Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy dzieci dysmózgich łączmy się

Polecane posty

Gość gość

Mam tępe dziecko ale nazwę to dysmózgią, bo to ładnie i tak modnie i nikt mi nie powie że moje dziecko to przygłup i nieuk.

Gość gość
Ty Autorko jaka masz dysfunkcje, bo jakas masz ale jeszcze nikt cię nie uswadomil

Gość gość
Doucz się a potem powiedz, że to wymysły idiotko :o tak jak kiedyś mówiono, że autyzm to wina matki, bo dziecka nie kocha, a w ogóle to Ziemia jest płaska. Nauka poszła do przodu, nazwano wiele schorzeń nie tylko ale jak widać debile tkwią "przy swoim" Jestem terapeutą w poradni pedagogicznej dzieci z tego wychodzą lub ograniczają swoje wady rozwojowe tylko trzeba z nimi pracować, a nie drzeć ryja, że jestem najmądrzejsza, bo se uznałam, że tego ni ma i już! :o

Gość gość
Autorko nikt prócz ciebie nie ma przygłupa więc chyba zostałas sama na placu boju, a gość powyżej ma rację - doucz się :)

Gość gość
A ile masz dzieci, które naprawdę mają jakieś dys, a ile w szkołach jest takich na lewych zaświadczeniach, żeby się Lenka czy Brajanek nie przemęczali na lekcjach?

Gość gość
'Mam tępe dziecko ale nazwę to dysmózgią, bo to ładnie i tak modnie i nikt mi nie powie że moje dziecko to przygłup i nieuk. ' poczytaj najpierw trochę na temat, na który zabierasz głos

Gość gość
Biedne dziecko wdalo sie w mamusie :(

Gość terapeutka11
dziś u mnie wszystkie dzieci mają dys, bo my wspólnie z innymi specjalistami to diagnozujemy, a takie których rodzice chcą posciemniać odsyłamy z kwitkiem moja droga. To nie jest tak, że każdy sobie sam stawia diagnozę i hulaj dusza :) Musi byc potwierdzenie z poradni i to my o tym decydujemy i zdziwiłabys się, bo właśnie Lenki i Brajanki (domyślam się, że to taki kretyński przytyk do niższych warstw społecznych) uczestniczą w zajęciach i autentycznie pracują. Nasza poradnia mieści się w szkole więc nie maja problemu z dotarciem samemu i chętnie się uczą z nami, bo to jest dla nich fajny czas kiedy ktoś im poświęca uwagę, latają samopas, bo rodzicom i tak wszystko jedno więc fajnie, że w poszukiwaniu ciepła rodzinnego przychodzą do nas właśnie. Za to paniusie z "wyżyn" robią cyrki i kombinują tak żeby dzieci się nie przemęczały, najlepiej żeby wystawić papierek i dzieciątko już niczego nie musi. Tak więc nie gadaj bzdur z łaski swojej :)

Gość gość
no i autorka zamknęła mordę :D

Gość gość
Nie powiem żeby Autorka nie miała trochę racji. Jestem nauczycielką i to co wyprawiają rodzice, by udowodnić że ich dziecko ma jakieś zaburzenie, w tym wszelkie dys.. to się w głowie normalnemu człowiekowi nie mieści. I w jakim celu? Żeby ulgowo w szkole było traktowane? Mi by osobiście było wstyd i jakoś głupio gdyby moje NORMALNE I ZDROWE dziecko zasłaniało swoje lenistwo i nieuctwo lewymi świstkami. No chyba że rzeczywiście te wszystkie dzieci są cofnięte, bo dla mnie mimo tego, ze jestem pedagogiem, to te dys i inne pierdoły to wymysł. A jak młody człowiek nie potrafi ogarnąć podstawowych zasad ortografii czy matematyki, to przepraszam, ale to nie jakaś powodująca ulgi w życiu choroba a zwykły debilizm. Może jeszcze wprowadźmy na maturze ulgi dla dzieci z downem, bo przecież też powinny mieć maturę. Paranoja.

Gość gość
Jak ty studia skończyłaś "nauczycielko"? musiałaś mieć blok pedagogiczny, a tam wiedzę o dys - jak to nazywasz :o Podważasz wiedzę profesorów mądrzejszych od siebie? Poza tym to, że ktoś czegoś nadużywa to nie znaczy, że inni nie mają tego faktycznie "nauczycielko" :o