszxxx
500 zl od pary bedzie ok

Gość gość
Jasne, niepracująca i 500.

Wiesz,dużo zależy jakie "układy" są Waszym związku. Moim zdaniem to Twoja koleżanka a Twój facet to os . towarzysząca,ale mimo to miło by było gdyby dorzucił się do koperty,prezentu lub przynajmniej kupił od siebie dla MP kwiaty czy wino. A wesele z poprawinami ? W każdym razie moim zdaniem min 300 zł.

Gość gość
A co to ma do rzeczy, że nie pracujesz?? Ty powinnaś dać do koperty 400-500 zeta, chłopak kupić kwiaty/wino czy co tam se życzą młodzi. I uprzedzam - panną młodą nie byłam, wesele nie wyprawiałam ani też nawet się na takowe nie zanosi. Ale chadzam na wesele jako gość.

Gość gość
To trzeba bylo sie wziac do roboty. Wczoraj sie dowiedzialas o weselu? Daje sie 500zl. Tak jak wyzej chlopak moze kupic ewentualnie wino czy kwiatki. -ty go zabieras ze soba, moim zdaniem nie powienien dokladac kasy

Ja w sierpniu wybieram się na wesele z chłopakiem do jego siostry i mimo tego, że nie pracuję, dokładam się do koperty ;) Moim zdaniem, jeśli dasz 500 zł, będzie ok. A jeśli chodzi o Twoją osobę towarzyszącą, uważam, że w dużej mierze zależy jakie relacje łączą go z MP, bo jeśli idzie tylko jako "Twoja osoba towarzysząca" i nie zna pary, to wystarczy że kupi kwiaty lub wino :) Mimo ze jesteś gościem na weselu to jednak i Ciebie zachęcam do odwiedzenia http://bezdiety.blox.pl/html - zdrowe odżywianie i kilka zasad potrafi pozwolić schudnąć bez diety

Gość gość
500zl

Gość gość
Wszystko zależy od regionu. W Warszawie 600 to kompletne minimum, u nas w mieście daje się 300 najczęśniej. Jak nie pracujesz i nie jest to bliska osoba to daje się mniej więcej tyle ile dom weselny/restauracja bierze za parę za talerzyki

Gość gość
Minimum 300 chłopak może się dołożyć ale jeśli sam zaproponuje, to twoja koleżanka.

Gość gość
To że nie pracujesz nie znaczy że pasuje dać 200.